شناسهٔ خبر: 10687695 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

خارج از مرز

صاحب‌خبر -

افزایش قربانیان سرمای شرق آسیا به 100 تن
شهروند| بیش از 100نفر بر اثر کاهش شدید دمای هوا و سرمای کم‌سابقه چند دهه گذشته در آسیای شرقی جان خود را از دست داده‌اند. سرما و یخبندان شدید در این منطقه که از سه روز پیش شروع شده، تاکنون کشورها و مناطق زیادی ازجمله کره‌شمالی، کره‌جنوبی، ژاپن، چین، تایوان و هنگ‌کنگ را در بر گرفته و علاوه بر تلفات انسانی، زندگی عادی مردم را نیز مختل کرده است. براساس گزارش‌های منتشرشده ازسوی رسانه‌های منطقه، در بین کشورهایی که بر اثر موج گسترده سرما متحمل بیشترین تلفات انسانی شده‌اند، منطقه تایوان است که تاکنون تعداد کشته‌های آن 90نفر اعلام شده است. بیشتر کسانی که در این جزیره جان باخته‌اند، سالمند بودند. این نخستین‌بار است که دمای هوا دست‌کم در نزدیک به 20‌سال گذشته در این منطقه به صفر درجه می‌رسد. درچین نیز اخبار حاکی است که برای نخستین‌بار از ‌سال 1967 میلادی به این طرف در مناطق جنوبی این کشور به دلیل کاهش دمای هوا برف باریده و مردم را غافلگیر کرده است. مناطق جنوبی چین دارای هوای گرمسیری است که در فصل تابستان سیل‌های شدیدی را تجربه می‌کنند و زمستان‌ها هوای این مناطق گرم است. گزارش‌ها حاکی است که در نقاط شمالی و شرقی چین نیز چندین نفر به‌دلیل سرمای زیر 30 تا 45 درجه که در سه دهه گذشته بی‌سابقه بوده، جان باخته‌اند اما شمار دقیقی از تلفات سرما درچین تاکنون ارایه نشده است. از ژاپن نیز خبر رسیده است که احتمالا شمار کشته‌های ناشی از بارش برف و سرمای شدید در این کشور بیشتر از 6نفری است که تاکنون اعلام شده است.
خبرگزاری کیودو گزارش کرده است که برخی از شهروندان درحالی ‌که درحال برف روبی بوده‌اند، از پشت بام‌ها سقوط کرده‌اند و احتمال می‌رود شمار تلفات انسانی در روزهای آتی بیشتر شود.
گزارش‌ها از کره‌جنوبی نیز حاکیست که دمای هوا تا زیر 20درجه سانتیگراد رسیده که بیشترین کاهش دما از ‌سال 2001 بوده و در جزیره «جیجو» که از مناطق گرمسیری این کشور محسوب می‌شود، بیش از 15 سانتیمتر برف باریده که از‌ سال 1984 سابقه نداشته است. بررسی‌ها حاکی است که هنگ‌کنگی‌ها هم شدیدترین سرمای 60‌سال گذشته را در زمستان امسال تجربه کرده‌اند. براساس گزارش سازمان هواشناسی هنگ‌کنگ دمای هوا تا سه درجه پایین آمده که پایین‌ترین دمای منطقه از ‌سال 1957 میلادی است. بارش باران و وزش باد شدید باعث شده است تا دست‌کم 110نفر بر اثر سقوط درختان و اصابت اجسام زخمی شده و 45نفر نیز در بیمارستان‌های این شهر بندری بستری شوند. گزارش‌ها حاکیست که تغییرات جوی در این منطقه و کره‌شمالی کشته‌ای نداشته اما شمار مصدومان قابل توجه بوده است.

کشف اجساد یخ‌زده 10پناهجو در آلمان
ایرنا| قاچاقچیان انسان در پاریس پایتخت فرانسه از غفلت راننده کامیونی استفاده کردند تا یک خانواده 10 نفره را در کانتینر یخچالی آن جای دهند و 8 ساعت بعد تمام افراد این خانواده بعد از رسیدن به شهر کیمبن در غرب آلمان یخ‌زده بودند. پلیس آلمان می‌گوید قاچاقچیان این خانواده 10 نفره را که 5 کودک 8 ماهه تا 15 ساله نیز در میان آنها به چشم می‌خورد، در یخچال کانتینر با دمای 3 درجه سانتیگراد بدون اطلاع راننده جای دادند. به گفته پلیس این خانواده قصد داشتند درنهایت وارد ایتالیا شوند.