شناسهٔ خبر: 8433024 - سرویس سیاسی
منبع: الف | لینک خبر

هشدار آیت‌الله‌هاشمی به‌ غرب درباره‌ تروریسم

صاحب‌خبر -
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: غرب باید خطر تروریسم را در همین منطقه مهار کند و گرنه دیر یا زود تروریست ها در غرب هم اقدام به حرکت های انتحاری و انفجاری می کنند، چون حیات آنها در ایجاد و گسترش نا امنی است.

آیت الله هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز -دوشنبه ۲۰مهرماه- در دیدار «یان الیاسون»، قائم مقام دبیرکل سازمان ملل، با یادآوری تلاش سازمان ملل و شخص «خاویر دکوئیار» و«الیاسون» برای پایان دادن جنگ عراق علیه ایران، گفت: نقش شخصیت های خیرخواه همیشه در تاریخ می ماند و سازمان ملل در همان مقطع بسیار عاقلانه عمل کرد.

به گزارش ایرنا رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ناامنی های منطقه که ریشه در گفتار و رفتار تروریست پرورانه استعمار و استبداد دارد، گفت: تروریستی که توسط طالبان و القاعده در افغانستان شکل گرفت، با عناوینی چون داعش و بوکوحرام گستره وسیعی از آسیا و آفریقا را آلوده کرده اند و حتی در اروپا هم هسته دارند.

هاشمی رفسنجانی با تاکید بر وظیفه سازمان ملل در مواجهه با قدرت های غیرمرئی تروریستی، گفت: اگر چه قدرت اجرایی سازمان ملل برای مهار این گروه ها کافی نیست، اما می توان با استفاده از اعتبار و ارزش این سازمان بین المللی، کشورها و دولت ها را در مبارزه با گروه های تروریستی و یا حداقل عدم حمایت های مالی، نظامی، اطلاعاتی و اقتصادی برانگیخت.

وی اوضاع آشفته عراق را که منجر به از بین رفتن امنیت این کشور شده است، بسیار خطرناک دانست و گفت: گروه های تروریستی با وعده و وعیدهای توخالی و با سوء استفاده از نارضایتی برخی جوانان از حکومت های منطقه، زمینه را برای هر اقدام انتحاری فراهم کرده اند و خطرناک تر از همه اینها، دسترسی تروریست ها به سلاح های کشتار جمعی است که برای هر کشوری خطرناک هستند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، فقر، استیصال و فقدان آزادی جوانان کشورهای جهان سوم را از جمله عوامل تقویت گروه های تروریستی به عنوان ضلع سوم و مکمل مثلث شوم «استکبار و استبداد» دانست و گفت: دوام و بقای هر یک از اضلاع این مثلث، جنگ و نا امنی است و عقلای جهانی و سازمان ملل باید برای نابودی و یا لااقل جلوگیری از گسترش آن چاره اندیشی کنند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با اعلام آمادگی ایران برای مبارزه ریشه ای با تروریست ها، به تجربیات ارزنده جمهوری اسلامی در مقابله با گروه های تندرو اشاره کرد و گفت: در دو سال اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با گروه های تروریستی مواجه بودیم که با شعارهای تجزیه طلبی، مردم مناطق مرزی ایران در کردستان، خوزستان، بلوچستان و حتی ترکمن صحرا را تحریک می کردند.

وی یادآور شد جمهوری اسلامی با قانون اساسی منسجم، هوشیاری مردم این مناطق و حمایت آحاد مردم، امنیت را به کشور برگرداند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، احترام به قانون اساسی، به خصوص در عراق را برای همه مردم مهم و ضروری دانست و با اشاره به فرایند تدوین قانون اساسی در عراق، گفت: گروه های تندرو با حمایت بعضی از کشورها و با القای اختلافات مذهبی و قومی، نقشه های شومی برای عراق دارند، در حالی که بهترین گزینه برای این کشور حفظ تمامیت ارضی با احترام به قبایل و پیروان همه مذاهب و حتی اقلیت های دینی است.

وی با تاکید مجدد بر خطر گسترش گروه های تروریستی و به ویژه دسترسی آنها به مواد شیمیایی، گفت: غرب باید این خطر را در همین منطقه مهار کند و از بین ببرد، وگرنه دیر یا زود تروریست ها در غرب هم اقدام به حرکت های انتحاری و انفجاری می کنند، چون حیات آنها در ایجاد و گسترش نا امنی است.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، برخورد با منافقین را مصداق تناقض گفتاری غرب در برخورد با پدیده تروریست دانست و گفت: کسانی که در ایران با کارهای تروریستی مردم را کشته اند، الان با امنیت کامل در پارلمان های غربی رفت و آمد دارند و در کشورهای اروپایی همایش می گیرند، در حالی که همه برنامه های آنها تقویت اقدامات تروریستی و فریب جوانان اروپایی برای جذب به گروه های تندرو است.

وی در پاسخ به قائم مقام دبیرکل سازمان ملل که مرهم زخم های منطقه را همکاری کشورهای منطقه ذکر کرد، گفت: با وجود فضای تیره ای که الان بین کشورهای منطقه وجود دارد، برگشت اعتماد کشورها و حکومت ها به همدیگر و به تبع آن برگشت امنیت امکان پذیر است.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به سیاست تنش زدایی جمهوری اسلامی پس از هشت سال جنگ عراق بر ضد ایران گفت: با اینکه اکثر کشورهای منطقه از صدام حمایت و به ارتش بعث کمک کرده بودند، با سیاست تنش زدایی، همه کشورهای منطقه را جلب و مشتاق همکاری با ایران کردیم که اوج آن همکاری عربستان بود.

وی با تشریح اقداماتی که به کمک ملک عبدالله در راستای از بین بردن بی اعتمادی ها انجام داده بودند، گفت: نتیجه آن همکاری ها امنیت پایدار منطقه بود که طی آن ملت ها در آرامش مشغول همکاری های اقتصادی و سیاسی بودند تا اینکه گروه های تروریستی به خاطر چند اشتباه سیاسی به وجود آمدند و گسترش یافتند.

به گزارش ایرنا، «یان الیاسون» قائم مقام دبیرکل سازمان ملل که به مناسبت هفتادمین سالگرد تاسیس سازمان ملل به تهران آمده است،با مقامات کشورمان دیدار و در مورد بحران های منطقه به ویژه جنگ در عراق، یمن و سوریه گفت و گو کرد.

وی امروز با معاون عربی و آفریقای وزیر امورخارجه و رییس مجلس شورای اسلامی دیدار کرد و قرار است فردا -سه شنبه- با رییس جمهوری، وزیر امورخارجه و رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز دیدار و گفت و گو داشته باشد.