شناسهٔ خبر: 10714066 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه رسالت | لینک خبر

حمايت اوباما از رياست جمهوري کلينتون

کابوس 2008 هيلاري تکرار مي شود ؟

صاحب‌خبر -

 حمايت اخير رئيس جمهور ايالات متحده آمريکا از وزير امور خارجه سابق اين کشور در انتخابات رياست جمهوري سال 2016 ميلادي مورد توجه بسياري از رسانه‌هاي آمريکايي و خصوصا طرفداران حزب دموکرات قرار گرفته است. ابراز حمايت اوباما از هيلاري کلينتون مي تواند در افزايش فاصله ميان وي و برني ساندرز نامزد ديگر حزب دموکرات در انتخابات درون حزبي نقش موثري داشته باشد. 
باراک اوباما ضمن حمايت از کلينتون اعلام کرده است که  هيلاري کلينتون سياستمدار با تجربه اي است و مي تواند در مواقع بحراني تصميمات صحيحي بگيرد.
تحليلگران اعتقاد دارند اظهارات باراک اوباما در حمايت از کلينتون مي تواند او را در مقابل برني ساندرز نامزد ديگر دموکرات ها در انتخابات پيروز کند. اوباما که پيش از اين در بيانيه کاخ سفيد گفته بود که از نامزد خاصي حمايت نخواهد کرد گفته است كه تجربيات کلينتون در پست وزارت خارجه مي تواند او را در پست رياست جمهوري کمک کند.
هيلاري کلينتون، که در انتخابات مقدماتي حزب دموکرات در انتخابات رياست جمهوري سال 2008 ميلادي در نهايت مغلوب باراک اوباما شد، در طول چند ماه اخير پيشتاز اين رقابت‌ها بوده و به نظر مي‌رسد به نامزدي نهايي حزب دموکرات براي اين دوره از انتخابات بسيار نزديک شده باشد.اما طبق نظرسنجي‌هاي جديدي که به تازگي صورت گرفته، برني ساندرز رقيب اصلي او، در هفته‌هاي اخير موفق به جذب حمايت بيشتري شده و فاصله خود را با کلينتون کمتر کرده است.
شايد يکي از اصلي ترين دلايل ابراز حمايت اوباما از هيلاري کلينتون نيز همين نکته باشد. در صورتي که هيلاري کلينتون در انتخابات درون حزبي نتواند بر ساندرز غلبه پيدا کند، وي اوباما را در خصوص عدم حمايت از خود در انتخابات سرزنش خواهد کرد. از اين رو به نظر مي رسد هيلاري کلينتون در همين مرحله مقدماتي انتخابات آمريکا نسبت به رقيب سوسياليست مسلک خود از حزب دموکرات احساس ترس کرده است. نکته مهم تر اينکه هيلاري کلينتون تجربه تلخي را در کارنامه سياسي خود دارد. در جريان رقابتهاي انتخاباتي سال 2008 ميلادي، هيلاري کلينتون با استناد به نظرسنجي‌هاي صورت گرفته خود را برنده بلامنازع رقابتهاي انتخاباتي مي دانست. با اين حال در جريان رقابت در ايالت آيووا و نيوهمشاير ورق به سود اوباما برگشت . اوباما با پيروزي در ايالت آيووا ( نخستين ايالتي که انتخابات درون حزبي دموکراتها در آن برگزار مي‌شود) شوک سختي بر   هيلاري کلينتون وارد ساخت. پس از آن نيز معادله به سود اوباما رقم خورد تا وي در نهايت بتواند با اختلافي اندک هيلاري کلينتون را مغلوب خود سازد. هم‌اکنون هيلاري کلينتون دقيقا همان ترس را از ساندرز دارد. هر چند اکثر نظرسنجي‌ها نشان دهنده پيروزي قطعي کلينتون بر ساندرز است اما نظرسنجي ها در ايالت تعيين کننده نيوهمشاير که دومين دور رقابتهاي انتخاباتي در آن برگزار مي شود نشان دهنده پيروزي ساندرز است. در چنين شرايطي هيلاري کلينتون بيش از هر زمان ديگري نسبت به حمايت شخصيتهاي دموکرات از خود نياز دارد. از اين رو اعلام حمايت اوباما از هيلاري کلينتون در اين دور از رقابتهاي انتخاباتي در همين راستا قابل بررسي است. اختلاف حدود 15 درصدي کلينتون و ساندرز در برخي نظرسنجي ها نيز نتوانسته است سوپاپ اطميناني براي وزير امور خارجه سابق آمريکا باشد زيرا در فاصله چند هفته باقيمانده تا رقابتهاي انتخاباتي سال 2008 نيز هيلاري کلينتون با اختلافي 17 درصدي از اوباما پيشتاز بود! 
علاوه بر باراک اوباما، اکثر وزراي دولت وي نيز از رياست جمهوري هيلاري کلينتون در سال 2016 ميلادي حمايت کرده‌اند. جوليان کاسترو، وزير مسکن دولت اوباما اوايل هفته در کمپين کلينتون در نوادا و آيووا حاضر شد. کلينتون همچنين اخيرا حمايت آنتوني فاکس، وزير حمل و نقل آمريکا را پذيرفت و نيز با اريک هولدر، دادستان کل سابق آمريکا در کارزار کاروليناي جنوبي حاضر شد. از سوي ديگر تام ويلساک، وزير کشاورزي که سابقا فرماندار آيووا بود و نيز تام پرز، وزير کار آمريکا هم در ميان مقام‌هاي کنوني و سابقي هستند که علنا از کلينتون حمايت کرده‌اند.
اين تاييدهاي انتخاباتي مهم در شرايطي انجام مي‌شود که کلينتون تلاش دارد تا رقيب سناتور خود از ايالت ورمونت را به زانو درآورد. کلينتون برني ساندرز را هدف انتقادهاي خود قرار مي‌دهد و برنامه‌هايش را به چالش مي‌کشد.او هنوز نسبت به ساندرز و افزايش محبوبيت وي در برخي نظرسنجي ها وحشت دارد. اين وحشت و اضطراب خود را در سخنراني‌هاي هيلاري کلينتون به خوبي نشان مي دهد. 
علي رغم اينکه  رئيس‌جمهوري آمريکا پيشتر گفته بود که در دوران انتخابات مقدماتي رياست جمهوري آمريکا از هيچ نامزدي حمايت نمي‌کند اما سرانجام حمايت خود را از هيلاري کلينتون اعلام نمود. موضعي که احتمالا طي روزهاي آتي با ابراز نارضايتي ساندرز و برخي از دموکراتها همراه خواهد شد.