خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۱۶ دی (۶ ژانویه) گزارش داد که وزارت امورخارجه اردن، با احضار سفیر ایران در این کشور به حمله معترضان به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری آن کشور در مشهد اعتراض کرده است.
دولت اردن همچنین به "دخالت ایران" در امور داخلی کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی اعتراض کرده است.
رویترز در گزارشی دیگر خبر داد که کشور آفریقایی جیبوتی در اعتراض به حمله به سفارت عربستان در تهران، روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرده است.
این کشور کوچک با جمعیتی کمتر از ۹۰۰ هزار نفر محل استقرار تنها پایگاه نظامی ایالات متحده آمریکا در قاره افریقا است و روابط بسیار نزدیکی با عربستان سعودی دارد.
جنجال سیاسی با حمله به سفارت عربستان
نمر باقر النمر یکی از رهبران سرشناس شیعی مذهب عربستان و از مخالفان خانواده سلطنتی، روز شنبه ۱۲ دیماه به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی و محاربه" اعدام شد.
شامگاه شنبه گروهی از معترضان به اعدام شیخ نمر با حمله به سفارت عربستان در تهران به تخریب اموال آن پرداختند و این ساختمان را به آتش کشیدند. حادثه مشابهی نیز در مشهد در برابر کنسولگری عربستان در این شهر رخ داد.
بیشتر بخوانید: ظریف: عربستان بر خلاف مسیر تعامل حرکت میکند
در پی این رخدادها، وزیر امور خارجه عربستان سعودی یکشنبه ۱۳ دیماه در یک کنفرانس خبری در ریاض اعلام کرد که این کشور روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرده است. بحرین و سودان نیز دست به اقدام مشابهی زدند.
امارات متحده عربی اما به کاهش سطح روابط با ایران بسنده کرد. کویت نیز سفیر خود از تهران را فراخواند.
مقامات ایران نسبت به حمله به سفارت عربستان در تهران ابراز تاسف کردهاند و میگویند "عاملان و آمران" این اقدام مجازات خواهند شد.
ایران با این حال عربستان را متهم میکند که حمله به سفارتاش را برای قطع روابط و افزایش تنشهای منطقهای "بهانه" قرار داده است.
∎