شناسهٔ خبر: 10715150 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نسیم | لینک خبر

در پی شهادت آیت‌الله نمر به دست دولت سعودی گزارش کامل «نسیم آنلاین» از تجمع شب گذشته معترضان مقابل سفارت سعودی در تهران

خون مردم ایران به جوش آمد

در پی به شهادت رساندن آیت الله باقر النمر روحانی برجسته تشیع به دست دولت سعودی، دفاتر و مراکز دیپلماتیک این کشور در مناطق مختلف جهان از جمله تهران و مشهد شاهد برگزاری تجمعات اعتراضی بود

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار «نسیم آنلاین» شب گذشته و پس از اعلام خبر به شهادت رساندن آیت الله باقر النمر روحانی برجسته اهل تشیع که سالها مورد رنج دولت سعودی قرار گرفته و مدتهای مدیدی را زندان های این دولت به سرمیبرد، مراکز دیپلماتیک عربستان سعودی در کشورهای مختلف جهان از جمع ایران شاهد تجمعات اعتراضی نسبت به شهادت این عالم عالیقدر به دست دولت سعودی بود.

در همین رابطه مردم خشمگین مشهد و تهران نیز در مقابل سرکنسولگرای سعودی در مشهد و سفارت این کشور در تهران تجمع اعتراض آمیز برگزار کردند.

در یکی از این تجمعات که اواخر شب گذشته در مقابل سفارت این کشور در تهران برگزار شد معرتضان با شکستن حصارهای امنیتی وارد بخشهایی از سفارت سعودی در تهران شدند و نسبت به پایین کشیدن پرچم این کشور در تهران اقدام کردند.

همچنین در جریان این تجمع اعتراضی بخشهایی از سفارت عربستان سعودی دچار حریق شد که البته هنوز عامل این آتش سوزی مشخص نشده و برخی اخبار نیز از تعمدی بودن این آتش سوزی از سوی اتباع عربستان حکایت دارد.

این آتش سوزی دقایقی بعد با تلاش پرسنل آتش نشانی منطقه مهار و خاموش شد.

لازم به ذکر است سفارت عربستان در ساعات پایانی شب گذشته تخلیه شده بود و در زمان تجمع هیچ یک از دیپلمات های این کشور در محل سفارت حضور نداشتند.

در پی این اتفاقات اما حسین جابری انصاری سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه کشورمان ضمن اعلام محکومیت مجدد إعدام ناعادلانه عالم دینی شیخ نمر النمر، بر ضرورت تامین امنیت اماکن دیپلماتیک عربستان سعودی در تهران و مشهد مقدس تاکید و اعلام کرد وزارت امور خارجه با درک احساسات پاک مردم مسلمان کشورمان، خواستار جلوگیری از هرگونه تجمع در مقابل این اماکن می باشد.

جابری انصاری افزود: پلیس دیپلماتیک مسئولیت برخورد با هرگونه تعرض به اماکن دیپلماتیک متعلق به عربستان سعودی را بر عهده دارد و بر اساس وظایف ذاتی خود برای حفظ نظم عمومی و اعاده امنیت این اماکن اقدام می کند.

 

در ادامه اعتراضات شب گذشته اما با برخورد ماموران نیروی انتظامی و خارج کردن معترضانی که وارد سفارت عربستان سعودی در تهران شده بودند، تجمع اعتراضی پساز گذشت ساعاتی از نیمه شب پایان یافت، هرچند که گفته می شود چند تن از معترضان نیز توسط پلیس بازداشت شده اند.

پس از این وقایع اما شبکه خبری العربیه نزدیک به دستگاه های اطلاعاتی غربی با انتشار خبری مدعی شد که به علت تجمعات امروز مقابل سفارت و کنسولگری های عربستان در ایران این کشور با آماده کردن یک بیانیه با متهم کردن ایران به دخالت در اوضاع عربستان تهران را تهدید کرد که اقدام تلافی جویانه انجام خواهد داد و روابط دیپلماتیک خود را قطع خواهد کرد.

در همین حین برخی منابع خبری غیر رسمی از محاصره سفارت ایران در عربستان توسط نیروهای امنیتی عربستان خبر داده و حتی اخباری را مبنی بر درخواست این دولت از دیپلماتهای جمهوری اسلامی برای ترک فوری خاک سعودی منتشر کردند.

چنانکه در ادامه برخی شبکه های اجتماعی نیز با انتشار شایعاتی  از آماده شدن یک فروند هواپیمایی 747 ماهان برای حضور در عربستان و انتقال کارمندان سفارت ایران در ریاض به تهران خبر دادند. را ساختگی دانست.

وی اخبار منتشر شده مبنی بر اخراج حسین صادقی سفیر ایران از ریاض در پی تجمع مقابل سفارتخانه عربستان در تهران و ورود تعدادی از معترضان به این سفارتخانه را تایید نکرد و این خبر را ساختگی و موج آفرینی دروغ برشمرد.

وی همچنین این خبر که قرار است یک فروند هواپیمای 747 ماهان به منظور بازگشت فوری دیپلمات‌های ایرانی و خانواده‌های آنها به عربستان اعزام شود را تایید نکرد.

این مقام آگاه همچنین خبر منتشر شده مبنی بر دستور دولت سعودی برای تعطیلی سفارتخانه این کشور در تهران را تایید نکرد و اظهار داشت: این اخبار هنوز قابل تایید نیست.

 

اما پس از این اتفاقات وزارت خارجه عربستان بامداد یکشنبه در بیانیه‌ای در واکنش به اعتراض تهران به اعدام شیخ باقر النمر، روحانی برجسته عربستان مدعی شد: «فرقه گرایی کور ایران، این مسأله را درک نمی کند که اجرای حکم شرع میان مذاهب و دیدگاه ها فرقی نمی گذارد.»

در این بیانیه عربستان حمایت ایران از شیخ «النمر»، روحانی برجسته عربستان را حمایت از تروریسم خواند و تهران را به «مشارکت در جرایم تروریستی» متهم کرد.