حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور ایران میگوید که پیش از حمله به سفارت عربستان در تهران، وزیر کشور به معاونت امنیتی این وزارتخانه و نیروی انتظامی "برای جلوگیری از حرکاتی که بر اثر جریحهدار شدن احساسات ممکن است ایجاد شود دستورات لازم را داده بود".
او گفت: "در نظام جمهوری اسلامی ایران به هیچ کس چنین اجازهای داده نشده که به بهانه دفاع از ارزشها قانون و یا معیارهای موجود را نفی کند و اگر مطالبهای هست باید از طریق مجاری قانونی پیگیری شود."
آقای امیری در گفتوگو با رادیوی ایران گفت که عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران دستور داده است که "آمران، عاملان، مباشران و کسانی که در کنترل این قضیه قصور و کوتاهی کردهاند،" شناسایی شوند.
دو روز پیش در واکنش به اعدام شیخ نمر، روحانی معترض در عربستان سعودی، سفارت این کشور در تهران و کنسولگری آن در مشهد مورد حمله قرار گرفت و به آتش کشیده شد.
در پی این حملات عربستان سعودی اعلام کرد که روابط دیپلماتیک خود با ایران را کاملا قطع می کند و به دیپلماتهای ایرانی در عربستان ۴۸ ساعت فرصت داد تا خاک این کشور را ترک کنند.
Image copyright EPA Image caption تظاهرات سوم ژانویه مقابل سفارت عربستان سعودی در تهرانغلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه ایران، روز گذشته گفت که در ارتباط با حمله به نمایندگیهای عربستان در ایران ۳۸ نفر از مهاجمان بازداشت شدهاند.
شیخ نمر که بود؟
- او که بیش از ۵۰ سال داشت از منتقدان ثابت قدم خانواده آل سعود عربستان بود
- او در یک دهه اخیر چندین بار دستگیر شده بود و ادعا می کرد که در جریان یکی از بازداشت ها از ماموران پلیس مخفی کتک خورده است
- براساس اسناد ویکی لیکس در سال ۲۰۰۸ با مقام های آمریکایی ملاقات کرد چون تلاش داشت از بیانیه های ضدآمریکایی و همچنین ایران فاصله بگیرد
- گفته می شد که پیروان زیادی به خصوص در میان جوانان شیعه عربستان داشت