به گزارش مفدا، دکتر حسین انتظامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز چهارشنبه اول مرداد ماه در نشست دو روزه کارشناسان و مدیران مسئول در کمیته ناظر بر نشریات دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی کشور که در دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جریان است، گفت: نشریات آیینه خلاقیت و نقد محیط پیرامون هستند و نقش مهمی در آگاهی بخش و اطلاع رسانی دارند. خوشحالم که در کنار شما عزیزان و فعالان حوزه نشریات دانشجویی هستم امیدوارم برگزاری این نشست دو روزه دستاوردهای خوبی برای شما به ارمغان بیاورد.
وی با تاکید بر انتخاب آگاهانه افراد اصلح در هیات نظارت بر نشریات دانشجویی گفت: فعالان رسانهای باید متعهد و آشنا به قانون انتشار آزاد اطلاعات باشند.
انتظامی با تاکید بر اینکه نشریات آیینه خلاقیت و ایدههای دانشجویان به شمار میروند، اظهار کرد: خوشبختانه این آیینه دستخوش تغییرات و تحولات خوبی شده و مسیر پیشرفت را طی کرده است. روند رو به رشد، پیشرفت و خلاقیت در نشریات و سرعت سیر و تحول فعالیتهای رسانهای و هوشمندی آن باعث شده که مسئولیتهای ما بیش از پیش شود و ما وظیفه داریم با ابتکار در مسیر فعالیتهای نشریات دانشجویی گام برداریم.
این مقام وزارت ارشاد به نقش و رسالت فعالان نشریات دانشجویی اشاره کرد و خطاب به آنها گفت: شما کارشناسان و فعالان نشریات دانشجویی باید متعهدانه در عرصه رسانه وارد میدان شوید، تلاش و تمرین کنید و در تولید محتوا آگاهانه حرکت کنید. امیدوارم این نشست دو روزه برای شما عزیزان موثر واقع شود و با برگزاری انتخابات مدیران مسئول هیات نظارت بر نشریات دانشجویی، افراد اصلح را انتخاب کنید تا نقش ارزنده و تاثیرگذاری در ارتقای نشریات دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور ایفا کنند.
وی خاطرنشان کرد: انتخاب نمایندگان شما عزیزان در هیات نظارت بر نشریات دانشجویی امری تعیین کننده و سرنوشت ساز است و باید با ظرافت و دقت خاصی منتخبان خود را انتخاب کنید. من سالها نماینده مطبوعات در هیات نظارت بر مطبوعات بودم از این جهت به اهمیت و نقش نشریات و مطبوعات به خوبی واقف هستم.
دکتر انتظامی تصریح کرد: یکی از وظایف اصلی نشریات دانشجویی نقد محیط پیرامونی خود است و خوشبختانه مسئولان فعلی دولت به خصوص مسئولان وزارت بهداشت نقدپذیر هستند و این برای شما فعالان نشریات دانشجویی یک ظرفیت و امکان خوبی است.
این مقام وزارت ارشاد خطاب به فعالان و کارشناسان نشریات دانشجویی گفت: قانونی در کشور داریم به نام قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات که ۲۳ ماده دارد که از شما دوستان خواهش میکنم حتما این قانون را بخوانید. این قانون شاید تنها قانون کشور باشد که از بین ۱۲ هزار قانون، رابطه حکومت و مردم در آن معکوس است. به تعبیری در همه قوانین برای مردم تعیین تکلیف انجام میشود مثل ساز و کار پرداخت مالیات و... اما در قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات گفته میشود که هر شهروند ایرانی این حق را دارد که به اطلاعات عمومی کشور دسترسی داشته باشد.
دکتر انتظامی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش و کارکرد رسانههای جمعی مثل رادیو، تلویزیون، مطبوعات و سینما اشاره کرد و گفت: مختصات حاکم بر این رسانهها این است که مخاطبان باید به صورت منفعل این رسانهها را بخوانند و گوش کنند و نهایت ابتکار منفعل نبودن ما در رسانههای جمعی این است که کانال تلویزیون را تغییر دهیم یا روزنامه خود را عوض کنیم یا اصلا روزنامه نخریم و یا فلان مطلب را بخوانیم. اما در رسانههای امروزی همه درحال تولید و مصرف هستند و به نوعی رابطه تعاملی در این نوع رسانه حکمفرما است. نشریات دانشجویی نیز بر خلاف رسانههای جمعی، امکان تعامل و نقش آفرینی فعال دانشجویان را فراهم می کنند.
وی خطاب به فعالان نشریات دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی گفت: شما میدانید در میان اقشاری که مردم به آنها اعتماد دارند، پزشکان جزو سرآمدان هستند و شما پزشکان و پیراپزشکان آینده کشور به شمار میروید اما چون مصرف کنندگان رسانههای شما نیز افرادی از این جنس هستند باید در نوشتن متن و خبر و تولید محتوی با ظرافت و متناسب با نگاه و اندیشه مخاطبان خود عمل کنید.
در قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات گفته میشود که هر شهروند ایرانی این حق را دارد که به اطلاعات عمومی کشور دسترسی داشته باشد
انتظامی به روزنامهنگاری بحران اشاره کرد و گفت: همه صنوف دارای اخلاق حرفهای هستند مثل پزشکی که دارای اخلاق حرفهای است. در روزنامه نگاری و ارتباطات نیز ما با این مفاهیم مواجه هستیم. در روزنامه نگاری مقولهای به نام روزنامه نگاری بحران داریم که میگوید در شرایط بحران در جامعه از جمله جنگ، ما چطور قلم پردازی کنیم و چگونه خبر نویسی و اطلاع رسانی کنیم که از طرفی مردم را نترسانیم و از سوی دیگر باعث نشویم خدمت رسانی با اختلال مواجه شود و اینجا مفاهیم و آموزههای روزنامهنگاری بحران پدید میآید.
وی در پایان اظهار کرد: با توجه به اینکه پزشکان یکی از اقشار مورد اعتماد و وثوق مردم هستند بنابراین کلامشان برای مردم پذیرفتنی است و نفوذ دارد؛ باید کاری کنیم در شرایط امروز جامعه، بتوانیم سطح تاب آوری اجتماعی را افزایش دهیم و یکی از مراکزی که میتواند روی مردم به خوبی اثرگذار باشد و حرفشان برای مردم خریدار دارد، رسانهها هستند. شما فعالان، دانشجویان و کارشناسان نشریات دانشجویی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی مسئولیت خطیر و بزرگی دارید چرا که برای مخاطبان خاص خود که نظام سلامت و پزشکان هستند، قلمپردازی میکنید، باید همواره قدر خود را بدانید و این مسئولیت و وظیفه خود را دست کم نگیرید.