چین شریک نفتی ایران میماند؟
همزمان با لغو تحریمهای ایران و رفع محدودیتهای صادراتی برای نفت کشورمان، بازار جهانی که حال و روز خوشی ندارد با شوک بازگشت ایران هم روبرو شده است.
رویترز با اشاره به کاهش قیمت نفت گزارش داده است: صادرات نفت ایران این ماه رکورد زده است. ایران این ماه روزانه 1.1 میلیون بشکه نفت خام، که این بالاترین میزان در 9 ماه گذشته است. این رقم در مقایسه با ماه دسامبر 21درصد بیشتر است. هند، کشورهای اروپا، چین، ژاپن، کره جنوبی، تایوان و ترکیه اصلیترین مقاصد صادرات نفت ایران هستند.
از سوی دیگر برخی خبرها نشان از احتمال سفر رئیسجمهور چین به ایران دارد. سوالی که در این رابطه مطرح میشود، اما و اگرهای رابطه ایران با شریکی است که ایران را در زمان تحریم کنار نگذاشت اما همیشه بحثبرانگیز بوده است.
به گزارش اقتصادنیوز، آنطور که بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران بارها اعلام کرده است، چین شاید شریک تجاری و نفت ایران باشد اما ایران هیچ عقد اخوتی با ایران کشور نبسته و همکاریهای دو طرفه با بررسی و مذاکره صورت میگیرد.
با این حال، بازارهای چین همیشه جذابیتهایی برای نفت ایران داشته است. از جمله مسالهای که حمید حسینی، عضو اتاق بازرگانی ایران به آن اشاره میکند و میگوید که چین از این منظر میتواند فرصتی برای نفت ایران باشد. وی میگوید: ایران در حوزه نفت خام بازارهای بسیاری از جمله هند، آفریقای جنوبی و دیگر کشورها را در اختیار دارد که میتواند در پساتحریم به سمت آنها برود اما در حوزه میعانات گازی بازارها محدود به چند کشور از جمله چین، ژاپن، کره و امارات میشود و به همین خاطر همکاری ایران با چین میتواند راهگشا باشد.
مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران نیز با بیان این که بر اساس عوامل اقتصادی و مسائل عرضه و تقاضا طبیعی است که روند بازار نفت کاهشی باشد، گفت: پیشبینی قیمت نفت بسیار دشوار است.
سید محسن قمصری با تاکید بر این که پیشبینی بازار نفت بسیار دشوار است، گفت: بازارهای جهانی نفت خام از جایی مدیریت میشود و مدتهاست نشان میدهد بر اساس عوامل اقتصادی رفتار نمیکند.
صادرات نفت ایران رکورد زد
صاحبخبر -