به گزارش خبرنگار «نسیم آنلاین»، محمد حسن مقیمی رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور در نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به تاریخ ٢٨ آذر که با دستور وزیر کشور مقدمات برگزاری انتخابات آغاز و هیات های اجرایی تشکیل شد اظهار داشت: برای انتخابات مجلس خبرگان از ٢٦ آذر تا ٢ دی و برای انتخابات مجلس شورای اسلامی از ٢٨ آذر تا ٤ دی ثبت نام شد و از همان ابتدا، اطلاعات داوطلبان برای مراجع چهارگانه ارسال شد.
مقیمی با اشاره به اینکه برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری ٨٠١ نفر و برای انتخابات مجلس شورای اسلامی ١٢ هزار نفر ثبت نام کردند گفت: این استقبال خوب نشان دهنده امادگی داوطلبان بود.
وی افزود: محدودیت های ثبت نام همگی اعمال شد و الباقی موارد درهیات اجرایی در نظر گرفته میشود.
رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور با بیان اینکه برای ثبت نام مجلس با استقبال چشم گیری رو به رو بودیم گفت: از روز ٥ دی ماه که اطلاعات در اختیار دستگاههای ٤ گانه قرار گرفت، هیات های اجرایی بررسی های خود را آغاز کردند،
وی افزود: ١١ نفر هیات اجرایی را تشکیل میدهد که ٣ نفر شخصیت حقوقی و ٨ نفر شخصیت حقیقی هستند.
مقیمی خاطر نشان کرد: هیات اجرایی تا پایان انتخابات امور اجرایی را انجام میدهد که بررسی صلاحیت داوطلبان از وظایف این هیات است و ریاست این هیات در استانها بر عهده فرماندار است.
وی با بیان اینکه تصمیمات این هیات اجرایی قانونی است گفت: معتمدین، همکاران ما در دولت و فرمانداری ها نیستند، بلکه از میان مردم انتخاب میشوند.
رئیس ستاد انتخابات با اشاره به بررسی صلاحیت ها اظهار داشت: ٧٦٣ مورد از ١٢ هزار پرونده دارای سابقه بود و الباقی سابقهای در دستگاه قضایی نداشتند که تعدادی از محکومیتها مربوط به حوادث و موارد عادی مانند تصادف یا دعوای خانوادگی و ... بود.
مقیمی تصریح کرد: جمعأ ٨١٠ نفر رد صلاحیت شدند، و حدود ٤٩٨ نفر هم از حضور در انتخابات انصراف دادند.
وی ادامه داد: بررسی صلاحیت ها در هیات های اجرایی، طبق قانون اجرا میشود و طبق بررسی تا کنون این هیات از عهده وظایف خود بر آمده است؛ از ابتدا ملاک و مبنا کار اجرای قانون بوده است.
مقیمی با بیان اینکه وزارت کشور در انتخابات مجری است گفت: اگر دستگاههای قانونی به ما اعلام کنند که فردی عضو عوامل نفوذی است در بررسی صلاحیتها مد نظر خواهد بود اما ما تا کنون چنین گزارشاتی را نداشتیم.
وی افزود: از ابتدای بحث انتخابات تا امروز ملاک قانون بوده است و امیدوراریم در آینده نیز انتخاباتی حداکثری داشته باشیم و چالشی نباشد.
رئیس ستاد انتخابات در خصوص برگزاری الکترونیکی انتخابات با بیان اینکه ما باید با شورای نگهبان برای اجرای تبصره ٧ قانون انتخابات به توافق برسیم گفت: سخت افزار و نرم افزار صندوقهای الکترونیکی به شورای نگهبان معرفی شده که ایراداتی به نرمافزار گرفته شده که این ایرادات رفع شده و به شورای نگهبان ارائه میدهیم.
مقیمی با بیان اینکه داوطلبان امروز مهلت داشتهاند نسبت به عدم احراز صلاحیتها اعتراض کنند گفت: افرادی که در این مرحله صلاحیتشان مورد تایید قرار نمیگیرد، فرصت دارند به شورای نگهبان اعتراض کنند.
وی تاکید کرد: هر انچه از اختیارات عموم است نباید برای انتخابات مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس ستاد انتخابات خاطر نشان کرد: اعلام نتایج هیاتها یک فرایند قانونی است و افراد نمیتوانند برای اعتراض مراجعه کنند.
وی اظهار داشت: ستاد انتخابات کشور با شورای نگهبان تعاملات خوبی داشته است.
وی در پاسخ به سىوالی در خصوص بر تایید صلاحیتها گفت: بر اساس ماده ٢٨، ٢٩ و ٥٠ قانون انتخابات، بررسی صلاحیتها انجام شده، مواردی مانند رشوه، دزدی، وابستگی به خارج و گروهک ها، از مواردی بوده که طبق آن افرادی تایید صلاحیت نشدند.
مقیمی در خصوص موضوع صندوقهای رای الکترونیکی تاکید کرد: ما با شورای نگهبان به توافق رسیدیم که صندوق ها در حدی شفاف باشد که آرا خوانده نشود و تا حدی مشخص باشد که صبح فردای روز رای گیری مشخص باشد که برگه رای در داخل صندوق نمانده است.
وی در مورد افراد رد صلاحیت شده ادامه داد: ما در وزارت کشور در این مورد که افراد رد صلاحیت شده چه سمت و جایگاهی دارند کاری نداریم و این بررسیها طبق قانون و توسط هیاتهای اجرایی انجام شده است.
رئیس ستاد انتخابات در خصوص تخلفات انتخاباتی گفت: هر فعالیتی در فضای معمولی خلاف و جرم باشد در فضای مجازی هم جرم تلقی میشود؛ همه افراد بدانند در مورد فضای مجازی به شدت پیگیر هستیم و همه موارد ضبط خواهد شد و پیگرد قانونی خواهد داشت، هیچ سایت خاصی نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود؛ در فضای مجازی باید سعی شود اخلاق و قانون رعایت شود و تخریبی انجام نشود.
رئیس ستاد انتخابات در خصوىص تعرفههای رای خاطر نشان کرد: این تعرفهها تهیه و خریداری شده است.
∎