شناسهٔ خبر: 73963717 - سرویس استانی
منبع: آنا | لینک خبر

حل چالش‌های اجتماعی و صنعتی با پروژه‌های دانش‌بنیان و نوآورانه

معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان گفت: با تکیه بر سند تحول و تعالی، پروژه‌های نوآورانه در حوزه‌های کشاورزی، انرژی، دامپزشکی و گردشگری با تولید محصولات دانش‌بنیان، راهکارهایی عملی برای چالش‌های اجتماعی و صنعتی ارائه می‌کنند.

صاحب‌خبر -

مهدی غریب معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا با اشاره به فعالیت‌های این دانشگاه که شامل پنج واحد و هشت مرکز دانشگاهی با ۳۳ هزار دانشجو و حدود ۷۸۰ استاد و کارمند می‌شود، اظهار کرد: بر اساس سند تحول و تعالی دانشگاه و رهنمود‌های شهید طهرانچی، پروژه‌های تحولی متعددی در این استان طراحی و اجرا شده‌اند.

به گفته غریب، این پروژه‌ها ویژگی‌های مهمی شامل آموزش‌محور بودن برای دانشجویان، اجرای طرح پویش، پشتیبانی از پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری، حل مسائل اجتماعی و در نهایت تبدیل علم به محصول قابل فروش دارند.

وی با اشاره به پروژه‌های شاخص در واحد‌های مختلف دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان عنوان کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر، نهالستان صنعتی و پروژه پرورش زنبور عسل دارویی در حال اجراست. روش بایوک برای پرورش ماهی با استفاده از گردش آب و بدون نیاز به افزودن آب جدید نیز در این واحد دانشگاهی توسعه یافته است. در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبدکاووس، دانشکده گردشگری و صنعت اسب با تمرکز بر جنبه‌های گردشگری، ژنتیک اسب و سایر حوزه‌های مرتبط فعالیت می‌کند. 

تولید ادوات کشاورزی

معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان افزود: در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول، تولید ادوات کشاورزی مانند سمپاش و ماشین‌آلات کشاورزی و راه‌اندازی کارگاه بزرگ تولیدی دوخت در دستور کار قرار دارد. این واحد دانشگاهی با بهره‌گیری از دانشکده معدن، نفت و انرژی، تیم‌هایی را برای آموزش، طراحی، اجرا و نظارت بر نیروگاه‌های خورشیدی نیز تشکیل داده است.

غریب ادامه داد: در گرگان، بزرگ‌ترین گلخانه زینتی شمال کشور با مساحت 5 هکتار فعال بوده و پروژه بیمارستان تخصصی دامپزشکی در حال اخذ مجوز است. در گمیشان، مزرعه تحقیقاتی تولید میگو در 5 هکتار راه‌اندازی شده و برنامه‌ریزی برای توسعه آن به ۲۵ هکتار در جریان است.

وی با اشاره به پروژه تولید تخم قزل‌آلای بارور در آمل و تنکابن گفت: سالانه میلیون‌ها دلار برای واردات تخم قزل‌آلای نابارور هزینه می‌شود. در تلاشیم با بارورسازی این تخم‌ها، وابستگی به واردات را کاهش دهیم. تولید لارو میگو در آب دریای خزر که به دلیل شرایط طبیعی این دریا امکان‌پذیر نیست هم در مزارع گلستان در حال بررسی و توسعه است.

قرارداد‌های متناسب با سند تحول و تعالی دانشگاه تدوین شود

معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان با بیان چالش‌های اجرای پروژه‌های تحولی توضح داد: نبود قوانین و قرارداد‌های متناسب با سند تحول و تعالی، اجرای این پروژه‌ها را دشوار کرده برای نمونه قرارداد‌های پژوهشی با صنعت و شهرداری‌ها ازجمله قرارداد‌های بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان در حوزه صنعت ساختمان به دلیل نبود قالب‌های حقوقی مشخص با موانعی مواجه شده‌اند. از سازمان مرکزی دانشگاه انتظار داریم قرارداد‌های تیپ متناسب با سند تحول تدوین کند تا این مشکلات برطرف شود.

غریب درباره فعالیت‌های تخصصی واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی گلستان تشریح کرد: هر واحد دانشگاهی در یک حوزه تخصصی فعالیت می‌کند. دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر در کشاورزی و دامپروری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبدکاووس در گردشگری و صنعت اسب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول در انرژی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان در علوم پزشکی، دامپزشکی، گلخانه‌های زینتی و بارورسازی تخم قزل‌آلا و لارو میگو فعال است. دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز نیز در آزمایشگاه‌های ژئوتکنیک و لجستیک حمل‌ونقل فعالیت می‌کند.

وی با اشاره به فعالیت‌های مدارس سما در گلستان بیان کرد: ۲۱ مدرسه سما در مقاطع مختلف با حدود ۴ هزار و ۷۰۰ دانش‌آموز فعال هستند. این مدارس با کیفیت بالا و برنامه‌های آموزشی متنوع، همگی سودآور بوده و در راستای آموزش‌های اصولی و مستمر فعالیت می‌کنند.

معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان تأکید کرد: این دانشگاه با کسب رتبه دوم کشوری در اجرای سند تحول و تعالی در دو سال پیاپی، عملکرد موفقی در حوزه‌های توانمندسازی، درآمد‌های غیرشهریه‌ای و پروژه‌های دانش‌بنیان داشته است. این دانشگاه به‌صورت یک تیم منسجم با مدیریت حجت‌الاسلام سیدعلی طاهری رئیس دانشگاه فعالیت می‌کند و با تداوم این روند در سال‌های آینده دستاورد‌های بزرگی در سطح ملی خواهد داشت.

انتهای پیام/