«محمدحسین مقیمی» معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به صحبتهای عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره لغو انتخابات الکترونیکی گفت: امروز دیدم که سخنگوی محترم شورای نگهبان در این زمینه سخنانی گفته که برای ما مایه تعجب بود. به گزارش «ایسنا» او افزود: این یک قانون است که نمیتوانیم آن را لغو کنیم. یکبار هم بهصورت آزمایشی در 3.5 درصد شعبههای اخذ رأی اجرا شده که میخواهیم آن را به 20 درصد برسانیم. او که در حاشیه دومین همایش استانداران و فرمانداران سراسر کشور در جمع خبرنگاران صحبت میکرد، افزود: انتخابات الکترونیکی منتفی نشده و سخنگوی شورای نگهبان نظر خود را گفته است. طبق تبصره 7 ماده 9 قانون انتخابات که در 26/1/88 تصویب شده وزارت کشور مکلف به برگزاری انتخابات الکترونیکی شده است. طبق این قانون وزارت کشور موظف است ظرف شش ماه از زمان تصویب این قانون درجهت نوینسازی شیوههای اخذ رأی و شمارش آرا بهمنظور دقت، سلامت و نظارت بهتر در اخذ، شمارش و اعلام نتایج و همینطور استانداردسازی صندوقهای اخذ رأی در حدود اعتبارات مصوب و پس از تأیید شورای نگهبان، اقدام کند.
معاون سیاسی وزیر کشور ادامه داد: سخنگوی شورای نگهبان گفته بود که خلأ قانونی وجود دارد؛ ولی ما در این زمینه به استناد همین قانون خلأ قانونی نداریم. در انتخابات مجلس نهم نیز در 14 شعبه اخذ رأی انتخابات بهصورت ماشینی برگزار شد و سختافزار و نرمافزار آن انتخابات مورد تأیید شورای نگهبان و وزارت کشور قرار گرفت. در این مرحله چون چهار سال از آن زمان میگذرد، سختافزار را ارتقا دادهایم و از نظر کیفیت بهروزرسانی کردهایم. اینها بهروزرسانی شده و به شورای نگهبان تحویل داده شده است. مقیمی با اشاره به جلسه چهارشنبه دو هفته قبل با شورای نگهبان یادآور شد: در آن جلسه بحث نرمافزار و سختافزار مطرح شد و شورای نگهبان و وزارت کشور برای اطمینان کامل نسبت به کارآمدی نرمافزار و سختافزار بررسی آن را به سه مرجع سپردند. دو مرجع گزارششان را به خود ما دادند که تأیید کردند و برای شورا فرستادیم.
او اضافه کرد: یکی از مراجع هم گزارش خود را به شورای نگهبان داد که تا جایی که ما میدانیم ایراداتی جزئی داشتهاند که اصلاح کردهایم. این سختافزار و نرمافزار نسبت به دوره قبل که مورد عمل قرار گرفته اصلاح شده و مورد ارتقا قرار گرفته و از نظر ما قابل تأیید است. نامهای هم به شورای نگهبان نوشتیم تا برای تعیین شعبههای اخذ رأیی که باید ماشینی انجام شود جلسهای بگذاریم. روز گذشته «نجاتالله ابراهیمیان» گفته بود: شورای نگهبان با برگزاری انتخابات الکترونیکی به دو دلیل مخالفت کرد. او درباره دلیل نخست مخالفت شورای نگهبان با برگزاری انتخابات الکترونیکی گفت: موادی که مربوط به انتخابات بود از طرح اصلاح قانون انتخابات توسط مجلس شورای اسلامی حذف شد و آییننامه نمیتواند جای قانون را بگیرد. عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره دلیل دوم نیز گفت: مراجعی که قرار بود امنیت سیستم انتخابات الکترونیکی را تأیید کنند پس از دریافت پاسخها مشخص شد آنها نیز بدون قید و شرط امنیت سیستم را تأیید نمیکنند، به همین دلایل شورای نگهبان با برگزاری انتخابات الکترونیک مخالفت کرد.
تعجب مقیمی از خبر لغو انتخابات الکترونیکی:
این یک قانون است که نمیتوانیم آن را لغو کنیم
صاحبخبر -