شناسهٔ خبر: 74022220 - سرویس علمی-فناوری
منبع: ایمنا | لینک خبر

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان:

شهرداری اصفهان فناوری‌های نوین را در تمام بخش‌های مدیریت شهری به‌کار می‌گیرد

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان گفت: شهرداری اصفهان تلاش دارد با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز رشد و پارک‌های فناوری، فناوری‌های نوین را در تمام بخش‌های مدیریت شهری به کار گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مرتضی نصوحی در در جلسه هیئت امنای مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه اداره فناوری شهرداری اصفهان در سال جاری بودجه‌ای معادل ۴۹ میلیارد تومان دارد که این بودجه با رویکرد اهرمی به حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برای اجرای پروژه‌های فناوری افزایش یافته است، اظهار کرد: این اداره دو مأموریت اصلی دارد؛ نخست رصد زیست‌بوم فناوری شامل پارک‌های فناوری، مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان و بررسی توانمندی‌های موجود برای بهره‌برداری در شهرداری و دوم، نیازسنجی فناوری‌های مورد نیاز مدیریت شهری که این نیازها به دانش‌بنیان‌ها و شرکت‌های فناور منتقل می‌شود تا تمرکز و توسعه در این حوزه‌ها شکل گیرد.

وی با اشاره به اهمیت تعامل با مراکز رشد و پارک‌های فناوری استان افزود: سعی داریم با حضور مستمر و منظم در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ارتباط مستقیمی میان شرکت‌های دانش‌بنیان و معاونت‌های مختلف شهرداری برقرار کنیم و این همکاری‌ها شامل پروژه‌های عملیاتی از جمله تجهیز ایستگاه مترو کارگر، احیای خانه روغنی به عنوان مرکز صنایع دستی و برگزاری تورهای فناوری برای بازدید دانش‌بنیان‌ها از سازمان‌های مختلف است.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان گفت: در سه سال گذشته در حوزه خدمات شهری و محیط زیست ۲۹ پروژه به ارزش حدود ۱۵۰ میلیارد تومان به سرانجام رسیده و ۲۷ پروژه دیگر به ارزش ۱۰۰ میلیارد تومان در دست اجرا داریم، همچنین در حوزه حمل و نقل و ترافیک ۱۰ پروژه به ارزش ۲۰ میلیارد تومان تکمیل شده و ۲۳ پروژه فناوری به ارزش ۸۰ میلیارد تومان در جریان است و دیگر حوزه‌ها نیز ۷ پروژه با ارزش ۱۰ میلیارد تومان به اتمام رسیده‌اند و ۳ پروژه به ارزش ۲ میلیارد تومان در دست اجرا است.

نصوحی با اشاره به چند نمونه موفق از پروژه‌های فناورانه که با همکاری دانشگاه اصفهان و شرکت‌های دانش‌بنیان اجرا شده‌اند، از جمله ساخت دستگاه‌های کنده‌تراش، کلاه هوشمند ایمنی، تصفیه‌خانه‌های پیشرفته با فناوری نانو و پروژه‌های تصفیه آب در باغ پرندگان که استفاده طولانی‌مدت از منابع آبی را ممکن ساخته است، عنوان کرد: نمایشگاه‌های فنی و جشنواره‌های کارآفرینی شیخ بهایی با حمایت شورای شهر و همکاری دانشگاه‌ها برگزار شده و دستاوردهای قابل توجهی داشته است.

وی اظهار داشت: سیاست اصلی ما حرکت به سمت پژوهش‌های کاربردی با قراردادهای باز با دانشگاه‌ها است که اکنون با همه دانشگاه‌های استان اصفهان، جهاد دانشگاهی و مراکز علمی در ارتباطیم و این قراردادهای باز موجب شده تا اعضای هیئت علمی بتوانند در پروژه‌های عملی شهرداری مشارکت کنند و حدود ۳۰ عضو هیئت علمی در این طرح‌ها میزبانی شده‌اند.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان افزود: در حوزه پژوهش، سه مدل پروژه داریم؛ پروژه‌های جامع و اسناد زیردستی، پروژه‌های نظرسنجی و نیازسنجی و پروژه‌های فنی، مهندسی، اقتصادی و اجتماعی. از سال ۱۴۰۰ تا کنون ۸۴ پروژه به سرانجام رسیده، ۲۴ پروژه در حال اجرا است و پروژه‌های پژوهشی متنوعی در حوزه حمل و نقل، آرام‌سازی ترافیک، زیباسازی شهری، مدل‌سازی ارزش املاک و مشارکت نظام‌مند نخبگان در برنامه جامع شهر در دست انجام داریم.

نصوحی گفت: در فعالیت‌های گسترده در حوزه نظرسنجی از شهروندان، حمایت از بیش از ۸۲ پایان‌نامه دانشگاهی و ایجاد سامانه‌ای برای ثبت و مدیریت دانش سازمانی تاکنون حدود ۳۷۰۰ دانش مختلف در آن ثبت شده است و این سامانه امکان تبادل دانش و تجربیات میان شهرداری‌های مختلف کشور و دانشگاه‌ها را فراهم کرده است.

وی با تاکید بر اهمیت پیگیری پروژه‌های پژوهشی کاربردی تصریح کرد: ما در قراردادهای پژوهشی به طور دقیق خروجی‌ها و محصولات نهایی را تعریف می‌کنیم و تنها پس از تحویل کامل و ارائه نتایج، پرداخت‌های مالی انجام می‌شود، همچنین با استفاده از اینفوگرافی و روش‌های نوین ارائه داده، نتایج پروژه‌ها را به شکل قابل فهم و جذاب به نمایش می‌گذاریم که بازتاب خوبی در نمایشگاه پژوهش شهر داشته است.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان بیان کرد: پروژه‌های نوآورانه‌ای همچون مدیریت ریسک حریق در بناهای تاریخی حتی در یونسکو ارائه شده و با همکاری اساتید دانشگاه اصفهان انجام شده است، همچنین برنامه‌هایی همچون «شهرگاه» و «شهرجو» به منظور تقویت ارتباط و تعامل میان دانشگاه، دانشجویان و شهرداری طراحی شده‌اند.

نصوحی اظهار کرد: شهرداری اصفهان در حال تهیه بسته‌های سیاستی پیشنهادی برای حل مسائل کلان شهری از جمله پدیده سگ‌گردانی و مشکلات مربوط به اتباع است و از دانشگاه‌ها خواسته شده در این زمینه‌ها همکاری و مطالعات تخصصی انجام دهند تا راهکارهای علمی و عملیاتی ارائه شود.