آرمان- فريبا نهاوندي: اجلاس هوانوردي ايران در حالي امروز در تهران آغاز به كار ميكند كه با وجود نيامدن شركت بوئينگ به كشور، عنوان ميشود ايرباس براي فروش هواپيما به ايران وارد شده است. علاوه بر اين در اجلاس ايران شركتهاي مطرح ديگري از جمله بمبارديه كانادا، امبرائرا بزريل واي دي آر حضور دارند. حضور اين شركتها در ايران و همچنين شركتهايي كه در حوزه فروش قطعات و تعمير هواپيماها فعاليت ميكنند، نويد بخش اين است كه چند ماه بعد از تحريم بالاخره نوسازي و بازسازي ناوگان هوايي كشور كليد خورده است. ناوگان هوايي ايران از جمله بخشهايي است كه زيان زيادي در زمان تحريم ديده است. تحريمهاي بينالمللي عليه دولت ايران نه تنها باعث شد ايران نتواند هواپيماي نو خريداري كند كه از خريد قطعات هواپيما نيز بازداشته شد كه اين مساله باعث شد نيمي از هواپيماهاي ايران زمينگير شود. به دنبال توافق هستهای و اجراي برجام اوباما دستور فروش هواپيما به ايران را صادر كرد. علاوه بر اين، در روزهاي اخير اخبار زيادي در رابطه با آمادگي شركتهاي مختلف براي فروش هواپيما به ايران منتشر شده است.
غولهاي هواپيماسازي در ايران
روز گذشته دبير اجلاس هوانوردي ايران ۲۰۱۶ از سفر مسئولان ايرباس به ايران براي فروش هواپيما خبر داد و گفت: به دليل مشكلات مربوط به ويزا بوئينگ به ايران نميآيد. به گزارش تسنيم، بياتي گفت: فردا مسئولان ايرباس براي فروش هواپيما به ايران سفر خواهند كرد. او افزود: به دليل مشكلات مربوط به ويزا بوئينگ به ايران نميآيد. بياتي با اشاره به اينكه از چند ماه قبل اقدامات لازم را در راستاي نوسازي صنعت هوانوردي در دستور كار قرار داديم بيان كرد: در اين زمينه كار را از جايي شروع كرديم كه مشكل آغاز شد. براين اساس ارتباط با بزرگان بخش صنعت هوانوردي دنيا برقرار شد و اجلاس مذكور با حضور صاحبان فن برگزار ميشود. دبير اجلاس هوانوردي ايران 2016 با بيان اينكه بيش از 160 شركت خارجي از 35 كشور در اين اجلاس حضور خواهند داشت بيان كرد: در مجموع 85 كمپاني و شركت خارجي تامين و توليدكننده هواپيما در نخستين اجلاس هوانوردي ايران حضور خواهند داشت. بياتي با بيان اينكه با توجه به مشكلات مربوط به تامين مالي در حوزه تامين هواپيما روي اجارهدهندهها و ليزينگ تمركز كردهايم، گفت: شايد در خريد هواپيما طي يكي دو سال اول پس از تحريم موفق نباشيم و نتوانيم خريدي را انجام دهيم. براين اساس اولويت اول ما اجاره هواپيما است. با اشاره به اينكه در بخش تعميرو نگهداري شركتهاي مطرح دنيا از جمله لوفتانزا تكنيك در اجلاس فردا حضور خواهند داشت، گفت: در بخش فروش هواپيما نياز كشور بيشتر به سمت هواپيماهاي ميانبر و كوتاه برد است كه براين اساس شركتهاي مطرح دنيا از جمله بمبارديه كانادا، امبرائرا بزريل،اي دي آر، و ايرباس در اجلاس هوانوردي ايران 2016 حضور دارند. دبير اجلاس هوانوردي ايران 2016 در پاسخ به پرسش تسنيم مبني براينكه آيا شركت هواپيمايي بوئينگ نيز به ايران ميآيد، گفت: اين شركت به دليل مشكلات مربوط به ويزا در اجلاس حضور نخواهد داشت. بياتي با يادآوري اينكه 70 درصد از شركتهاي دعوت شده در بخش ليزينگ هواپيما فعال هستند، گفت: از كشورهاي منطقه نيز تقاضاهاي فراواني براي حضور در اين اجلاس داشتهايم.
ورود هواپيماهاي جديد
همزمان معاون سازمان هواپيمايي كشوري از ورود ۱۰ فروند هواپيما تا پايان سال خبر داد و گفت: تعيين نرخ بليت هواپيما در نوروز به پيشنهاد ايرلاينها خواهد بود. به گزارش مهر، محمد خداكرمي درباره ورود هواپيما به كشور اظهار داشت: براساس مذاكرات انجام شده، تا پايان سال حدود ۱۰ فروند هواپيما وارد كشور ميشود، ضمن آنكه برنامههايي هم براي ورود هواپيما در سال آينده داريم. او با اشاره به اينكه تقاضا براي تاسيس چند ايرلاين جديد هم به ما داده شده است، افزود: تعداد تقاضا براي مجوز تاسيس ايرلاين خيلي بالا بوده است و ما در حال بررسي اين تقاضاها هستيم. معاون سازمان هواپيمايي كشوري درباره تعيين قيمت بليت هواپيما در نوروز گفت: با توجه به اينكه آزادسازي نرخ بليت هواپيما اجرا شده است، ما به قيمتگذاري وارد نميشويم اما براساس جلساتي كه با ايرلاينها داشتيم، قرار شده است كه بنابر پيشنهاد آنها، نرخ بليت هواپيما مشخص شود. او ادامه داد: در چهارچوب آزادسازي نرخ بليت هواپيما، ايرلاينها پيشنهاد خود را به انجمن شركتهاي هواپيمايي ميدهند و انجمن نرخهاي هر شركت در هر مسير را اعلام ميكند، بنابراين مسافران ميتوانند حداقل و حداكثر نرخ هر شركت را براي نوروز بدانند. خداكرمي با بيان اينكه اگر اين اطلاع رساني در زمينه نرخ بليت هواپيما در نوروز انجام نشود، مشكلاتي براي مسافران بهوجود ميآيد، اظهار داشت: ممكن است در زمان فروش بليت، برخي آژانسها قيمتهاي غيرواقعي را از مسافران دريافت كنند، بنابراين بايد نرخ تعييين شده از سوي شركتها، اطلاع رساني شود. او با اشاره به اينكه شركتها چكهاي هواپيما را طوري برنامه ريزي ميكنند كه براي ۲۰ اسفند اغلب هواپيماهاي آنها آمده باشد، افزود: در حال حاضر ۲۵۰ فروند هواپيما در كشور داريم كه ۹۰ تا ۹۵ فروند از آنها غيرفعال است. معاون سازمان هواپيمايي كشوري با اشاره به اينكه پس از اجراي آزادسازي نرخ بليت، صنعت هوانوردي تغييرات زيادي خواهد داشت، گفت: در يك تا دوسال آينده وضعيت صنعت حمل و نقل هوايي تغيير كرده و شرايط ايرلاينها و خدمات دهي تغيير خواهد كرد. خداكرمي درباره سن ناوگان هواپيماهاي ورودي به كشور گفت: براساس دستورالعمل خريد هواپيما، هواپيماي خريداري شده نبايد بيشتر از ۱۵ سال عمر داشته باشد، همچنين براي اجاره هواپيما هم سن ناوگان بايد حدود ۱۲ سال باشد. او افزود: احتمالا تا پايان سال دو شركت هواپيمايي بتوانند موافقت اصولي بگيرند و شش ماه فرصت دارند كه ايرلاين را تاسيس كنند.
∎