به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، محسن اوروجی در همایش بررسی بحران خشکسالی و ریزگردها در استان قم به مناسبت هفته کاهش اثرات بلای طبیعی که ظهر امروز در سالن همایشهای اداره محیطزیست استان قم برگزار شد، اظهار داشت: کشور ما رتبه دهم دنیا و رتبه چهارم خاورمیانه را در میزان خطر بلایای طبیعی دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم با بیان اینکه زلزله در استان قم یکی از مهمترین بلایای طبیعی است که احتمال وقوع زیادی دارد، افزود: خشکسالی یکی دیگر از مشکلات است که آسیب و تلفات بیشتری از زلزله دارد که کمتر تا به امروز مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به زلزله امروز شهر جعفریه، خاطرنشان کرد: امروز جعفریه بیش از 30 بار لرزید و بیشترین مقدار آن 4 ریشتر بوده است، باید سازماندهی ما به صورتی باشد که مردم با 4 ریشتر نگرانی نداشته باشند نه اینکه مانند امروز همه از خانههایشان بیرون بیایند.
اوروجی با اشاره به به ضعف ساخت و ساز در کشور و استان قم، عنوان کرد: خودمان با ساخت و سازهای خود این مشکلات را رقم زدهایم، عوامل انسانساز بیشتر از عوامل طبیعی در خسارتها مؤثر هستند و اگر به این روش ادامه داشته باشد چند سال آینده محیط استان قم قابل زندگی نخواهد بود.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم با اشاره به اینکه برای مسائل خشکسالی نباید به بارندگی در استان قم امید داشته باشیم، خاطرنشان کرد: بارندگی استان قم در سالهای پرآب بیشتر از 160 میلیمتر نخواهد بود و باید به حوزههای آبریز توجه کنیم تا بتوانیم در شرایط خشکسالی مدیریت شرایط را در دست بگیریم.
وی با اشاره به اینکه برای مصونسازی خود از زلزله هم تنها راه مقاومسازی شهرها و روستاها است، عنوان کرد: اگر شهر یک میلیون نفری قم دچار زلزله شود نمیتوان پیشبینی کرد که چه تبعاتی خواهد داشت و باید برای این گونه مواقع از قبل آیندهنگری داشته باشیم.
اوروجی با اشاره به اینکه هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی که به مناسبت زلزله پنجم دی ماه بم داشتهایم، افزود: این آسیب را به دلیل ساخت و ساز نامساعد خود داشتهایم و هنوز هم اثرات روحی و روانی این زلزله در این شهر باقی مانده و مردم به حالت قبلی خود بازنگشتهاند.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم افزود: استان قم با توجه به اینکه استان کوچکی است، میتوانیم با مشارکت سرمایه گذاران اقدامات مناسبی در این زمینه برداشت.
انتهای پیام/
∎