شناسهٔ خبر: 75234208 - سرویس اجتماعی
منبع: جوان | لینک خبر

زاکانی: اموال شهرداری را خام‌فروشی نمی‌کنیم

شهردار تهران گفت: برای تامین بخشی از هزینه‌های زیرساخت‌های شهر تهران از تهاتر املاک استفاده می‌کنیم اما با اجرای سامانه جامع نوین املاک و مستغلات از خام‌فروشی این اموال جلوگیری می‌کنیم.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: شهردار تهران، علیرضا زاکانی در حاشیه رونمایی از سامانه جامع نوین املاک و مستغلات این شهرداری اظهار کرد: رونمایی از این سامانه، زیرساختی مهم برای مولدسازی دارایی‌های راکد و تأمین مالی پروژه‌های کلان شهری است و شفاف‌ سازی اطلاعات املاک می‌ تواند از بروز فساد و اتلاف سرمایه‌های شهروندان جلوگیری کند.

وی افزود: در سال‌های گذشته، نبود سامانه‌ای متمرکز برای ثبت، نگهداری و نظارت بر املاک شهرداری تهران، زمینه‌ساز ناهماهنگی‌ و بعضاً تخلفات در حوزه دارایی‌های عمومی شده بود؛ اکنون با راه‌اندازی سامانه جامع املاک، مدیریت شهری تهران گامی در جهت شفافیت، بهره‌ برداری مؤثر و تسریع در توسعه پروژه‌ها برداشته است.

این مسئول تاکید کرد: همه سرمایه‌های راکد باید به‌عنوان پشتوانه تضمینی و در خدمت پیشرفت و آبادانی شهر قرار گیرند.

زاکانی با بیان اینکه املاک شهرداری سرمایه شهروندان محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: یکی از اهداف کلیدی این سامانه، شفاف‌سازی، تسریع در فرآیندها، اشراف بر دارایی‌های شهری و صیانت از اموال عمومی است.

شهردار تهران ادامه داد: زمانی که بر این دارایی‌ها اشراف کامل وجود داشته باشد، امکان بهره‌برداری مولد فراهم می‌ شود و می‌توان برای توسعه شهر، برنامه‌ ریزی دقیق‌ تری داشت.
شفاف‌سازی مانع تخلفات احتمالی در حوزه املاک می‌شود

شهردار تهران با تأکید بر نقش سامانه در پیشگیری از تخلفات اظهار کرد: در گذشته شاهد خروج غیرقانونی برخی اسناد از مناطق شهرداری بودیم که با هوشیاری حراست از وقوع تخلفات جدی‌تر جلوگیری شد، این سامانه می‌ تواند مانع تکرار چنین اتفاقاتی شود و در کاهش هزینه‌های حقوقی و حفظ حقوق شهروندان نقش مؤثری داشته باشد.

زاکانی یکی از دستاوردهای مهم این سامانه را فراهم شدن بستر برای مولدسازی دارایی‌های شهری خواند و گفت: شهرداری تهران در حال اجرای پروژه‌های بزرگی از جمله سه خط مترو است که تأمین مالی آنها از طریق تهاتر و معاملات غیرنقدی انجام می‌شود.
به گفته وی با ارزیابی دقیق و منصفانه املاک، می‌توان این دارایی‌ها را وارد چرخه تأمین مالی و از فروش خام و بی‌برنامه آنها جلوگیری کرد.

شهردار تهران با تاکید بر لزوم همکاری تمام بخش‌ها برای تحقق یکپارچگی اطلاعات افزود: هر معاونت و منطقه باید اطلاعات خود را به این سامانه متصل کند؛ اگر همه بخش‌ها با هم همکاری داشته باشند، می‌توان دارایی‌های شهری را در خدمت توسعه و رضایت مردم قرار داد.

وی افزود: وقتی املاک مولد شوند ارزش آنها افزایش می‌ یابد و می‌ توان از این ظرفیت برای تأمین اعتبار پروژه‌های شهری مانند خرید ناوگان اتوبوسرانی یا ساخت زیرساخت‌های حمل‌ ونقل عمومی استفاده کرد.