شناسهٔ خبر: 10761808 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه حمایت | لینک خبر

سید حسن نصرالله با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری لبنان اعلام کرد

حزب الله همچنان از میشل عون حمایت می کند

صاحب‌خبر -

«سید حسن نصرالله»، دبیر کل حزب‌الله لبنان جمعه‌شب با تاکید بر اینکه ایران هرگز در موضوع پرونده ریاست جمهوری لبنان دخالت نمی‌کند، تصریح کرد «میشل عون» همچنان نامزد حزب‌الله برای تصدی ریاست جمهوری بوده و حزب الله از نظر سیاسی و اخلاقی خود به آن پایبند است. وی همچنین از توافقاتی که اخیراً در پرونده انتخاب رئیس جمهور لبنان حاصل‌شده استقبال کرد و با رد اتهاماتی که برخی گروه‌ها به حزب‌الله نسبت داده‌اند، اضافه کرد که این جنبش همواره برای وحدت و استقلال لبنان پایبند بوده است.

دبیر کل حزب الله لبنان همچنین با اشاره به برخی تبلیغات منفی در خصوص نقش ایران در پرونده ریاست جمهوری لبنان نیز گفت: «ایران هرگز نیازی به پرونده ریاست‌جمهوری لبنان ندارد نه به خاطر توافق هسته‌ای و نه چیزهای دیگر، به این مسائل نیازی ندارد. ایران پرونده ریاست جمهوری را نه به خاطر تعطیل کردن آن و یا بهره‌برداری از آن مطرح نکرده و می‌توان از واتیکان و دیگر طرف‌های ذی‌ربط دراین‌باره سئوال کرد. متهم کردن ایران به تعطیل کردن پرونده ریاست‌جمهوری و جلوگیری از به نتیجه رسیدن آن، ظلم است، ایران در این پرونده دخالتی ندارد و هرگز دخالت نخواهد کرد. ایران در هیچ یک از جلسات مذاکرات با گروه پنج به علاوه یک، پرونده ریاست جمهوری لبنان را در میز مذاکرات مطرح نکرد. در روزهای اخیر، رئیس جمهور روحانی پرونده ریاست جمهوری لبنان را در جریان سفر به ایتالیا مطرح نکرد. هیئت ایران در جریان سفر به فرانسه هم به پرونده ریاست جمهوری لبنان اشاره نکرد. هر کس دلیل و مدرکی مبنی بر این‌که ایران از پرونده ریاست جمهوری لبنان برای منافع خود بهره‌برداری می‌کند، ارائه کند.»

 تداوم حمایت از نامزدی میشل عون
سید حسن نصرالله از سوی دیگر با تاکید بر تداوم حمایت از «میشل عون» افزود: «ما به میشل عون گفته‌ایم تو نامزد طبیعی ما هستی و تا زمانی که نامزد ریاست جمهوری هستی، ما هم از نامزدی‌ات حمایت می‌کنیم. برخی می‌گویند که میشل عون نامزد حزب‌الله است به همین سبب باید با آن در جهان عرب و تمام جهان جنگید، آن‌ها از هر چیزی برای ایجاد دروغی استفاده می‌کنند. ما از حق خود بر اساس قانون اساسی استفاده کرده و در جلسه انتخابات شرکت نکردیم، و این را حق خود می‌دانیم که در جلسه‌ای که پیروزی نامزدمان برای تصدی ریاست جمهوری را تضمین نکند، شرکت نکنیم. ما پیش از گفت‌وگو با جریان المستقبل موضع خود را در قبال نامزدی ژنرال میشل عون برای تصدی ریاست جمهوری علناً اعلام کردیم. اتهامات متعددی علیه حزب‌الله مطرح‌شده مبنی بر اینکه حزب‌الله در حمایت از نامزدی ژنرال عون جدی نیست و این اتهام‌زنی همچنان ادامه دارد. ما بر اساس اعتمادمان به هم‌پیمانان خود از هرگونه نزدیکی و همسویی استقبال می‌کنیم، زیرا روابط ما مبتنی بر اعتماد و تفاهم درباره مسائل اساسی است. ما به خاطر این‌که به تمام  هم‌پیمانان خود اعتماد داریم، به همین سبب هرگاه یکی از هم‌پیمانان ما با طرف دیگر وارد گفت‌وگو شود، نگران نمی‌شویم و ابراز شگفتی نمی‌کنیم.» دبیر کل حزب الله لبنان همچنین گفت: «سلیمان فرنجیه همپیمان قدیمی و دوست عزیز ما است و اعتماد مستحکم و دوستی قدیمی میان ما برقرار است.»

 اختلاف‌افکنی جریان 14 مارس
دبیر کل حزب الله لبنان از سوی دیگر گفت: «روند امور تاکنون این مسئله را ثابت می‌کند که این سخن که حزب‌الله از مسئله نامزدی فرنجیه صحبت نکرده است، زیرا عملاً خواهان نامزدی وی و عدم حمایت از ژنرال عون است، سخن دروغی است. فرنجیه به نام جریان هشت مارس (جریان حامی مقاومت به رهبری حزب الله) در پاریس (درباره هیچ مسئله‌ای توافق نکرد. جریان المستقبل، فرنجیه را که همپیمان ما است،‌ نامزد کرده است و تردید افکنی به‌جایی رسیده است که طرف مقابل (جریان 14 مارس) برخی محافل جریان ملی آزاد را به بازی بگیرد.» ارتباطاتی وجود داشت که منجر به اعلام توافق میان ژنرال عون و حزب القوات اللبنانیه (شد، ما به ژنرال عون اعتماد داریم و هیچ مشکلی از نظر ما وجود ندارد و از این‌که رقیب سیاسی ما یعنی حزب القوات اللبنانیه، ژنرال عون را نامزد کرده، اندوهگین نمی‌شویم، بر  عکس ما خرسند هستیم، این شما (اشاره به جریان 14 مارس) هستید که آشفته و سردرگم هستید. سید حسن نصرالله در پایان سخنان خود نیز اعلام کرد که با وجود تبلیغات جریان 14 مارس، صحنه سیاسی لبنان نشان می‌دهد که رئیس جمهوری آینده این کشور از جریان 8 مارس خواهد بود.