شناسهٔ خبر: 10749847 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

پشت پرده عدم شرکت معارضان وابسته به ریاض درنشست ژنو

شروط معارضان تحت حمایت ریاض برای شرکت در گفتگوهای تحت نظارت سازمان ملل و ادعای آن‌ها مبنی بر غیرمشروع بودن دیگر معارضان، نگرانی‌هایی جدی در مورد آینده این مذاکرات و هدف واقعی آن‌ها برای شرکت در این فرآیند ایجاد کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نشریه رأی الیوم در یادداشتی درباره مذاکرات سوریه نوشت: هیات معارضان سوری وابسته به ریاض شرایطی را برای شرکت در نشست مذاکرات سوری-سوری تحت نظارت سازمان ملل مطرح کرده‌اند، از جمله این شروط می‌توان به برقراری آتش‌بس، توقف حملات هوایی، پایان دادن به محاصره شهرها توسط ارتش سوریه (بدون اینکه بیان شود که شهرهای مزبور به‌خاطر وجود گروه های تروریستی به محاصره ارتش سوریه درآمده است) و ارائه کمک های بشردوستانه به مناطق تحت محاصره اشاره کرد.

این شروطی است که هیات معارضان سوری وابسته به عربستان از آنها به عنوان شروط انسانی یاد می‌کند، البته شایسته نیست که به عنوان یکی از مواد مذاکرات بدان توجه شود. در حقیقت، این شروط به‌خاطر توجه عربستان به میدان جنگ در سوریه تعیین شده است، زیرا ارتش سوریه به تازگی پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای درمیدان جنگ با گروه‌های تروریستی تکفیری به‌دست آورده است.

ریاض از این واهمه دارد که چنانچه وضع به همین منوال پیش برود و ارتش سوریه طی 6 ماه آینده بتواند به پیشرفت‌های خود درمیدان نبرد ادامه بدهد، وضعیت به زیان ریاض خواهد بود. در حقیقت، اهرم فشاری در اختیار دولت دمشق قرار خواهد گرفت تا در روند مذاکرات دست برتر را داشه باشد. بنابراین، چنانچه این مذاکرات طی ماه‌های آینده دچار فروپاشی و شکست نشود، معارضان وابسته به ریاض در عرصه سیاسی نظامی چیزی نخواهند داشت. لذا معارضان وابسته به ریاض تحت پوشش مسائل انسان‌دوستانه شرایطی را برای حضور در نشست ژنو قرار دادند تا به اهداف سیاسی نظامی خود دست‌ یابند.

این شروط تنها مشکل معارضان وابسته به ریاض نیست. مشکل دیگر آنها سرزنشی است که متوجه این طیف شده است. طی سال‌های گذشته این طیف خود را نماینده تمام گروه‌ها و شخصیت‌های مخالف دولت دمشق معرفی کرده است. اکنون حضور دیگر گروه‌های معارض در نشست ژنو نشان می‌دهد چقدر شکاف بین گروه‌های مخالف دمشق وجود دارد.

این در حالی است که معارضان وابسته به ریاض مدعی هستند که ما به‌خاطر دموکراسی، تعدد گروه‌های سیاسی و آزادی مبارزه می‌کنیم. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که شاهد طرد سایر گروه‌های مخالف دمشق مثل معارضان داخلی سوریه توسط معارضان وابسته به عربستان هستیم. اکنون این سئوال در اذهان سوری‌ها نقش بسته است که این معارضانی که سایر گروه‌ها را طرد می‌کند و فقط برای خود مشروعیت قائل هستند اگر به قدرت برسند چه خواهند کرد؟

به هرحال، نشست امروز ژنو مشخص خواهد کرد که چه کسی در این نشست حضور خواهد یافت یا از آن غایب خواهد بود. همچنین این نشست میزان اختلاف بین آمریکا و عربستان را در خصوص تحولات سوریه روشن خواهد کرد.

انتهای پیام/