شناسهٔ خبر: 73943224 - سرویس فرهنگی
منبع: ایرنا | لینک خبر

اخبار تئاتر؛

روایتی از دیوید ممت در خانه دا/ چارسو میزبان عشقی نافرجام

تهران- ایرنا- خانه نمایش «دا» و «چارسو» به‌زودی میزبان دو نمایش و روایت متفاوت از آثار نویسندگان مطرح آمریکایی و انگلیسی است. «آخرین بازی» و «مکبث نیهیلیسم» نیز برای اجرا آماده می‌شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، نمایش «گلن گری گلن راس» به کارگردانی فرید رحمتی و تهیه‌کنندگی سجاد افشاریان از ۸ مرداد در سالن شماره یک خانه نمایش «دا» دور سوم اجرای خود را آغاز می‌کند.

«گلن گری گلن راس» یکی از نمایشنامه‌های مهم دیوید ممت نویسنده مطرح آمریکایی است و داستان روسای دفتر مشاور املاکی در شیکاگو را روایت می‌کند که برای کسب درآمد بیشتر دست به ترفند زیرکانه‌ای می‌زنند… .

در خلاصه داستان این اثر آمده است: وقتی همه‌چیز برای کسب درآمد بیشتر فدا می‌شود.

هادی احمدی، مهیار اسلامی، کامران اقتداری، مجید آهنگران، مهران بهزادنیا، شهاب عباسیان، بهنام مومنی (به ترتیب حروف الفبا) بازیگرانی هستند که در این اثر به ایفای نقش می‌پردازند.

از دیگر عوامل این نمایش می‌توان به خانه نمایش دا (مجری طرح)، علی ‌پویا ‌قاسمی(طراح صحنه)، فرشاد ‌نصیری (طراح نور)، پریا ‌الماسی (طراح لباس)، پرتو ‌جغتایی و امیر ناصری(عکاس)، بهناز شهسوار(روابط عمومی) و حامد ‌قریب (مدیر بخش رسانه) اشاره کرد.

نمایش «گلن گری گلن راس» از ۸ مرداد، هرشب ساعت ۲۰:۴۵ در سالن شماره یک خانه نمایش دا، روی صحنه می‌رود.

«کُهته» از یک مرداد روی صحنه می‌رود/ رونمایی از پوستر

همچنین، نمایش «کُهته» جدیدترین اثر مجموعه تئاتر شهر از اول مرداد اجرای خود را در سالن چهارسو آغاز می‌کند.

به گزارش ایرنا از مشاور رسانه‌ای پروژه، نمایش «کُهته» به کارگردانی حسین اسدی و تهیه‌کنندگی امیرحسین شفیعی از یک مرداد ماه ۱۴۰۴ روی صحنه سالن چهارسوی تئاترشهر می‌رود و در آستانه آغاز اجراهای این نمایش از پوستر آن با طراحی آرش وکیل‌زاده رونمایی شد.

این نمایش به نویسندگی عقیل جماعتی و برگرفته از تراژدی ماندگار «رومئو و ژولیت» روایت عشقی نافرجام در دل دو قبیله جنوبی را روی صحنه به تصویر می‌کشد.

«کُهته» برای اولین بار در چهل و دومین جشنواره تئاتر فجر روی صحنه رفته است که در سه بخش کارگردانی، بازیگری و موسیقی برگزیده داوران این جشنواره بود.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «چقدر سیت گُفتُم آدم به این میوه گند لب نِزَن، این دختر وصله تِن تو نیست ولی زِدی، فِراموشُم کِردی، عین آب میون چیت زار…»

جهانشیر یاراحمدی، عبد بناری، الهام چنانی، علی نبی‌پور، میلاد سعیدی، امیرمحمد شماسی، محمدسعید محمدپور، دانیال جعفری و دنیا فخار گروه بازیگران نمایش «کُهته» را تشکیل می‌دهند.

«کُهته» با حمایت باشگاه تئاتر سوره و شرکت پایانه‌های نفتی ایران از اول مردادماه، ساعت ۱۹:۳۰ در سالن چهارسوی مجموعه تئاترشهر روی صحنه می‌رود.

نمایش «آخرین بازی» در سیمرغ

نمایش «آخرین بازی» به نویسندگی محمود استاد محمد و کارگردانی مهدی صفوی از سوم مرداد هر شب ساعت ۱۹:۳۰ در تماشاخانه سیمرغ اجرا خواهد شد. فروش بلیت این نمایش آغاز شده و تا ۲۱ مرداد ادامه دارد.

فرزاد فاطمی، سپهر صفرخانی، سهیل صفرخانی، یحیی مبارکی و نیما نیازیان بازیگرانی هستند که به ترتیب ورود، در این نمایش ایفای نقش می‌کنند.

دیگر عوامل این نمایش عبارتنداز: دستیار کارگردان: نیما نیازیان، سرپرست گروه: علی روح‌نواز، مشاور رسانه: آرمان صادقی ، طراح گریم: مهدیس رامشینی، عکاس: محمدمهدی مقدم، طراح پوستر: یحیی مبارکی، طراحان صحنه و لباس: یحیی مبارکی به همراه مهدی صفوی

این نمایش روایتی واقع‌گرایانه، زندگی یک هنرپیشه کهنه‌کار را روایت می‌کند. شروین، بازیگر سرشناس سینمای گذشته ایران، سال‌هاست به آمریکا مهاجرت کرده و اکنون در آپارتمانی محقر و در انزوایی عمیق به سر می‌برد. او که هنوز در توهم گذشته‌ باشکوه خود زندگی می‌کند، با واقعیت‌های تلخ مهاجرت، انزوا و فراموش‌شدن مواجه می‌شود.

«مکبث نیهیلیسم» در مجموعه تئاتر شهر 

به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، نیما گودرزی به عنوان طراح و کارگردان نمایش«مکبث نیهیلیسم» با برداشت و نگاهی آزاد به نمایشنامه معروف مکبث، این روزها در حال سپری کردن آخرین مراحل تمرینات و همچنین آماده شدن برای آغاز اجراهای این نمایش در مجموعه تئاتر شهر است.

همچنین با نزدیک شدن به روزهای شروع اجراهای نمایش«مکبث نیهیلیسم» ، پوستر این اثر نمایشی با طراحی فرید حامدی رونمایی شد.

نیما گودرزی پیش از این تجربه بیش از ۱۴ نمایش از جمله نمایش های: سیاهان مالکوم ایکس را ذبح می کنند، ماراساد شاه لیر را شکار می‌کند، خیزران چشمهایت، کرگدن، بانوان و آقایان، رفت و آمد و... در مقام طراح و کارگردان داشته است و در سال ۱۴۰۲ نمایش شازده کوچولو ۲۰۲۳ را در مجموعه تئاتر شهر و با استقبال حداکثری تماشاگران و مخاطبان هنرهای نمایشی به صحنه برده است.

این نمایش با اقتباسی آزاد از تراژدی معروف ویلیام شکسپیر و با نگاهی پست مدرن به بررسی مفاهیمی چون نیهیلیسم، اگزیستانسیالیسم و به نوعی به موضوع بحران معنا در انسان معاصر می‌پردازد.