شناسهٔ خبر: 74104017 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایرنا | لینک خبر

کانادا بر تعهد خود به راه‌کار دو دولتی برای صلح پایدار در خاورمیانه تاکید کرد

نیویورک - ایرنا- آنیتا آناند، وزیر امور خارجه کانادا  بر تعهد کشورش به راه کار دو دولتی برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها تاکید کرد و آن را برای ثبات و صلح بلندمدت در خاورمیانه ضروری خواند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، آنیتا آناند عصر دوشنبه به وقت محلی در کنفرانس بین المللی فلسطین در مقر سازمان ملل در نیویورک در مورد حل و فصل مسالمت‌آمیز مساله فلسطین گفت: «مساله فلسطین در قلب (مرکز) هرگونه امیدی برای ثبات بلندمدت در خاورمیانه قرار دارد.»

وی افزود: «به رغم پیچیدگی اوضاع، حضور جمعی ما امروز در اینجا نشان دهنده حمایت قوی بین‌المللی از یک راه حل مذاکره شده است، راه حلی که حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها و امنیت اسرائیل را تضمین کند.»

آناند بار دیگر بر حمایت کانادا از تشکیل کشور فلسطین تاکید کرد و گفت: «کانادا همچنان قاطعانه به راه کار دو دولتی - یک کشور فلسطینی مستقل، پایدار و دارای حاکمیت که در کنار اسرائیل در صلح و امنیت زندگی کند - متعهد است.»

او همچنین بر اهمیت اصلاحات در تشکیلات خودگردان فلسطین، به ویژه در زمینه آماده‌سازی برای اداره کرانه باختری اشغالی و نوار غزه تاکید کرد و گفت: «تعهد تشکیلات خودگردان فلسطین به انجام اصلاحات جامع لازم برای اداره غزه و کرانه باختری از اهمیت حیاتی برخوردار است.»

وزیر خارجه کانادا در مورد وضعیت «فاجعه‌بار» غزه، آنچه را که رنج انسانی «غیرقابل قبول» توصیف کرد، محکوم کرد.

این مقام دولت کانادا گفت: «تعداد زیادی از فلسطینی‌ها از گرسنگی می‌میرند. آنها هنگام تلاش برای به دست آوردن غذا و آب یا در جریان عملیات نظامی کشته می‌شوند که منجر به قربانیان بی‌شماری شده است. کسانی که زنده می‌مانند در معرض بیماری و مرگ قابل اجتناب قرار دارند.»

آناند با محکوم کردن گسترش غیرقانونی شهرک‌سازی و خشونت اسرائیل، تاکید کرد که «ما کشتار غیرانسانی غیرنظامیان، از جمله کودکان را محکوم می‌کنیم. ما گسترش مداوم شهرک‌سازی‌ها و خشونت شهرک‌نشینان در کرانه باختری را محکوم می‌کنیم و آوارگی اجباری جمعیت فلسطین را محکوم می‌کنیم.»

او افزود: «اقداماتی که اکنون بیان شد، همگی نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه هستند.»

این مقام کانادایی همچنین از ۴۰ میلیون دلار کمک جدید، ۱۰ میلیون دلار برای حمایت از اصلاحات تشکیلات خودگردان فلسطین و ۳۰ میلیون دلار برای آماده‌سازی کمک‌های بشردوستانه برای غیرنظامیان در غزه خبر داد و گفت: «کانادا این کنفرانس (کنفرانس بین المللی فلسطین) را به عنوان تاکید مجدد بر اصول و فراخوانی برای اقدام می‌بیند» .

وزیر خارجه کانادا افزود: «یک راه حل سیاسی پایدار، مستلزم آتش‌بس دائمی است تا کار سخت بازسازی نهادها، بازگرداندن اعتماد و شرایط برای یک راه کار دو دولتی پایدار آغاز شود.»

 کنفرانس بین المللی فلسطین به ریاست مشترک عربستان سعودی و فرانسه روز دوشنبه به وقت محلی در نیویورک در سطح عالی آغاز به کار کرد. این کنفرانس با هدف پیشبرد تلاش‌ها برای دستیابی به راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای مساله فلسطین بر اساس راه‌کار دو دولتی آغاز شد.

«کنفرانس بین‌المللی عالی‌رتبه در مورد حل مسالمت‌آمیز مساله فلسطین و اجرای راهکار دو دولتی» با هدف ایجاد چارچوبی مشخص برای حمایت از تاسیس یک کشور مستقل فلسطینی و افزایش چشم‌انداز صلح پایدار برگزار می‌شود.