شناسهٔ خبر: 10258550 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

رئیس فراکسیون حقوق بشر مجلس:

ایران علاقه به ادامه رابطه با آل‌سعود ندارد ‌

صاحب‌خبر -
به گزارش جهان به نقل از فارس، امروزه خبر شهادت مظلومانه آیت‌الله باقرالنمر رهبر بزرگ شیعیان عربستان از مهم‌ترین خبرهای جهان اسلام است که قلب مسلمانان و شیعیان دنیا را جریحه‌دار کرده است.

 
در پی این حرکت آل‌سعود اعتراض عظیم مردمی در ایران اسلامی به راه افتاده و شیعیان به سوی سفارت و کنسولگری عربستان حمله‌ور شدند و اعتراض شدید خود را اعلام کردند.

 
سران عربستان نیز طی روزهای گذشته در اقدامی تامل برانگیز به دیپلمات‌های ایرانی دستور خروج از خاک عربستان را دادند تا زمینه‌ساز اختلاف‌افکنی علیه ایران باشند.

 
با توجه به حوادث اخیر جهان اسلام و منطقه خاورمیانه با عزت‌الله یوسفیان‌ملا رئیس فراکسیون حقوق بشر مجلس شورای اسلامی به گفت‌وگو نشستیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

 
*عواقب عدام آیت‌الله النمر دامن سران عربستان را می‌گیرد

 
فارس: اعدام آیت‌الله باقرالنمر می‌تواند چه عواقبی برای سران آل‌سعود داشته باشد؟

 
شهادت مظلومانه و اعدام آیت‌الله نمرباقرالنمر رهبر شیعیان عربستان خشم مسلمانان را از رژیم آل‌سعود به همراه داشته و دارد.

 
رژیم آل‌سعود با بی‌کفایتی و نمایش عدم مدیریت در مناسک حج امسال بار دیگر دست به اقدام قابل تاملی زد که عواقب آن دامن سران این کشور را می‌گیرد.

 
اعدام آیت‌الله نمرباقرالنمر اتفاق مهمی است که به گفته مسئولان عربستان غیرقابل پیش‌بینی بود هر چند سران سعودی نیز پس از مذاکرات متعدد بر سر میز سیاسی اظهار کردند که مسئله اعدام این رهبر بزرگ شیعیان عربستان منتفی است و حتی این مهم پس از مطابقت قوانین و مقررات خودشان نیز منتفی اعلام شده بود.

 
*مجامع حقوق بشر این روزها اقدام چندانی از خود نشان ندادند 

 
فارس: چگونه آل‌سعود قصد معرفی آیت‌الله‌النمر را به عنوان تروریست در دنیا داشت؟

 
عربستانی‌ها برای اعدام آیت‌الله باقرالنمر زمینه‌سازی‌هایی داشتند زیرا ایشان یک روحانی بزرگوار، مجتهد و فردی تاثیرگذار در حوزه‌های علمیه بوده و همانند مراجع حوزه علمیه زندگی می‌کرد.

 
سعودی‌ها می‌دانستند که ایشان هرگز مسلح نیست و حتی در محل اقامت و منزلش زندگی ساده‌ای دارد به همین دلیل در روز دستگیری به پایش شلیک کردند تا وانمود کنند آیت‌الله النمر مسلح بوده و قصد مقاومت مسلحانه داشت تا زمینه برای اعلام تروریست بودن‌شان وجود داشته باشد.

 
پس از دستگیری این عالم بزرگ، حدود 40 نفر دیگر نیز همزمان با ایشان دستگیر شدند در حالی که ارتباطی با او نداشتند و از گروه‌های تکفیری و داعش بودند که عربستان مسئولیت آموزش آنها را برعهده داشت هر چند در این بین آیت‌الله النمر تنها شیعه حاضر بود.

 
سران آل‌سعود با این اقدام خواستند به‌گونه‌ای به جهانیان القا کنند که آیت‌الله النمر با تیم منسجم حرکت داشت در حالی که این مهم امکان‌پذیر نبوده و اعدام دیگر افراد دستگیر شده در شهرهای مختلف عربستان مهم‌ترین دلیل بر بوده که مکان وقوع جرم افراد با یکدیگر تفاوت دارد.

 
با توجه به اعدام آیت‌الله النمر توسط رژیم عربستان، دستگاه قضایی این کشور هیچ‌وقت بحث اعدام را در دستور کار نداشت و مجامع حقوق بشر که همیشه مدعی هستند هم این روزها اقدام چندانی از خود نشان ندادند ولی شهادت یک مجتهد و مرجع عالی‌رتبه با شخصیت علمی والا در بین شیعیان برای رژیم عربستان بدون هزینه نخواهد بود.

 
هم‌اکنون کشورهای اسلامی بر این مسئله اهتمام داشته و رژیم عربستان در مقابل این مسئله باید پاسخگو باشد هر چند این مهم بذر اختلاف شدیدی را در منطقه می‌ریزد و درگیری بین شیعه و سنی را گسترش می‌دهد البته اعدام آیت‌الله النمر مسئله‌ای نیست که به این زودی از طرف رژیم عربستان و سایر هم‌‌پیمانان عربی‌اش قابل کنترل باشد.

 
سران عربستان تصور می‌کردند اعدام آیت‌الله النمر همانند قضیه بن‌لادن محکومیت مردم دنیا را به همراه دارد هر چند می‌خواستند همه دنیا انتظار مرگ آن را بکشند ولی آیت‌الله شیخ النمر یک مجتهد عالی‌قدر دارای شخصیت دینی و مذهبی بود که مریدان زیادی را تربیت کرده بود، این فرد همانند یک شهروند معمولی در عین سادگی زندگی می‌کرد، زندگی مخفیانه نداشت و نه اعلام جنگ مسلحانه کرده بود.

 
حق آیت‌الله النمر مسلما اعدام و شهادت مظلومانه نبود و مطمئن باشید این اقدام شوم دامن رژیم عربستان را می‌گیرد.

 
*جمهوری اسلامی ایران آغازگر ترک رابطه سیاسی با عربستان نبود

 
فارس: قطع رابطه سیاسی عربستان با ایران و خروج دیپلمات‌های ایرانی از خاک این کشور چه پیامدی به دنبال دارد؟

 
همه شاهد بودند که قطع رابطه سیاسی ایران و عربستان از سوی طرف عربی انجام شد و جمهوری اسلامی ایران آغازگر ترک رابطه سیاسی با آنها نبود هر چند ما هم به این رابطه خیلی علاقمند نیستیم.

 
عربستان باید بداند حرمین شریفین در مکه و مدینه متعلق به جهان اسلام است و آنها نمی‌توانند نسبت به آن احساس مالکیت کنند در حالی که سالانه بیش از صدها هزار زائر ایرانی تنها به حج تمتع مشرف می‌شوند و عددی نزدیک به دو برابر این میزان زائر هم برای حج عمره به عربستان اعزام می‌‌شوند.

 
زائران فراوانی از ایران در موسم حج به زیارت قبله جهان اسلام و قبر پیامبر اسلام مشرف می‌شوند بنابراین ایران اشتیاق زیادی به رابطه با رژیم عربستان ندارد ولی به دلیل نیاز و اشتیاق دینی، اعتقادی و مذهبی ناگزیر برای هستیم برای گرفتن ویزا و سایر اقدامات رابطه را در همان اندازه حفظ کنیم.

 
وقتی رژیم عربستان در زمینه قطع رابطه با ایران پیش‌قدم شد مسئولان کشور هم واکنش نشان خواهد داد البته ممکن است دفتر حفظ منافع عربستان در کشورمان از سوی یکی از شیوخ عرب شکل گیرد.

 
در زمینه اعزام علاقه‌مندان و مشتاقان عتبات عالیات هم امیدواریم خللی در زیارت زائران به ویژه در زمان حج تمتع پیش نیاید.

برچسب‌ها: