شناسهٔ خبر: 10662205 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دی میستورا: با روسیه و آمریکا درباره سوریه همچنان درحال مذاکره هستیم

تهران - ایرنا- نماینده سازمان ملل در امور سوریه در کنفرانس مطبوعاتی روز دوشنبه خود در جمع خبرنگاران در ژنو سوییس گفت: مذاکرات خود را با وزیر امورخارجه روسیه و آمریکا در خصوص مذاکرات سوریه ادامه می دهیم.

صاحب‌خبر -

اظهارات استفان دی میستورا که به صورت مستقیم از شبکه های مختلف تلویزیونی پخش می شد، تاکید کرد: بنده بسیار محتاط هستم مسایلی که در مذاکرات ژنو 2 رخ داد، این بار به وقوع نپیوندد.
نماینده سازمان ملل در امور سوریه افزود: خانم «هاله مطر» سخنگوی رسمی در مذاکرات ژنو در خصوص سوریه خواهد بود.
دی میستورا با تاکید بر این که شورای امنیت برای جلب نظر بیشتر گروه های مخالف سوری تلاش خواهد کرد، افزود: مذاکرات صلح سوریه در 29 ژانویه ( 9 بهمن) برگزار خواهد شد.
دی میستورا گفت: مذاکرات در روز جمعه آینده شروع خواهد شد و به مدت شش ماه ادامه خواهد داشت.
دی مستورا اضافه کرد: مذاکرات روز جمعه آینده آغاز خواهد شد و دعوت از طرف ها برای شرکت در این نشست، از فردا (سه شنبه 6 بهمن) آغاز خواهد شد.
اولین مرحله مذاکرات تازه بر عملیات آتش بس به صورت بسیار وسیع انجام خواهد گرفت و در مذاکرات روند آتش بس مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
نماینده سازمان ملل در امور سوریه گفت: مذاکرات صلح سوریه بر جلوگیری از حملات گروهک تروریستی داعش و کمک رسانی متمرکز خواهد بود.
دی مستورا درباره اهداف مذاکرات نیز گفت: مذاکرات موضوع دولت جدید و قانون اساسی جدید و انتخابات را مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
نشست وین 2 درباره بحران سوریه شنبه (23 آبان ماه) با حضور هیات ایرانی در هتل امپریال شهر وین پایتخت اتریش برگزار شد.
نشست های ژنو 1 و ژنو 2 که برای بررسی راهکارهای حل و فصل بحران سوریه در گذشته بدون حضور ایران برگزار شد، هیچ دستاوردی به همراه نداشت.
کارشناسان مسایل منطقه خاورمیانه در این زمینه معتقدند که هرگونه تصمیم گیری برای حل و فصل بحران های منطقه بدون حضور ایران نتیجه بخش نخواهد بود.
واشنگتن و کشورهای عرب متحدش خواهان برکناری «بشار اسد» رییس جمهوری قانونی سوریه به عنوان بخشی از راه حل بحران هستند اما مسکو و تهران با پشتیبانی ازحکومت قانونی دمشق می گویند مردم سوریه باید در خصوص رئیس جمهوری و سرنوشت خود تصمیم گیری کنند .
خاورم**9363**1144