شناسهٔ خبر: 75678619 - سرویس استانی
منبع: ایمنا | لینک خبر

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر قم:

مسائل اطراف حرم مطهر نیازمند ساختار ویژه و تصمیم‌گیری مستقل است

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم گفت: موضوع اطراف حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) تنها مسئله شهر و شهروندان نیست، بلکه باید با نگاه حضور سالیانه ۲۲ میلیون زائر به آن نگریست و ساختاری ویژه برای مدیریت این محدوده در نظر گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، حجت‌الاسلام مرتضی استقامت امروز _چهارشنبه چهاردهم آبان_ در نشست هیئت‌مدیره سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) اظهار کرد: موضوع اطراف حرم مطهر تنها دغدغه شهروندان قمی نیست، بلکه مسئله‌ای ملی است که باید با رویکرد حضور سالانه میلیون‌ها زائر به آن پرداخته شود.

وی افزود: حرم مطهر باید در محور و میانه میدان توسعه شهری قرار گیرد و تمام دستگاه‌ها باید امور خود را با نگاه به این محور مقدس پیش ببرند، زیرا حرم مرکز هویت و حیات شهر قم است.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم با اشاره به پیشنهاد وزارت کشور برای ایجاد سازمان بازآفرینی شهری تصریح کرد: این سازمان در سطح تمام شهر مأموریت‌هایی دارد، اما مسائل مربوط به حرم مطهر و محدوده پیرامون آن نیازمند ساختاری ویژه و اختصاصی است.

استقامت ادامه داد: در مشهد از سال‌ها قبل ساختاری قدرتمند برای توسعه اطراف حرم رضوی شکل گرفته است و کارگروه زیارت نیز با محوریت این شهر فعالیت می‌کند در حالی که در قم وجود چنین ساختارهایی و نقش‌آفرینی ارکان استان همچنان ضروری است.

وی با تأکید بر حجم سنگین پروژه‌های مرتبط با اطراف حرم مطهر گفت: نمی‌توان این موضوع را در کنار مسائل بافت فرسوده یا سکونتگاه‌های غیررسمی در سراسر شهر دید، زیرا اهمیت و گستره اقدامات در محدوده حرم بسیار بیشتر است.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم خاطرنشان کرد: پیشنهاد من تداوم فعالیت سازمان بهسازی اطراف حرم مطهر است و در صورت نیاز می‌توان سازمان بازآفرینی شهری را در کنار آن ایجاد کرد تا هر دو ساختار مأموریت‌های مکمل داشته باشند.

استقامت عنوان کرد: حجم بالایی از پروژه‌های نیمه‌تمام در اطراف حرم مطهر وجود دارد و نباید این اقدامات مهم در میان سایر مسائل عمومی شهر گم شود و لازم است تصمیم‌گیری‌ها برای این محدوده با تمرکز و انسجام ویژه دنبال شود.

پروژه‌ها از نظر اثرگذاری بلندمدت بر حرم بررسی و ارزیابی شود

هادی محمودنژاد، معاون اجرایی آستان مقدس حضرت معصومه (س) در نشست هیئت‌مدیره سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر اظهار کرد: سازمان بهسازی اطراف حرم مطهر یکی از نهادهای مؤثر در حوزه شهری است که هم در بافت تاریخی و فرسوده و هم در محدوده پیرامونی حرم مطهر نقش‌آفرینی می‌کند.

وی با تأکید بر ضرورت تقویت فعالیت‌های این سازمان در محدوده حرم مطهر افزود: در حال حاضر تمرکز اصلی سازمان بیشتر بر حوزه بافت فرسوده است، در حالی که با توجه به جایگاه ویژه حرم مطهر، لازم است محور فعالیت‌ها به سمت توسعه و ساماندهی این محدوده سوق پیدا کند.

معاون اجرایی آستان مقدس حضرت معصومه (س) تصریح کرد: وضعیت اطراف حرم مطهر و حساسیت‌های موجود در این محدوده ایجاب می‌کند که سازمانی ویژه و متمرکز برای برنامه‌ریزی و مدیریت امور آن وجود داشته باشد، زیرا این موضوع نمی‌تواند تنها یکی از وظایف جانبی یک سازمان عمومی باشد.

محمود نژاد ادامه داد: پروژه‌های مختلفی که در اطراف حرم مطهر تعریف می‌شود باید از نظر اثرگذاری بلندمدت بر حرم بررسی و ارزیابی شود تا اجرای هر طرحی در راستای حفظ شأن و هویت این مکان مقدس باشد.

وی گفت: ضروری است سازمان بهسازی، تمام پروژه‌های مهم شهری را از منظر تأثیرگذاری بر حرم مطهر بررسی کند تا تصمیمات شهری با محوریت این مجموعه مقدس اتخاذ شود.

معاون اجرایی آستان مقدس حضرت معصومه (س) با اشاره به مشکلات دسترسی به حرم مطهر اظهار کرد: در حال حاضر حرم از نظر مسیرهای دسترسی در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و باید برای تقویت این مسیرها برنامه‌ریزی جدی صورت گیرد. اگر خودروهای زائر نتوانند به اطراف حرم حرکت کنند، مسیر زیارت برای آنان دشوار خواهد شد.

محمودنژاد با بیان اینکه تعریف مجتمع‌های تجاری در اطراف حرم می‌تواند مشکلات جدیدی در آینده ایجاد کند، افزود: هدف همه دستگاه‌ها باید تسهیل زیارت و خدمت‌رسانی به زائران باشد و نباید تصمیماتی اتخاذ شود که در بلندمدت موجب محدودیت حضور زائران شود.

وی خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته اقدامات ارزشمندی برای ساماندهی اطراف حرم مطهر انجام شده، اما بخشی از مشکلات همچنان باقی است و پیگیری مؤثر آن‌ها نیازمند وجود ساختاری منسجم و ویژه است.