به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد حسین محرابی ظهر شنبه در نشست خبری که در محل دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان رضوی برگزار شد با اشاره به داوطلبینی که در احزاب منحل شده فعالیت می کردند، عنوان کرد: تمام این افراد اگر در مدت قانونی احزاب و گروه های سیاسی منحل شده فعالیت می کردند هیچ محدودیتی برای شرکت در انتخابات نداشتند اما اگر سندی بر فعالیت مجدد آنها نسبت به احیای این احزاب ارائه شود دیگر حق حضور در انتخابات را نخواهند داشت و صلاحیت آنها رد می شود.
وی با بیان اینکه نتایج احراز صلاحیت داوطلبان مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری خراسان رضوی تا پایان امروز توسط هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات به مراکز استانها اعلام می شود افزود: نتایج پس از اعلام به هیئت نظارت بر انتخابات خراسان رضوی نتایج به فرمانداران هر شهرستان اعلام می شود تا به دواطلبان اطلاع رسانی کنند تا اگر داوطلبی نسبت به رد صلاحیت خود اعتراضی داشت بتواند در مدت قانونی سه روز اقدامات لازم را از طریق مراجع ذیربط اعلام کند.
سخنگوی هیئت نظارت بر انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین مجلس شورای اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: اجرای انتخابات دارای چند مرحله ثبت نام، بررسی صلاحیت ها و تبلیغات داوطلبان می باشد که در حال حاضر مرحله اول به اتمام رسیده و نتایج مرحله دوم نیز تا ساعت ۲۴ امروز به مراکز استانها اعلام می شود.
وی در خصوص انجام بررسی صلاحیت ها در هر مرحله از انتخابات عنوان کرد: مرحله نخست توسط هیئت های اجرایی انجام و به داوطلبان اعلام می شود که در این مرحله داوطلبانی که اعتراض دارند می توانند به هیئت نظارت استان مراجعه کرده و مراتب اعتراض خود را اعلام کنند، در مرحله دوم صلاحیت ها توسط هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات انجام و در نهایت مرحله سوم توسط شورای نگهبان بررسی و اعلام خواهد شد.
وی با بیان اینکه دوازده حوزه انتخابیه در خراسان رضوی فعال هستند، گفت: داوطلبانی که در مرحله دوم رد صلاحیت شدند یا می توانند به تهران مراجعه کنند و یا به محل ربیرخانه هیئت نظارت خراسان رضوی واقع در استانداری مراجعه کنند.
حجت الاسلام محرابی تمام بررسی صلاحیت ها را در هر مرحله ای بر مبنای قانون دانست و ابراز کرد: نظرات و نتایج به طور کامل مستقل و بدون هیچ پیش داوری یا در نظر گرفتن جناح سیاسی انجام شده است.
وی با انتقاد به محدودیت زمانی بررسی صلاحیت های داوطلبان بیان کرد: در مجلس نهم شورای اسلامی ۳۷۶ نفر شرکت کردند که امسال این تعداد به ۸۵۵ نفر افزایش پیدا کرد اما مدت زمان بررسی صلاحیت ها همان یک هفته بود که امیدواریم تا انتخابات دوره بعدی این نقیصه قانونی برطرف شود.
وی اضافه کرد: یکی از مشکلات دیگری که در روند انتخابات وجود دارد پیش شرط مدرک تحصیلی فوق لیسانس بوده که همین امر باعث شرکت بسیاری از افراد شده و مدیریت آن را مشکل کرده بود.
سخنگوی هیئت نظارت بر انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین مجلس شورای اسلامی خراسان رضوی اظهار داشت: نحوه انتخاب افرادی که در هیئت های اجرایی بررسی صلاحیت ها را در مرحله نخست انجام می دهند به این نحو است که ابتدا ۳۰ نفر معتمد توسط فرماندار هر شهرستان معرفی و در طی یک انتخابات و با رای مخفی هشت نفر به همراه سه نفر اداری این کار را بر عهده داشتند.
وی تاکید کرد: یکی از مشکلات ما در مسیر بررسی صلاحیت ها داشتیم تاخیر در اعلام استعلامات مراجع ذی صلاح در امور تائید صلاحیت داوطلبان بود که موجب می شد گاهی تحقیقات میدانی و محلی جهت احراز صلاحیت داوطلبان انجام شود اما نتایج این تحقیقات زمانی در امر صلاحیت ها موثر واقع می شد که دارای سند نیز بود.
وی تصریح کرد: البته تحقیقات محلی به نفع خود داوطلبان است اما ممکن است برخی از رقبای انتخاباتی تبلیغات منفی نسبت به داوطلبان انجام می دادند که در این موارد اطلاعات این تحقیق مورد پیگیری و بررسی بیشتر جهت شناخت حقایق استفاده شده است.
حجت الاسلام محرابی خاطرنشان کرد: در هیئت اجرایی انتخابات خراسان رضوی تعدادی از داوطلبان علی رغم داشتن سند رسمی سوپیشینه از سوی وزارت اطلاعات تائید شده بودند.
وی با اشاره به رد صلاحیت ۳۱ نفر از داوطلبان این دوره از انتخابات تصریح کرد: نمایندگان هیئت نظارت مرکزی استان در جلسات هیئت اجرایی انتخابات شهرستان ها حق رای نداشته و تنها می توانستند در خصوص صلاحیت داوطلبان تذکراتی ارائه کنند.