محمد نوذری، استاندار قزوین در جلسه ستاد اقامه نماز استان که عصر یکشنبه ۲۹ تیر ماه با حضور مسئولان دستگاههای اجرایی در سالن شهید سلیمانی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: دولت چهاردهم، دولت نماز، قرآن و نهجالبلاغه است، لازم است هر هفته فرازهایی از سخنان قصار امیرالمؤمنین (ع) درخصوص ارتباط با مردم به دستگاههای مختلف ابلاغ شود تا دستگاهها این جملات را در سربرگ نامههای اداری قید کنند یا به طرق دیگر در برنامههای فرهنگی خود جهت استحضار کارکنان بگنجانند.
وی ادامه داد: امروز سخنان امیرالمؤمنین (ع) پس از گذشت قرنها هنوز تازه است و موجب احیای جامعه میشود، این کار فرهنگی از روز گذشته آغاز شده و این هفته نامه ۵۳ نهجالبلاغه به دستگاههای مختلف استان قزوین ابلاغ شده است، از مدیران تقاضا میکنیم هم خودشان و هم کارکنانشان نسبت به خواندن و عمل به این جملات قصار اهتمام ویژه داشته باشند.
استاندار قزوین ادامه داد: در تدوین و تصویب سند جامع اقامه نماز، اول باید این سند را بومی کنیم، در ثانی وظیفه هر مسئول و دستگاه در سند مشخص شده و به آنها ابلاغ شود تا بتوان پس از پایان موعد مقرر، انجام این تکالیف را از آنان پیگیری کرد.
وی بیان کرد: لازم است این سند مبتنی بر مسائل، نیازها و مقتضیات روز جامعه بوده و در آن حتی شاخصهای پیشنماز مشخص باشد، باید از لحاظ زیرساخت، حضور امام جماعت و از جهات دیگر شرایط را در دستگاهها و سازمانها جهت اقامه نماز مهیا کرد.
این مسئول خاطرنشان کرد: باید فضا را برای نماز خواندن در ادارات مهیا کرد، آنقدر که کمیت نماز و اقامه نماز مهم است، تعداد نمازخوانها به این اندازه مهم نیست، البته همه واقفیم که اقامه نماز با نماز خواندن متفاوت است، اقامه نماز به معنای اقامه دین است.
استاندار قزوین تصریح کرد: زمان نماز خواندن در مساجد و ادارات کوتاه باشد تا هم مردم نسبت به نماز خواندن ترغیب شوند و هم کارمندان بتوانند به کار ارباب رجوع و کارهای اداری برسند.
وی در پایان تصریح کرد: حضور مدیران کل در نماز جمعه کمرنگ است، حضور آنان در نماز جمعه در جهت ترویج نماز جمعه در میان کارمندان و مردم بسیار مفید و مؤثر است.
رتبه اول آموزشوپرورش قزوین در اقامه نماز
در ادامه این رئیس ستاد اقامه نماز استان قزوین اظهار کرد: ما غیر از خدا کسی را نداریم، این را در جنگ تحمیلی دوازده روزه به خوبی درک کردیم بنابراین باید دست خدا را محکم بگیریم تا با اقامه نماز و یاری جستن از ذات احدیت، بتوانیم عزت و امنیت بیشتری را برای ملت تأمین کنیم.
حجتالاسلاموالمسلمین سید قریش موسوی درباره اهداف شورای اقامه نماز استان گفت: تعیین خط و مشی کلی برنامههای ترویج و توسعه فرهنگ نماز، پایش مستمر وضعیت اقامه نماز و تعیین راهکارهای عملی مناسب جهت رفع موانع اقامه نماز، برنامهریزی مناسب در ارائه خدمات فرهنگی، آموزشی و تبلیغی نماز به اقشار مختلف، بهرهگیری از نظرات، توانمندی، امکانات و منابع انسانی دستگاههای اجرایی در ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز، نظارت و پیگیری فرآیند برنامههای اقامه نماز، پشتیبانی و حمایت مادی و معنوی از برنامههای ترویج و توسعه فرهنگ نماز و نظارت بر حسن اجرای امور شوراهای اقامه نماز شهرستانها از جمله اهداف شورای اقامه نماز استان هستند.
رئیس ستاد اقامه نماز استان قزوین بیان کرد: ارزیابی عملکرد دستگاههای مختلف در حوزه اقامه نماز در سال ۱۴۰۳ توسط یک تیم هشت نفره و بر اساس فعالیتهای درونسازمانی انجام شده است، این ارزیابیها بر اساس برگزاری برنامههای آموزشی برای کارکنان و خانوادهها، برگزاری مسابقات فرهنگی و قرآنی، استفاده از ظرفیت فضای مجازی جهت ترویج نماز، نوع تعامل دستگاهها با ستاد اقامه نماز و برخی دیگر از آیتمها انجام شده است.
وی با بیان اینکه امتیازها از هزار لحاظ شده است، اظهار کرد: بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته، ادارهکل آموزشوپرورش استان قزوین با کسب امتیاز ۹۸۹ بالاترین رتبه و ادارهکل زندانهای استان با کسب ۹۵۸ رتبه دوم را کسب کرده است، مدیریت بیمه ایران نیز با کسب ۵۴۹ امتیاز، آخرین رتبه را کسب کرده و بهعنوان دستگاه نیازمند تلاش بیشتر معرفی میشود، همچنین ادارهکل صمت استان نیز با کسب امتیاز ۶۱۶ بهعنوان دستگاه پیش از بیمه ایران قرار دارد، استانداری قزوین هم در این خصوص امتیاز ۸۴۲ را کسب کرده است، لازم است دستگاههای مختلف تلاش کنند در سال جاری رتبه خود را ارتقا دهند.
حجتالاسلام موسوی گفت: دهه پایانی مرداد دهه ترویج معارف نماز نامگذاری شده است، برای هر کدام از روزهای این دهه شعاری در نظر گرفته شده است، ۲۱ مرداد با شعار مسجد و اقامه نماز و فناوری نوین و راهبردی، ۲۲ مرداد با شعار مادران معماران فرهنگ و معارف نماز، ۲۳ مرداد با شعار نهضت حسینی و اقامه نماز، ۲۴ مرداد با شعار اقامه نماز جمعه و اتحاد و همدلی، ۲۵ مرداد با شعار اقامه نماز و ترویج فضائل اخلاقی، ۲۶ مرداد با شعار نماز و انتظار مصلح جهانی، ۲۷ مرداد با شعار تجلیل از خادمان نماز و آبادگران مساجد، ۲۸ مرداد با شعار نماز و نقش امام جماعت در تعامل با نسل نو، ۲۹ مرداد با شعار اقامه نماز و امنیت ملی و ۳۰ مرداد نیز با شعار نماز و آزادی مسجدالاقصی نامگذاری شده است.
هنرمندان و فعالان مجازی فرهنگ نمازخوانی را ترویج کنند
در ادامه این جلسه نیز مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری قزوین اظهار کرد: تربیت نسل دینی بر عهده خانواده و علیالخصوص مادران است؛ پس از خانواده، نقش مدارس در این زمینه بسیار پررنگ است، لازم است در این زمینه آموزشوپرورش، جلساتی را با حضور مدرسین آموزش خانواده و والدین برگزار کرده و اهمیت تربیت دینی را برای خانوادهها بازگو کنند.
مریم بیدخام ادامه داد: شاهدیم که پس از پایان مدرسه، دانشآموزان حضور پررنگی در فضای مجازی دارند، صداوسیما تلاش کند احکام دینی را در کلیپهای کوتاه و جذاب به نوجوانان و خانوادهها آموزش دهد، هنرمندان و فعالین فضای مجازی نیز نسبت به بازنشر این کلیپها اقدام کنند.
وی اضافه کرد: نسبت به برگزاری نشستها و جلسات هماندیشی با جامعهشناسان و روانشناسان اقدام کنیم تا ببینیم چه راهکارهایی وجود دارد که بتوانیم مشوق نسل نوجوان و جوان برای تربیت دینی باشیم.
این مسئول در پایان گفت: اگر مساجد ما بهعنوان یک کانون و محور برای جذب نوجوانان و جوانان باشند و ائمه جماعات بتوانند ارتباط مؤثری با این قشر حساس از جامعه برقرار کنند، میتوانیم در راستای اقامه نماز گامهای مؤثرتری برداریم.
انتهای پیام