به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در بیست و سومین همایش سراسری ائمه جمعه که عصر امروز دوشنبه در مجتمع آدینه تهران برگزار شد با بیان اینکه امروز ما در شرایطی که واقع شدهایم از جمله روابط بینالمللی، وضعیتمان در مقایسه با دو سال قبل بهبود پیدا کرده است، گفت: فشارهای غربی، تهدیدها و جنگهای روانی مثل قبل نیست. ما امروز مورد تهدید علنی و واقعی در عرصه بینالمللی نیستیم.
وی افزود: امروز علاقه به تعامل و روابط با ایران در بین کشورهای آسیایی، اروپایی و حوزه منطقهای خیلی خوب و مناسب است و همه ادعا دارند و معترفند که بدون ایران در تحولات منطقهای نمیتوان نقشآفرینی کرد.
رحمانی فضلی تاکید کرد: ما در حوزه تجاری و اقتصادی توانستیم جلسات و توافقات خوبی داشته باشیم که همه آنها منوط به اجرای برجام است.
وزیر کشور ادامه داد: با همه فراز و نشیبها و ابعاد مختلف و حاشیههای متعدد توانستیم به یک توافق قابل قبول برسیم که این امر میتواند دفع شری از سر ما داشته باشد و فضای جدیدی در عرصه سیاسی، تجاری و اجتماعی برای ما ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد آنچه تحت عنوان توافق برجام بین ایران و ۱+۵ به وقوع پیوست باعث شد که همه ایران را ستایش کنند. که توانسته این گام مهم را بردارد، اما در اجرای برجام، دشمنان و مرتجعین تلاش میکنند ما نتیجه مطلوبی نداشته باشیم که قطعا شرایط داخلی ما در اجرای برجام بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
رحمانی فضلی با بیان اینکه در حوزه منطقهای تاثیرگذاری ایران در حوزه منطقهای نقشآفرینی مناسبی استَ، گفت: امروز مردم منطقه ماهیت گروههای انحرافی و فرقهای را درک کردند و عقبه این گروهها را شناختند، اما برخی کشورها تلاش داشتند به طور پنهانی و با دستهای نامرئی این جریانات را هدایت کنند و بهره آن را ببرند، اما دست آنها برای مردم منطقه روشن شد که این مسئله برای پیشبرد سیاستهای واقعبینانه و ارزشی انقلاب اسلامی گام مطلوبی به حساب میآید.
وزیر کشور با بیان اینکه در عرصه داخلی ما قبل از سال ۹۲ در حوزه وحدت شرایط باثباتی نداشتیم و اختلافات زیادی از سران قوا تا احزاب و تا پایینترین لایههای مردمی وجود داشت، اظهار کرد: این فضا را رسانههای خارجی و جنگ روانی ناشی از تهدیدا بینالمللی تشدید میکرد، اما بعد از انتخابات ۹۲ با انسجام و هدایتهای رهبری در ششماه قبل از انتخابات آن انتظاری که دولتهای تهدیدگر علیه جمهوری اسلامی داشتند و میخواستند بهرهبرداری سیاسی و امنیتی کنند، تبدیل به نماد انسجام، اقتدار و وحدت شد.
وی خاطرنشان کرد: دشمنان میگفتند اگر ما میتوانستیم حادثه فتنه ۸۸ را با تحریم و نارضایتیهای اقتصادی پیوند بزنیم، آن زمان دامنه تاثیرات و تحولات اجتماعی را به همه کشور گسترش داده و بهرهبرداری درست میکردیم.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: ما امروز در حوزه اقتصادی با کاهش قیمت نفت مواجه شدیم و از ابتدای شروع دولت که نفت را بشکهای ۱۲۰ دلار میفروختیم، امروز نفت را بین ۳۰ تا ۲۸ دلار میفروشیم. البته کاهش قیمت نفت یک مسئله سیاسی و برای ضربه زدن به ایران و جبهه مقاومت است. متاسفانه ما دچار کاهش منابع مالی از طریق افت قیمت نفت شدهایم.
رحمانی فضلی تصریح کرد: ما در حوزه اقتصادی علاوه بر اینکه توانستیم تورم را مرحله به مرحله کاهش دهیم، ولی به دلیل تحریمها نتوانستیم جذب سرمایهگذاری خارجی داشته باشیم و کماکان در جذب سرمایه با محدودیت تحریمی مواجه هستیم و با رکود دست به گریبانیم که این مسئله برای نظام، مردم و کشور شرایط سختی ایجاد کرده است.
وی خاطرنشان کرد: ما هر روز با اخراج کارگران، اعتصابات و تجمعات مواجهیم که این مسائل از دید دولت پنهان نیست، بلکه دولت در حال برنامهریزی برای آنهاست. ما با نرخ ۳۰ دلاری در هر بشکه نفت فقط میتوانیم حقوق و مزایا، یارانهها و بودجه طرح تحول سلامت را بدهیم.
وزیر کشور افزود: اما در حالت کلی ما در مسئله اقتصادی و بازارهای صادراتی دچار رکود هستیم و در تلاشیم که بودجه عمرانی کاهش نیابد.
رحمانی فضلی ادامه داد: ما با جدیت اقتصاد مقاومتی را عملیاتی میکنیم و تاکنون ۲ بار با رهبر معظم انقلاب در این خصوص جلسه داشتهایم، اما باید بدانیم که این مسئله زمانبر خواهد بود.
وی، یکی از مهمترین مسائل داخلی کشور را مسئله امنیت دانست و گفت: ما تهدیدات فراوانی در اطراف خود داریم. تا جایی که سال گذشته نیروهای داعش تا ۴۰ کیلومتری مرزهای ما پیش آمدند و علاوه بر آن شاهد این هستیم که کشورهای شرقی ما تسلطی به مرزهای خود ندارند و این موضوع را هم اذعان میکنند.
وی تصریح کرد: تحرکاتی به وسیله عناصر پنهان در گروههای تروریستی مختلف انجام میگیرد، اما تاکنون هیچ اقدام و عملیاتی که ما را نگران و دچار چالش کند، نداشتیم.
وزیر کشور در ادامه با اشاره به مسئله انتخابات مجلس و خبرگان رهبری تاکید کرد: ما تلاش کردیم انتخابات در یک بستر همدلی، همگرایی و آرام صورت بگیرد و هدف بعدی ما حضور پرشکوه مردم در انتخابات است و قصد داریم انتخابات را قانونی و مدیریت شده برگزار کنیم، به گونهای که امکان مداخله هیچکسی در آن رخ ندهد.
رحمانی فضلی با بیان اینکه ما با توافقی که با شورای نگهبان داشتیم، توانستیم هیاتهای اجرایی انتخابات خبرگان و مجلس را یکی کنیم، گفت: همیشه مسئله هیاتهای اجرایی مورد اختلاف وزارت کشور و شورای نگهبان بود، اما در این دوره بدون یک مورد اختلاف توانستیم یک هیات اجرایی در دو انتخابات داشته باشیم که این مسئله در بستر تعامل مثبت صورت گرفت.
وی با اشاره به بحث انتخابات الکترونیکی خاطرنشان کرد: در حوزه انتخابات الکترونیکی و بحث نرمافزار و سختافزار با شورای نگهبان به توافق رسیدیم و توانستیم در حوزه سختافزار سفارش تولید بدهیم.
وزیر کشور، حضور مردم در انتخابات و نشاط سیاسی در کشور را به منزله یک علامت مثبت به همه دنیا دانست و تاکید کرد: این موضوع نشان میدهد که مردم در اعتماد به نظام و امید به آینده نگاه مثبتی دارند که میتواند به جلوهگری در عرصه بینالمللی بینجامد.
رحمانی فضلی با بیان اینکه شاهبیت سخنان آمریکاییها در منطقه، دموکراسی است گفت: ما برای اینکه بتوانیم بهانه را از دست آمریکاییها بگیریم، باید تلاش کنیم انتخاباتمان، انتخابات باشکوهی باشد.
وی به انتخابات سال ۹۲ اشاره کرد و گفت: اگر دو ماه قبل از انتخابات سال ۹۲ با دو ماه بعد از آن را نگاه کنیم خواهیم دید که فضای دنیا نسبت به ایران کلا عوض شد، زیرا نفر اول با اختلاف بسیار جزئی پیروز انتخابات شد که اگر در یک کشور دیگری بود، امکان درگیری و تشنج وجود داشت.
وزیر کشور مهمترین مسئله وزارت کشور با شورای نگهبان را در موضوع تعیین صلاحیتهای کاندیداهای انتخابات دانست و تاکید کرد: ما با شورای نگهبان در این زمینه به توافق رسیدیم که هر کداممان قانون مربوط به خود را عملیاتی کنیم. ما باید از مراجع چهارگانه خود استعلام داشته باشیم و اجازه تحقیقات محلی هم به هیاتهای اجرایی میدهیم.
رحمانی فضلی تصریح کرد: ما هیچ بحثی در خصوص نظارت استصوابی شورای نگهبان نداریم، اما در برخی مصادیق دچار اختلاف هستیم که تا به حال حل شده است و جلسات زیادی را بنده با آیتالله جنتی و همچنین یکسری جلسات کارشناسی داشتهایم و تا الان خیلی از کارها را به پیش بردهایم و هیات مشترکی در این زمینه تشکیل شده است تا بتواند تفاوت دیدگاهها را حل و فصل کند.
وی ادامه داد: در حوزه اجرا آنچه مورد تاکید بوده است، عدم دخالت دولت بدون هیچ وجهی در انتخابات است و امکانات، اختیارات و موقعیتها نباید در انتخابات وارد شود، به همین منظور بازرسانی تعیین کردیم که اگر تخلفی دیدند به ما اطلاع دهند.
وزیر کشور افزود: ما با احزاب جلسه گذاشتیم و توافق کردیم که همه حول محور قانون در انتخابات نقشآفرین باشند که تا الان نیز فضای سیاسی بانشاط، رقابتی، عقلایی و منطقی داشتیم.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: امروز شرایط کشور یک شرایط ویژه و خاصی است که دشمنان نسبت به آن حساسیت و توجه ویژهای دارند.
وی با اشاره به موضوع قطع رابطه عربستان با ایران، خاطرنشان کرد: عربستان با موضعگیریهایی که سالها علیه ما دارد و با خرج هزینههای زیاد و نفوذی که در مراکز حوزه اعتقادی و دینی ایجاد کرده است، نتوانسته یک اقتدار و موقعیت مناسبی ایجاد کند، اما ایران توانسته با همه تهدیدات، یک محبوبیت، موقعیت و نفوذ معنوی داشته باشد.
وزیر کشور افزود: امروز عربستان در بلوک غرب واقع شده است و ایران در حوزه استقلال واقع است. یکی از کشورهایی که حتی قبل از رژیم صهیونیستی میخواست برجام به نتیجه نرسد، عربستان بود و همه کارها را کرد و قیمت نفت را به همین دلیل پایین آورد تا برجام سرانجامی نداشته باشد.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: شهادت شیخ نمر النمر به عنوان محور و مرجع اصلی شیعیان عربستان و اعدام آن توسط دولت سعودی در هیچ قاموسی نمیگنجد؛ آن هم با روش و شیوهای که با داعش مشابهسازی میشود.
وی ادامه داد: اما بنا به دلایل و اتفاقاتی که در روزهای اخیر در کشور افتاد، سفارت عربستان آسیب دید، ولی هیچکس راضی به این مسئله نبود، اما ببینید که چه جار و جنجالی سعودیها در دنیا به راه انداختهاند تا افتضاح شهادت شیخ نمر را تحت پوشش قرار دهند و تا الان به وسیله رسانههای صهیونیستی موفق بودهاند ولی این موضوع دوام نمیآورد، زیرا خون این شهید دامن سعودیها را خواهد گرفت.
وزیر کشور تصریح کرد: بخش اعظم این ۴۷ نفر که توسط سعودیها اعدام شدند، تکفیریهای عربستان و اهل تسنن هستند که این مسئله نشاندهنده نارضایتی داخلی است و سرکوبهایی که سعودیها انجام میدهند برای این است که جلوی تحولات داخلی خود را بگیرند.
رحمانی فضلی تاکید کرد: آنها میخواهند ایران را به چالش بکشند و ما باید تلاش کنیم با یک روش معقول، اتحاد داخلی را حفظ کنیم و به مردم امید دهیم و در این زمینه باید اقتصاد مقاومتی را به نتیجه برسانیم و پشت سر رهبری حرکت کنیم.
وی گفت: در انتخابات موضوع حماسه باشکوه حضور مردم اولین اصل است و اینکه چه مجلسی انتخاب میشود و ترکیب آن مجلس چیست، مسئلهای است که نباید نسبت به آن نگرانی داشته باشیم؛ چرا که قرار نیست اتفاق بدی بیفتد زیرا همان مسیری که برای مجلس قبلی طراحی شده است، برای مجلس بعدی هم طراحی خواهد شد، اما آنچه میماند وحدت و انسجام ملی است.