در حالی که چند ساعت به اعلام نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده بود، نجاتالله ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگو با «ایسنا» خبر داد که از سمت سخنگویی شورا استعفا داده است. او از بیان دلایل استعفای خود امتناع و تاکید کرده است فعلا وقت مناسبی نیست که دلایلش را بیان کند. او علت استعفا را اعلام نکرد و گفت زمان آن الان مناسب نیست. با این حال خبرهای غیررسمی حاکی از آن هستند که احمد جنتی دبیر شورای نگهبان این استعفا را نپذیرفته است.
او در تیرماه سال ۹۲ به همراه سام سوادکوهیفر و محسن اسماعیلی از سوی مجلس بهعنوان حقوقدانان شورای نگهبان برای فعالیت ۶ ساله انتخاب و بلافاصله طی حکمی از سوی دبیر شورای نگهبان بهعنوان سخنگوی این شورا برگزیده شد.
این اولین باری نیست که ابراهیمیان اعلام میکند دیگر قرار نیست سخنگوی شورای نگهبان باشد. او یک بار دیگر در تیر ماه 94 از سمت سخنگویی شورای نگهبان استعفا داده بود. «بنده به خاطر شغل و فعالیتم خیلی علاقهای به کار رسانهای نداشته و ندارم، سخنگویی بار امانت نقد نظر جمعی را بر دوش انسان قرار میدهد بنابراین بار بسیار سنگینی است.» اینها دلایل ابراهیمیان برای عدم ادامه فعالیت در سمت سخنگویی شورای نگهبان بود. اما تصمیمش دوام چندانی نداشت و چند روز بعد شورای نگهبان در اطلاعیهای خبر داد که علی جنتی دوباره ابراهیمیان را بهعنوان سخنگوی شورای نگهبان انتخاب کرده است.
یک ماه گذشته برای سخنگوی مستعفی شورای نگهبان کمحاشیه نبوده است. تصمیم شورای نگهبان برای برگزاری آزمون از داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری و اطلاعیه ناقص این شورا برای کسانی که باید در این آزمون شرکت میکردند برای ابراهیمیان کم دردسر نداشت و او را مجبور به پاسخگویی در برابر خبرنگاران کرد. اما اطلاعرسانی ابراهیمیان درباره کسانی که ملزم به شرکت در آزمون شورای نگهبان بودند و چگونگی تشخیص درجه اجتهاد داوطلبان هم به قدری تفاوت داشت که او در آخرین نشست خبری با خبرنگاران اذعان به نواقص اطلاعیه شورای نگهبان کرد و مجبور شد توضیحات مفصل و کاملی در اینباره ارائه کند.
اما آخرین تفاوت دیدگاه که بین اظهارات ابراهیمیان و فقهای شورای نگهبان وجود داشت مربوط به مصاحبهای بود که او با فرهیختگان داشت. ابراهیمیان در این مصاحبه گفته بود که ممکن است فقهای شورای نگهبان برای اطمینان از درجه اجتهاد داوطلبی نظر علما و مراجع تقلید را جویا شوند؛ اظهارنظری که خیلی زود از سوی محمد یزدی، عضو فقهای شورای نگهبان با واکنش منفی مواجه شد و او تاکید کرد که اجازههای اجتهادی که توسط مراجع تقلید صادر میشود تنها در امور آخوندی است و برای شورای نگهبان اعتبار ندارد.
درنهایت او دیروز از ادامه همکاری در سمت سخنگویی شورای نگهبان انصراف داد و خبر استعفایش را رسانهای کرد. استعفایی که مدیر روابطعمومی شورای نگهبان گفته با آن موافقت نشده است و مشخص نیست این بار سرنوشت استعفای ابراهیمیان چه خواهد شد.
نتایج بررسی صلاحیتها در هیات نظارت اعلام شد حدسوگمانها خبر از ردصلاحیت چهرههای شاخص دارد ... مقیمی: نیروهای مسلح نمیتوانند درباره وظایف هیاتهای اجرایی و نظارت اظهارنظر کنند ... معاون فرهنگی قوه قضائیه: سازوکار شفافی برای احراز صلاحیت علمی خبرگان وجود ندارد
استعفای سخنگوی شورای نگهبان
صفحه های 2 و 4 را بخوانید!
صاحبخبر -