محمد النمر برادر آیت الله شهید شیخ نمر باقر النمر روحانی برجسته عربستان روز سه شنبه باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا را به علت بی تفاوتی و استفاده نکردن از نفوذ خود بر دولت عربستان برای جلوگیری از قتل برادرش مقصر دانست.
محمد النمر به شبکه خبری یاهو نیوز گفت: متاسفانه باید بگویم که دولت آمریکا با وجود آگاهی از خطر اقدام عربستان و پیامدهای آن، هیچ تلاشی برای جلوگیری از اجرای حکم اعدام شیخ باقر نکرد.
محمد النمر افزود: ما آشکارا از رییس جمهوری آمریکا درخواست مداخله به عنوان دوست عربستان سعودی کردیم، اما مقام های آمریکایی هیج اقدامی نکردند و بی تفاوت ماندند.
محمد النمر در گفت و گوی تلفنی از شهرک عوامیه در منطقه الشرقیه عربستان سعودی افزود: در حالی که ما از مقام های کنسولگری آمریکا در ظهران عربستان درخواست کردیم که از اوباما بخواهند که با قدرت از اجرای مجازات اعدام شیخ نمر مخالفت کند، اما مقام های آمریکا چنین بیانیه ای صادر نکردند.
علی النمر پسر محمدالنمر نیز در سن 17 سالگی به اتهام شرکت در تظاهرات خیابانی در سال 2011 در عربستان دستگیر و سپس به اعدام و به صلیب کشیده شدن جنازه اش محکوم شده است.
محمد النمر در پی اعدام برادرش گفت که اکنون به صورت فزاینده ای نگران اعدام فرزندم علی هستم.
وی گفت: نگرانی های ما زیاد بود، اما اکنون بیشتر شده است و ما دیگر به وعده ها اعتماد نمی کنیم.
وی افزود: موضوع آزادی فرزندم علی مستلزم توجه دوستان عربستان سعودی است و من اطمینان دارم که اگر شخصی مانند اوباما درخواست رهایی علی النمر را مطرح کند، وی آزاد خواهد شد.
با این که سخنگوی کاخ سفید از اظهارنظر در باره سخنان محمد النمر خودداری کرد، اما یک مقام بلندپایه دولت آمریکا در نامه الکترونیکی به یاهو نیوز مدعی شد: ما در باره پرونده شیخ نمر و علی النمر و همچنین دیگر تظاهرکنندگان شیعه که به اعدام محکوم شده اند، با دولت سعودی گفت و گو کرده ایم و از مقام های آن خواستار تضمین محاکمه عادلانه و تضمین هایی در باره تجدیدنظر و گذراندن روند شفاف قضایی در همه این پرونده ها شده ایم.
محمد النمر افزود: من امیدوار هستم که ملک سلمان پادشاه سعودی حکم اعدام فرزندم را با توجه به موقعیت خانواده النمر تایید نکند.
وی افزود: این واقعیت که ملک سلمان اجرای این حکم را تایید کرده و فعالیت های شیخ نمر را با اقدامات تروریست های القاعده برابر دانسته بود، تکاندهنده است.
به گفته محمد النمر، پرونده برادر وی یک مساله سیاسی بود و جنبه امنیتی نداشت اما به رغم آن سعودی ها وی را همراه چندین تروریست القاعده اعدام کردند.
وی افزود: بسیاری از دیگر کسانی که در روز شنبه اعدام شدند در واقع تروریست های القاعده بودند و دستانشان به خون آلوده و مستحق مجازات بودند. اما همه جهانیان به خوبی متوجه شدند که نام شیخ نمر در میان نام تروریست ها قرار دادند.
وی همچنین با اشاره به افزایش سرکوب اقلیت شیعه این کشور و مداخله نظامی در یمن، اعدام برادرش را نشانه سیاست های تندتر و تهاجمی تر حکومت سعودی در دوره پادشاهی ملک سلمان دانست.
به گفته محمد النمر، سیاست های سعودی در گذشته تاحدودی عملگرایانه تر بود که به علت وجود مشاوران بی تجربه و جوان در کنار ملک سلمان تغییر کرده است. اشاره محمد النمر آشکارا به محمد بن سلمان پسر 30 ساله ملک سلمان بوده که هم اکنون معاون ولیعهد و وزیر دفاع عربستان است.
حکومت عربستان روز شنبه اجرای حکم اعدام آیت الله شیخ نمر باقر النمر روحانی برجسته مخالف دولت این کشور را به اتهام ارتباط با اقدامات تروریستی اعلان کرد. ∎