به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، عربستان سعودی روز دوشنبه بودجه عمومی دولت برای سال 2016 را اعلام کرده که بر این اساس بودجه سال آینده عربستان با 326.2 میلیارد ریال (واحد پول عربستان) معادل 87 میلیارد دلار کسری مواجه است.
عربستان سعودی انتظار دارد که حجم درآمدهایش طی سال آینده به 513.8 میلیارد دلار ( 137 میلیارد دلار) برسد این در حالی است که حجم هزینههای این کشور به 840 میلیارد ریال (حدود 224 میلیارد دلار) برسد که به معنای کسری معادل 326.2 میلیارد ریال است.
عربستان قصد دارد که کسری بودجه خود را از طریق قرض گرفتن در بازارهای داخلی و خارجی تامین کند این در حالی است که وزارت امور مالی عربستان اعلام کرده است که تامین کسری بودجه بر اساس بهترین گزینههای موجود از جمله قرض گرفتن از بازارهای داخلی و خارجی صورت خواهد گرفت تا نتیجه منفی بر جریان نقدینگی در بخشهای مصرف کننده نداشته باشد.
"سلمان بن عبدالعزیز" پادشاه عربستان ریاست نشست هیئت وزراء برای رونمایی از بودجه سال 2016 را بر عهده داشته و دستوراتی را برای انجام اصلاحات اقتصادی صادر کرد.
سلمان تاکید کرد که اولویت تکمیل تمامی پروژههایی است که از بودجههای سابق باقی مانده است.
وی ادامه داد: اقتصاد عربستان دارای پایه و امکاناتی است که میتواند با تمامی چالشها مقابله کند و بودجه سال 2016 برنامه عمل کامل و فراگیر برای ساخت اقتصادی قوی است که بر پایههای قدرتمندی قرار گرفته که منابع در آمد در آنها متعدد بوده و با مشارکت هر دو بخش دولتی و خصوصی حاصل میشود.
تایم آمریکا نیز در گزارشی کاهش قیمت نفت را نیز یکی از چالشهای بزرگ عربستان در سال 2012 توصیف کرده بود.
در این گزارش آمده است: بازگشت ایران به بازار جهانی نفت ممکن است بزرگترین تهدید برای نفوذ عربستان به شمار آید. انتظار میرود که تهران با بازگشت به بازار نفت تا پایان سال 2016 یک و نیم میلیون بشکه نفت بیشتر به بازارها تزریق خواهد کرد. جهان پیش از این نیز با اضافه عرضه نفت مواجه بوده است چون عربستان که یک سوم از نفت جهانی را در اختیار دارد همچنان سقف تولید خود را حفظ کرده تا با کاهش قیمتها برخی از رقبا به خصوص نفت شل شمال آمریکا از عرصه خارج شود. این بزرگترین دلیل آن است که نفت از 111 دلار در هر بشکه در ژوئن سال 2014 به زیر 40 دلار طی هفته جاری رسیده است و به نظر میرسد که این حربه کارساز بوده است چون نیمی از دکل های حفاری شل آمریکا از سال گذشته تعطیل شدهاند.
اما حفظ سهم بازار توسط عربستان، هزینههای زیادی برای عربستان چه از لحاظ سیاسی و چه اقتصادی به همراه داشته است. درآمدهای نفتی 80 درصد از بودجه دولت عربستان را تامین میکند و 90 درصد از درآمدهای صادراتی این کشور و 45 درصد از مجموع تولید ناخالض این کشور را شامل میشود. عربستان با 640 میلیارد دلار ذخیره ارزی می تواند تا مدت زمان زیادی به بازی ادامه دهد اما دیگر اعضای اوپک نظیر ونزوئلا و الجزایر شرایط مشابهی ندارند. آژانس بین المللی انرژی برآورد کرده که سقوط قیمت نفت تا کنون بیش از 500 میلیارد دلار برای کشورهای عضو اوپک هزینه داشته است. اعضای بیشتری در اوپک به سقوط قیمت نفت اعتراض دارند و انتظار میرود که با کاهش بیشتر قیمتها، تنشها نیز افزایش یابد.
انتهای پیام/.
∎