شناسهٔ خبر: 73993469 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

تذکر رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران درباره بحران آب/هدر رفت آب مدیریت شود

تهران‌ بزرگ - ایرنا - رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران گفت: وضعیت امروز آب در تهران نتیجه یک سال یا دو سال نیست؛ نتیجه سال‌ها بی‌تدبیری و ترک فعل‌هایی است که بارها درباره آن هشدار داده‌ایم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی پیرهادی روز سه‌شنبه در تذکری در جلسه علنی شماره ۳۴۳ شورا اظهار کرد: در استان تهران ۱۳ هزار و ۳۸۶ حلقه چاه مجاز ثبت شده است و فقط در حوزه آب شرب ۸۰۰ میلیون متر مکعب برداشت می‌شود تقریبا همین میزان هم در کشاورزی و صنعت برداشت می‌شود این یعنی بحران عمیق فرونشست.

وی افزود: هدر رفت شبکه آبرسانی باید مدیریت شود؛ دستگاه قضا باید شجاعانه ورود کند، پیگیری کرده و مقصران را محاکمه کند، ۵۰ سال است می‌دانیم کم‌آبی وجود دارد، می‌دانیم منابع تمام می‌شود، اما هیچ‌کس پاسخگو نیست.

رییس کمیسیون سلامت شورای شهر ادامه داد: شهرداری تهران وظیفه خودش را انجام داده است. نامه زده‌ایم، اقدام کرده‌ایم، حتی برای انتقال پساب لوله‌کشی کرده‌ایم، در تصفیه‌خانه فیروز بهرام، با سختی لوله کشیدیم، میلیاردها تومان هزینه کردیم، اما همین حالا برخی نهادها جلوی وصل شدن خط انتقال را گرفته‌اند و می‌گویند اول باید پول بدهید تا اجازه اتصال خط لوله را بدهیم!

کم‌آبی در کشور به اوج خود رسیده است

عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر تهران نیز در تذکری گفت: بنا بر نظرات کارشناسان، صاحب نظران و مسوولان این حوزه و همچنین مشاهدات موضوع کم بود آب به اوج خود رسیده و بسیاری از سدهای تامین کننده آب به دلیل کمبود بارش‌ها در وضعیت بحرانی قرار دارند.

سوده نجفی ادامه داد: هرچند مساله مدیریت آب یک موضوع بلند مدت است و باید خیلی پیش از این برای آن برنامه ریزی مناسب و دقیق صورت می‌گرفت اما در شرایط فعلی آنچه را که می‌توان انجام داد صرفه جویی است که در این زمینه از همه مردم به ویژه شهروندان تهرانی که در برخی از مناطق دیده می‌شود دچار مشکل هستند، انتظار می‌رود تا نسبت به صرفه جویی در مصرف آب توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی اظهار کرد: قطعا برخی برنامه‌ها و سیاست‌های نامناسب همچون استفاده بی رویه از منابع آب‌های زیرزمینی، کشت محصولات پُر آب بر، عدم توجه و سرمایه گذاری بر روی آب و تغییرات اقلیمی و خشکسالی در سال‌های متمادی بر کمبود آب تاثیرگذار بوده اما برای برون رفت از این شرایط هنوز هم می‌توان اقدام کرد.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران خطاب به نهادهای آموزشی و فرهنگی گفت: از نهادهای آموزشی و فرهنگی بویژه رسانه‌ها انتظار می‌رود با تهیه و تولید برنامه‌های مناسب نسبت به این مساله بیش از پیش دغدغه داشته باشند و یکی از راهکارهای مدیریت مصرف آب فرهنگ سازی و آموزش است که متاسفانه این موضوع به صورت مداوم نیست و همین علت باعث تاثیرپذیری کمتر از سوی شهروندان می‌شود.

نجفی با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی قطعی های احتمالی آب اضافه کرد: از وزارت نیرو و آبفا انتظار می‌رود تا برای رفاه حال شهروندان قطعی‌های احتمالی را اطلاع رسانی کند متاسفانه این موضوع اطلاع رسانی نمی‌شود و این مساله نارضایتی و مشکلاتی را برای شهروندان به همراه دارد.

وی افزود: انتظار می‌رود وزارت نیرو در برنامه‌های خود برای قطعی آب عدالت را رعایت کنند و اینگونه نباشد که منطقه‌ای بدون قطعی باشد و منطقه دیگری هر روز شاهد قطعی آب باشد.

رییس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران خواستار توجه جدی شهرداری تهران به مساله آب شد و گفت: سازمان زیباسازی و اداره کل آموزش‌های شهروندی برای آگاهی عمومی و آموزش‌های لازم به شهروندان باید تلاش کند همچنین سازمان بوستان‌ها با استفاد از فناوری‌های نوین در آبیاری بوستان‌ها و جلوگیری از هدر رفت آن باید اهتمام جدی داشته باشد.

وی تاکید کرد: متاسفانه در برخی از بوستان‌ها شاهد هدر رفت آب به دلیل آبیاری نامناسب و یا ترکیدگی لوله در سرویس‌های بهداشتی هستیم که باید تعمیرات لازم در این زمینه صورت گیرد سازمان مدیریت بحران شهرداری نیز در راستای تجهیز و ذخیره سازی آب برای ارائه به شهروندان آمادگی‌های لازم را در نظر داشته باشند.

ضرورت بازنگری در برنامه‌های شهرداری تهران با محوریت تجربه جنگ ۱۲ روزه

همچنین رییس کمیته حقوقی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تجربیات به‌دست‌آمده از جنگ ۱۲ روزه اخیر، بر ضرورت تدوین برنامه‌ای مدون برای مدیریت شهری در شرایط بحران تاکید کرد و خواستار اقدام فوری شهرداری تهران در این زمینه شد.

مهدی اقراریان افزود: در جریان جنگ ۱۲ روزه، تجربه‌ای ارزشمند برای مجموعه مدیریت شهری بدست آمد که لازم است بر اساس آن، بازنگری جدی در برخی از فرآیندها و اقدامات انجام شود.

وی اظهار کرد: تذکر بنده به شهردار تهران این است که با فوریت و بر اساس این تجربه، برنامه‌ای جامع برای مدیریت بحران تهیه و ارائه شود تا این موضوعات فراموش نشود و دچار روزمرگی نشویم.

وی با اشاره به حضور صبحگاهی خود در جلسه کمیسیون با مسئولان سازمان زیباسازی شهرداری، گفت: در ایام جنگ، تمامی دستگاه‌های زیرمجموعه شهرداری از جمله زیباسازی، پسماند، آتش‌نشانی، شهروند و بهشت زهرا(س) فعال بودند و هیچ حوزه‌ای تعطیل نشد؛ این نشان می‌دهد که مدیریت شهری برخلاف بسیاری از حوزه‌های دیگر، در زمان بحران نه‌تنها تعطیل نمی‌شود بلکه وظایف آن دوچندان خواهد شد.

اقراریان همچنین با اشاره به تحولات منطقه و تهدیدهای اخیر رژیم صهیونیستی افزود: تجربه این روزها نشان داد که دشمن هیچ قاعده بین‌المللی و نهادی را به رسمیت نمی‌شناسد و بدون هیچ ملاحظه‌ای به زیرساخت‌ها و شهروندان غیرنظامی حمله می‌کند.

وی اضافه کرد: با توجه به حمله اخیر به تهران و آسیب به شهروندان بی‌گناه، ضرورت دارد مسوولان امنیتی کشور با بازنگری در دکترین دفاعی و امنیتی، بازدارندگی لازم را ایجاد کنند تا دیگر هیچ رژیمی جرات تعرض به کشور ما را نداشته باشد.

رییس کمیته حقوقی شورا با بیان اینکه پیش‌تر نیز سه مصوبه و چند دستورالعمل غیرعلنی در راستای آمادگی شهرداری در شرایط جنگی تصویب و ارسال کرده بودیم، یادآور شد: لازم است همه این اسناد تجمیع و تبدیل به برنامه‌ای منسجم و جامع شود.

اقراریان یادآور شد: مباحثی نظیر مقاوم‌سازی و پناهگاه‌سازی نیز باید به‌طور جدی در این برنامه گنجانده شود.

اولویت شهرداری با بازسازی مناطق آسیب‌دیده باشد

دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اهمیت راهپیمایی اربعین، نسبت به صدور احکام متعدد برای اعزام مدیران شهرداری تهران به این مراسم هشدار داد و خواستار رعایت اولویت‌ها به‌ویژه در زمینه بازسازی مناطق آسیب‌دیده از تجاوزات رژیم صهیونیستی شد.

ناصر امانی ادامه داد: مراسم اربعین حسینی، تبلور جریان مقاومت، ایثار، نفی ستم و استبداد در طول تاریخ تشیع است و خوشبختانه پس از سقوط رژیم بعثی عراق، این حرکت عظیم هر سال باشکوه‌تر از قبل برگزار می‌شود.

به گفته وی، کمک به تسهیل این سفر معنوی و خدمت‌رسانی به زائران بر عهده همه دستگاه‌های مسوول است و شهرداری تهران نیز در سال‌های گذشته نقش فعالی در این زمینه داشته است.

امانی با اشاره به تفاوت شرایط امسال نسبت به سال گذشته افزود: نخست آنکه ما در حال حاضر در شرایط جنگی هستیم، آتش‌بس رسمی اعلام نشده و تهدید رژیم جعلی و متجاوز صهیونیستی همچنان وجود دارد. دوم آنکه شهرداری تهران مسوولیت سنگینی در بازسازی و نوسازی واحدهای مسکونی در مناطق آسیب‌دیده ناشی از تجاوزات اخیر این رژیم بر عهده گرفته که ۱۲ منطقه شهر را درگیر کرده است در همین حال، برخی از شهرداران همین مناطق به‌عنوان مسوول قرارگاه‌های اربعین نیز منصوب شده‌اند.

این عضو شورا تاکید کرد: انجام همزمان این دو وظیفه سنگین ممکن است به تضعیف هر دو مسوولیت بیانجامد و در صورت وقوع مجدد بحران، نبود مدیران میدانی در پایتخت تبعات جبران‌ناپذیری خواهد داشت بنابراین، لازم است شهرداری تهران صرفا در حد ضرورت و تنها برای نیروهای میدانی در مراسم اربعین اقدام به صدور حکم کند و شهرداران مناطقی که ماموریت بازسازی را بر عهده دارند، با مدیران دیگر جایگزین شوند تا تمرکز بیشتری بر این مسوولیت مهم داشته باشند.