شناسهٔ خبر: 10292683 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

نفت همچنان در مسیر "مجانی" شدن

بهای نفت پایه اروپا، برنت، در معاملات روز پنجشنبه کاهش یافت و به نظر می رسد هم اکنون بعد از افزایش ذخایر راهبردی نفت خام آمریکا، قیمت نفت در وضعیت سقوط آزاد قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه، بهای هر بشکه نفت خام سبک برنت دریای شمال که از آن به عنوان مهمترین مرجع قیمت گذاری حدود دو سوم نفت داد و ستد ‌شده در بازارهای بین المللی و مرجع و پایه ای برای قیمت گذاری دیگر انواع نفت در بازار اروپا استفاده می شود، برای تحویل در ماه فوریه با 68 سنت کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 33 دلار و 55 سنت رسید.

قیمت دو شاخص نفتی عمده جهان یعنی نفت پایه اروپا، برنت، و نفت شاخص آمریکا، وست تگزاس اینترمیدییت، در پایان معاملات روز گذشته نیز آنچنان کاهش یافتند که چنین کاهشی از بیش از 11 و نیم سال پیش تاکنون سابقه نداشته است.

کارشناسان مسائل نفتی دو عامل را علت اصلی کاهش قیمت نفت در معاملات امروز می دانند: نخست افزایش ذخایر راهبردی نفت خام آمریکا و دوم افزایش تنش های سیاسی بین ایران و عربستان سعودی که دو کشور مهم تولید کننده نفت در سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک) هستند.

روز گذشته وزارت انرژی آمریکا اعلام کرد میزان ذخایر راهبردی بنزین و فرآورده های نفتی یعنی نفت گاز یا گازوئیل و سوخت گرمایشی این کشور تا هفته منتهی به اول ژانویه به ترتیب 10 میلیون و 600 هزار بشکه و شش میلیون و 300 هزار بشکه افزایش یافته است. علت افزایش ذخایر بنزین و فرآوردهای نفتی در آمریکا این است که تقاضا برای فرآورده ها کاهش یافته است.

افزایش تنش بین ایران و عربستان نیز دیگر عامل تاثیر گذار در کاهش قیمت نفت در معاملات نفتی شده است. زیرا این گونه هر گونه امکان برای به دست آمدن توافقی در اوپک برای کاهش قیمت نفت عملا از بین می رود و اینگونه اوپک همچنان با بالاترین ظرفیت خود نفت تولید می کند.