شناسهٔ خبر: 75393892 - سرویس استانی
منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

فصل صید آغاز شد + جزئیات

فصل صید در دریای خزر معمولا از نیمه مهر آغاز می‌شود و امسال برای حفظ ذخایر ماهیان استخوانی صیادان از ۲۰ مهر تور خود به دریا انداختند.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری ‌آنلاین بنا بر اعلام سازمان شیلات ایران، ۷۶۳۲ تن انواع ماهیان استخوانی در فصل صید گذشته، در دریای خزر صید شد. مدیران شیلات استان‌های شمالی امیدوارند امسال این رقم با توجه به بازسازی ذخایر ماهیان دریای خزر افزایش داشته‌باشد.


همکاری صیادان مازندران در حفظ ذخایر دریا

مدیر شیلات مازندران از همکاری بیش از ۹۰ درصد صیادن در بازسازی و حفظ ذخایر دریای خزر خبر می‌دهد و به همشهری می‌گوید: «مراکز بازسازی ذخایر ماهیان شهید رجایی و باهنر کلاردشت تجهیز شدند و ظرفیت چند برابر تولید و تکثیر انواع ماهیان دریایی از جمله ماهی آزاد، ماهیان خاویاری، ماهی سفید و کپور را دارند. صیادان هم در امر بازسازی ذخایر همکاری خوبی داشته‌اند. رهاسازی در ۳۳ رشته رودخانه انجام شد.»
نیما حسین‌زاده همکاری دیگر صیادان مازندانی را احداث استخرهای تکثیر طبیعی ماهی سفید می‌داند و می‌افزاید: «سال قبل ۲۶ میلیون قطعه ماهی تکثیر و رهاسازی شد و حدود ۴هزار تن صید داشتیم. هدف امسال ما تثبیت صید و نداشتن کاهش ذخایر است.»

پیش‌بینی صید ۷هزار تن در گیلان

مدیر شیلات گیلان از همکاری ۳۰ تعاونی پره از ۴۷ تعاونی پره استان در بازسازی ذخایر دریا خبر می‌دهد و به همشهری می‌گوید: «همکاری صیادان در بازسازی ذخایر ۴ درصد نسبت به سال قبل بیشتر شده‌است. ۲۰ میلیون بچه ماهی در دریا و رودخانه‌های نزدیک صیدگاه رهاسازی شد. امیدواریم امسال سفره صیادان رنگین‌تر باشد.» کوروش خلیلی با بیان اینکه بیشترین سهم رهاسازی به ماهی سفید، کپور دریایی، سیم، سیاه کولی، شاه کولی، قره برون و ازون برون است، ادامه می‌دهد: « ۵۷ درصد صید سال گذشته ماهی سفید، ۴۱ درصد ماهی کفال و ۲ درصد هم مابقی ماهیان بود. پیش‌بینی امسال ما برای صید ماهیان استخوانی در گیلان بیش از ۷ هزار تن است.»

رهاسازی ۹۱میلیون بچه‌ماهی در گلستان

بازارهای گمیشان، بندرترکمن و گرگان محل فروش ماهیانی است که از سوی صیادان گلستانی صید می‌شود. مدیرکل شیلات گلستان با اشاره به اینکه سال گذشته ۹۰۰ تن ماهی صید شده که بیشتر سفید و کفال بودند به همشهری می‌گوید: «پیش‌بینی امسال ما بیش از هزار تن است که امیدواریم محقق شود.» اسماعیل جباری علت افزایش صید امسال را رها سازی ۹۱ میلیون قطعه بچه‌ماهی کپور و کلمه در سواحل دریای خزر در استان گلستان برآورد می‌کند و ادامه می‌دهد: «۶۰ میلیون از گونه کپور و مابقی بچه ماهی کلمه هستند. ۵۰۰ هزار قطعه بچه ماهی خاوری نیز رهاسازی شده تا صیادان ما بتوانند از این ذخایر ارزشمند در دریا استفاده کنند.»