شناسهٔ خبر: 10476137 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

همه قطعنامه‌هاي شوراي امنيت (ورق‌پاره‌ها!) لغو شد

اتحادیه اروپا و آمريكا تحریم‌ها علیه ایران را لغو کردند

گروه سياسي: مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که گزارش خود را منتشر کرده و تأیید کرده که ایران به تعهدات خود بر اساس توافق جامع اتمی عمل کرده است.

صاحب‌خبر -
مطابق این توافق، در پی تأیید آژانس، روز اجرای توافق فرا می رسد که به معنای لغو تحریم های اتمی آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت علیه ایران است. یوکیا آمانو، گفت مشكلات برطرف شده و روابط ايران و آژانس به حالت طبيعي و عادي برگشته است. كنفرانس مشترك ظريف و موگريني براي اعلام رسمي توافق و لغو تحريم ها عليه ايران برگزار شد و موگريني رسما اجرايي شدن برجام و لغو تحريم ها همه قطعنامه‌هاي تحريمي و تنبيهي شوراي امنيت را اعلام كرد. دكتر ظريف هم به زبان فارسي، متن بيانيه را قرائت كرد. گفتني اينكه رييس دولت سابق، قطع‌نامه هاي شوراي امنيت عليه ايران را مشتي كاغذپاره‌! مي‌خواند و مي‌گفت: آنقدر قطعنامه صادر كنند كه قطعنامه‌دانشان پاره شود!!

در همين حال آسوشیتدپرس به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد: اتحادیه اروپا تحریم‌ها علیه ایران را لغو کرد. جان کری وزیر امور خارجه آمریکا هم اندکی پس از تایید شدن انجام تعهدات ایران از سوی آژانس اعلام کرد که کشورش همه تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران را لغو کرده است.

یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد: کارهای زیادی انجام شده که ما را به این مرحله رسانده است. اجرای این توافق تلاش های مشابه را می طلبد. ما اماده ادامه کار هستیم.  امروز من طی گزارشی تائید کردم که ایران گام های مقدماتی لازم برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک را تکمیل کرده است. این گزارش به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل ارائه شده است.

مدیر کل اژانس بین المللی ا نرژی اتمی افزود: این گزارش پس از آن منتشر شد که بازرسان میدانی تائید کردند که ایران تمام اقدامات لازم ذیل برجام برای ممکن شدن وقوع روز اجرا را برداشته است.
وی تاکید کرد: این امر راه را برای آژانس بین المللی انرژی اتمی هموار می کند تا راستی آزمایی و نظارت بر تعهدات مرتبط با هسته ای ایران ذیل این توافق را، آنطور که شورای امنیت سازمان ملل خواسته و مجوز آن از سوی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی صادر شده بود، آغاز کند.
امانو گفت: رابطه ایران و آژانس اکنون وارد مرحله جدیدی شدها ست. این یک روز مهم برای جامعه بین الملل است. من به همه کسانی که این را به واقعیت تبدیل کردند بخصوص کشورهای 3+3 و ایران و شورای حکام آژانس تبریک می گویم.

اين در حاليست كه سايت اسراييلي دبکا فایل مدعی شده بود: آژانس همچنان از ارائه گزارش درباره پایبندی ایران به توافق هسته ای خودداری می‌کند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دبکا فایل نوشت: گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره پایبندی کامل ایران به توافق هسته ای که قرار بود صبح روز شنبه منتشر شود تا عصر روز شنبه همچنان منتشر نشده است. 

پیام توییتری ظریف درباره زمان اجرای برجام

در همين حال محمد جواد ظریف گفت دیپلماسی نیازمند صبر است. وزیر خارجه ایران که برای دیدار با همتای آمریکایی خود و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به منظور نهایی کردن مرحله سوم و نهایی برجام به وین رفته، اظهارنظری درباره لزوم داشتن صبر در دیپلماسی کرده است.

محمد جوادظریف در توئیتر خود نوشت: «داریم به روز اجرا می‌رسیم. هیچ مسئله جدی‌ای وجود ندارد. دیپلماسی صبر می‌طلبد، اما همه می‌دانیم که قطعا از جایگزین‌هایش برتر است». پیش از این دیپلمات ارشد ایران تاکید کرده بود که امروز روز خوبی برای ایران و منطقه خواهد بود چرا که روز اجرای برجام فرا رسیده است. وزیر خارجه ایران به جزئیات بیشتری درباره اینکه دقیقا منظور او از توئیت آخرش چیست، اشاره نکرده است.

گفتگوی روحانی با مردم به‌ فردا موکول شد

گفت‌وگوی تلویزیونی رییس جمهوری با مردم به فردا (یک شنبه) موکول شد. پیش از این اعلام شده بود که حجت‌الاسلام روحانی، پس از قرائت گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و پایان تحریم‌های ظالمانه از طریق تلویزیون به طور مستقیم با مردم صحبت خواهد کرد.