شناسهٔ خبر: 10183821 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اعتدال | لینک خبر

با قتل آیت‌الله شیخ نمر باقر النمر، به دست دشمنان خدا و رسول(ص)

وجدان‌های بیدار داغدار شد

صاحب‌خبر -

ادامه از صفحه 10
* عزای عمومی و اعتراضات در القطیف و العوامیه عربستان
اوضاع شهرهای شیعه‌نشین در شرق عربستان به حالت آماده‌باش کامل نیروهای امنیتی در آمده و در شهر القطیف عزای عمومی اعلام شده است.
به گزارش شبکه خبری تحلیلی حزب الله ، از صبح دیروز (شنبه) با اعلام خبر اجرای حکم اعدام آیت‌الله النمر، اوضاع شهر القطیف امنیتی شده است. در ابتدا تمام پاسگاههای پلیس، تعطیل شدند و پس از آن خبر رسید که صدها خودروی زرهی ضد شورش به سمت این شهر روانه شده‌اند.
به گزارش شبکه العالم، در شهر القطیف عزای عمومی اعلام شده است و همراه با بسته شدن برخی راهها، تظاهر کنندگان در خیابان انقلاب این شهر تجمع کرده‌اند.
اعتراضات در منطقه العوامیه در نزدیکی القطیف نیز جریان پیدا کرده و نیروهای امنیتی نیز در این شهر حضور گسترده‌ای دارند.
وزارت کشور عربستان صبح دیروز (شنبه) با صدور بیانیه‌ای از اجرای حکم اعدام شیخ نمر باقر النمر رهبر شیعیان عربستان خبر داد.
به گفته وزارت کشور عربستان، حکم اعدام شیخ نمر به همراه 46 متهم دیگر که بیشتر آنها تروریست معرفی شده‌اند، دیروز در 12 منطقه در عربستان اجرا شده است.
* شیخ باقر النمر
کیست؟
نِمِر باقر النِمِر ( زاده 1379ق) مشهور به شیخ نمر، عالم شیعه در عربستان، منتقد سیاست‌های حکومت سعودی بود و بارها بازداشت و به زندان افکنده شد، وی به اتهامات بی‌اساسی همچون محاربه، داشتن عقاید‌انحرافی، خودداری از تبعیت نسبت به حکومت، تشویق به سرنگونی نظام سیاسی، تشویق به ترور اتباع خارجی مستقر در کشور و... از تابستان 2012م  زندانی بود و اول آذر 1393ش (22 نوامبر 2014م)، محکوم به اعدام شد. صدور حکم اعدام برای شیخ نمر، واکنش‌ها و مخالفت‌های گسترده‌ای از سوی محافل حقوق بشری و شیعیان سراسر جهان در پی‌داشت.
جلادان آل‌سعود روز شنبه دوازدهم دی ماه 94 در دومین روز سال نو میلادی، شیخ النمر را اعدام کردند.
شیخ نمر از سال 2003م، 6 بار از سوی دولت عربستان سعودی بازداشت شد و آخرین بازداشت به زندانی شدن بلندمدت او و محاکمه و سرانجام شهادت انجامید.
1424ق (2003م): نمر باقر النمر اولین بار پس از آن بازداشت شد که با وجود خواست دولت عربستان مبنی بر عدم اقامه نمازجمعه، و همچنین تخریب محل آن، هفته‌ها به اقامه نمازجمعه پرداخت.
1425ق (2004م): او دومین بار زمانی بازداشت شد که تلاش‌های خود برای برگزاری مراسم سالروز تخریب قبور بقیع را آغاز کرد.
1426ق (2005م): سومین بازداشت، بار دیگر در پی درخواست او برای برگزاری مراسم سالگرد تخریب قبور ائمه بقیع رخ داد.
1427ق (2006م): شیخ نمر در همایش قرآن کریم که از سوی آیت‌الله سید محمدتقی حسینی مدرسی برگزار شد، شرکت و بر حقوق شیعیان در عربستان سعودی تأکید  کرد و مواردی از جمله تدریس مذهب شیعه در مدارس، لزوم بازسازی بقیع و... را مطرح ساخت. نمر باقر‌النمر پس از بازگشت به عربستان سعودی برای چهارمین بار بازداشت شد و مردم العوامیه در اعتراض به بازداشت او دست به راهپیمایی اعتراضی زدند.
1429ق (2008م): پس از آنکه دولت عربستان از او خواست به استان قطیف برود و مخالفت کرد، به شهر دمام برده شد و از او خواسته شد تعهد کتبی مبنی بر لغو نمازجمعه بدهد، اما باز هم مخالفت کرد. پس از این با حکم وزیر کشور به زندان انفرادی برده شد. بازداشت پنجم بیش از 24 ساعت به طول نینجامید.
آخرین و ششمین بازداشت نمر باقر النمر در 8 ژوئیه 2012م (18 تیر 1391ش) روی داد.نیروهای امنیتی عربستان در منطقه قطیف پس از کمین در خیابان و تیراندازی به سوی شیخ نمر، او را در حالی بازداشت کردند که 4 گلوله به پایش اصابت کرده بود.
* سوم آبان‌ماه 94 حکم اعدام صادر شد
3 آبان 1394 برادر شیخ نمر اعلام کرد که دادگاه عالی و استیناف حکم اعدام شیخ النمر را تأیید کرده و حکم برای اجرا و تأیید نهایی به دفتر پادشاهی ارجاع داده شد.شیخ نمر پس از بازداشت در 8 ژوئیه 2012م زندانی بود تا اینکه روز دوازدهم دی ماه 94، به دست جلادان آل‌سعود به شهادت رسید.