دولت پادشاهی بحرین در اقدامی همسو با عربستان سعودی در حالی به دیپلماتهای ایرانی 48 ساعت فرصت داده تا خاک این کشور را ترک کنند که از مهرماه سال جاری روابط کشور در کمترین سطح ممکن قرار داشته و فقط کارمندان اداری در سفارت مشغول به فعالیت هستند.
به گزارش ایسنا ، امروز رسانههای منطقه خبر دادند که به دنبال حوادث پس از اعدام شیخ نمر از سوی دولت عربستان و تعرض عدهای به سفارت این کشور در تهران، بحرین نیز که به نوعی پادوی عربستان در عرصه سیاست خارجی است، اقدام به قطع روابط دیپلماتیک خود با تهران کرد.
منامه، مرتضی صنوبری که به عنوان کاردار موقت در این کشور فعالیت میکرد و تنها دیپلمات حاضر در این کشور بود را احضار و تصمیم بحرین برای قطع روابط با ایران را به وی اعلام کرد.
این در حالی است که در شب گذشته نیز عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان پس از اینکه دیپلماتهای این کشور از تهران خارج و به امارات رسیده بودند در یک نطق تلویزیونی اعلام کرد که کشورش روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع کرده و با احضار سفیر ایران به هیأت دیپلماتیک تهران در ریاض فرصت 48 ساعته جهت ترک عربستان را داده است.
در مهرماه سال جاری خبرگزاری بحرین، در خبری اعلام کرد که وزارت امور خارجه این کشور از محمدرضا بابایی کاردار ایران خواسته است ظرف 72 ساعت منامه را ترک کند.
این خبرگزاری با تکرار ادعاهای دروغین مقامات بحرینی مبنی بر دخالت ایران در امور داخلی این کشور اعلام کرد که محمدرضا بابایی به عنوان عنصری نامطلوب شناخته شده است و باید ظرف 72 ساعت به تهران بازگردد.
در پاسخ به این اقدام بحرینیها که به نظر می رسد تحت تأثیر فشار حکومت عربستان انجام شده ایران نیز نفر دوم سفارت بحرین در تهران را اخراج کرد.
در طی سالهای اخیر که مقامات بحرینی با مشکلاتی در داخل کشورشان مواجه بودهاند برای فرار از این مشکلات به جای چارهاندیشی اقدام به فرافکنی کرده و با مقامات دولتی این کشور بارها به غلط اتهامات مختلفی را به ایران وارد کردند.
جمهوری اسلامی ایران از زمان شروع انقلاب مردمی بحرین از سال 2011 همیشه خواستار توجه مقامات منامه به خواستههای مسالمتآمیز ملت بحرین بوده است و دولت بحرین نه تنها به خواستههای جمعیت اکثر این کشور پاسخ نداده بلکه اقدام به استفاده از خشونت کرده و تاکنون در جریان اعتراضات مردم بحرین صدها بحرینی شهید و یا مجروح شدهاند. گزارش سازمانهای حقوق بشری در سطح بینالمللی بیانگر این است که بیش از 3 هزار زندانی سیاسی در زندانهای بحرین هستند که اکثر آنها تحت شکنجه قرار دارند.
بحرین که در طی این سالها مدعی حمایت ایران از مخالفین این کشور است برای سرکوب مردم خود در طول چند سال گذشته از نیروهای نظامی عربستان استفاده کرده است و حمایتهای نظامی و سیاسی عربستان از این کشور به نحوی است که گویی بحرین استان چهاردهم آل سعود است.