
افت روز دوشنبه باعث شد تا دو معیار نفت خام از آغاز سال ۲۰۱۶ تا کنون بیش از ۱۰ درصد افت قیمت داشته باشند. معاملهگران و سرمایهگذاران در انتظار این هستند که بدانند افت قیمت تا چه زمانی و به چه میزان ادامه خواهد داشت. این در حالی است که گلدمن ساکس در پیشبینی خود از نفت ۲۰ دلاری صحبت به میان آورده بود.
تحلیلگران گلدمن ساکس در یادداشتی در روز جمعه اعلام کردند که قیمتهای پایین ادامهدار در سه ماهه نخست سال جاری وجود خواهد داشت و تولیدکنندگان در سال ۲۰۱۶ باید بودجه خود را زیر ۴۰ دلار برای هر بشکه تنظیم کنند.
دیگر تحلیلگران بازار نفت با اشاره به کندی اقتصاد چین که با افت ارزش یوان و دو تعلیق فوری در بازار سهام در هفته گذشته نمایان شده بود از آن به عنوان اصلیترین دلیل کاهش قیمت نفت و دیگر کالاهای اساسی نام بردند. بورس سنگاپور روز دوشنبه در چشمانداز کالایی خود برای سال ۲۰۱۶ اعلام کرد: «روند کلی چین همچنان تعیینکننده قیمت کالاهای اساسی است.»
قیمت نفت از اواسط سال ۲۰۱۴ تا کنون با افت ۷۰ درصدی مواجه شده و میزان تولید جهانی صدها هزار بشکه در روز بیش از تقاضا بوده است که این موضوع موجب پرشدن مخازن ذخیره شده است. در کنار این عرضه بیش از تقاضا، رشد اقتصادی چین که به پایینترین نرخ خود سقوط کرده است موجب شده تا کارشناسان نشانههای بسیار کمی برای بهبود قیمت در چندسال آینده مشاهده کنند.
بر اساس گزارش بانک بارکلیز در اواخر روز جمعه، آمار نفتی چین نشان از فالیت اقتصادی ضعیف این کشور دارد. میزان تقاضای نفت در چین در نوامبر سال ۲۰۱۵ نسبت به مدت مشابه در ۲۰۱۴ با افتی ۴.۹ درصدی ماهانه و ۲ درصدی سالانه مواجه شده که این کاهش تقاضا از جولای ۲۰۱۴ برای اولین بار اتفاق میافتد. این بانک اعلام کرد که نرخ رشد در سال جاری فشار بیشتری را تحمل خواهد کرد و میزان تقاضا ۳۰۰ هزار بشکه در روز (۲.۷ درصد) کاهش خواهد یافت.