همشهری آنلاین: جاذبههای فرهنگی هنری متعددی در محدوده منطقه ۶ تهران واقع شده که میتوانند گزینه گشت و گذار برای روزهای تعطیل باشند.
نام مقصد: کلیسای سرکیس مقدس
نشانی:خیابان کریمخان زند، نبش خیابان شهید نجاتاللهی
معرفی: کلیسای سرکیس مقدس، بزرگترین کلیسای پایتخت و از بناهای تاریخی با قدمت بیش از نیم قرن است. معمار این کلیسا، همان معمار تالار وحدت و برخی بناهای کاخهای سعدآباد و نیاوران است. گنبد مرتفع کلیسا یکی از ویژگیهای برجسته معماری آن است. دیوارهای بالای محراب با نقاشیهایی از صحنههای انجیلی پوشانده شده و کروه کر کلیسا در بالکن بالای ورودی اصلی مستقر میشوند. این کلیسا بهعنوان بزرگترین کلیسای ارامنه، میزبان برگزاری مراسم مذهبی و رویدادهای مهم این جمعیت محسوب میشود و معماری ویژه آن مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی است.
نام مقصد: آسیاب آبی یوسفآباد
نشانی:خیابان سیدجمالالدین اسدآبادی
معرفی: آسیاب آبی یوسفآباد بعد از ۱۵۰ سال، تنها آسیاب سنگی به جا مانده از قدیم است که از آسیب روزگار و تخریب در امان مانده است. این آسیاب که به آسیاب کوچک معروف است، در سال ۱۳۸۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. درباره قدمت این آسیاب گمانهزنیهای مختلفی وجود دارد و بیشتر محققان آن را متعلق به دوره قاجار میدانند. این آسیاب در مسیر قنات بهجتآباد قرار داشت و کشاورزان روستاهای اطراف، گندمها را برای تبدیل شدن به آرد به آسیابان این آسیاب تحویل میدادند. نوادگان صاحب اصلی آسیاب بعد از سالها این اثر تاریخی را از تخریب نجات دادند و به موزه تبدیل کردند.
نام مقصد: مؤسسه فرهنگی هنری صبا
نشانی: خیابان ولیعصر(عج)، خیابان برادران شهید مظفر
معرفی: مؤسسه فرهنگی هنری صبا در سال ۱۳۸۱ بهعنوان یکی از کانونهای حفظ و ارائه فرهنگ و هنر ملی ایران و مرکز گفتوگو و تبادل نظر هنرمندان راهاندازی شد. اجرای رویدادهای هنری ایران و جهان، برگزاری دوسالانههای بینالمللی و ملی هنرهای تجسمی، جشنوارههای هنری، نمایشگاهها، همایشها و نشستهای تخصصی و پژوهشی هنر و...، برخی از برنامههایی است که در این مرکز برگزار میشود. ساختمان این مرکز فرهنگی در طبقه زیرزمین حوضخانه، سالن کنفرانس و کلاسهای آموزشی دارد و در طبقه دوم نگارخانه و تالار آیینه واقع شده است. نگارخانه خیال هم در محوطه این مرکز قرار گرفته که ۱۳۰۰ مترمربع وسعت دارد. خیابان برادران شهید مظفر به گذری فرهنگی و پاتوق هنرمندان تبدیل شده است.
نام مقصد: پلازای انتظار
نشانی: میدان ولیعصر(عج)
معرفی: پلازای انتظار نخستین میدانگاه شهری پایتخت محسوب میشود. بنای این پلازا ۴۳ هزار مترمربع وسعت دارد و بیش از ۳۰۰۰ مترمربع از آن برای کاربری فرهنگی درنظر گرفته شده است. در این بنا ۳۶ ستون استوانهای و در فضای باز ایوان، ۲ مناره دارد. این ایوان در ۷ طبقه زیرزمین بنا شده و معماری آن نمادی از سادگی و بیتکلفی محسوب میشود. در مناسبتهای مختلف، این پلازا میزبان برگزاری رویدادها و نمایشگاههای فرهنگی هنری است. در همسایگی پلازا، بزرگترین دیوارنگاره ایران در ضلع شمال غربی میدان توجه گردشگران را بهخود جلب میکند.
نام مقصد: نگارستان حوزه هنری انقلاب اسلامی
نشانی: خیابان سمیه، تقاطع خیابان حافظ
معرفی: در سالهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی، جمعی از نویسندگان، شاعران و هنرمندان هسته اولیه نهاد هنری حوزه هنری انقلاب اسلامی را شکل دادند. این مجموعه بزرگ هنری میزبان برگزاری طیف گستردهای از فعالیتهای فرهنگی هنری است و بخشهای متنوعی دارد. نگارخانههای متعددی در این مؤسسه فعال است که در هر کدام به مناسبتهای مختلف، نمایشگاههای هنری برپا میشود. گالری خانه عکاسان، گالری ابوالفضل عالی، گالری خانه و گالری سازمان تبلیغات اسلامی در این مجموعه فرهنگی هنری، میزبان آثار نقاشی، خوشنویسی، هنرهای تجسمی و گرافیکی است.
نام مقصد: عمارت روبهرو
نشانی: ضلع شمال شرقی چهارراه ولیعصر(عج)، بنبست کیانپور
معرفی: عمارت روبهرو یکی از قدیمیترین بناها در منطقه ۶ پایتخت است که بهعنوان یک مرکز فرهنگی هنری با بخشهای متنوع فعالیت میکند. فضای اجرای نمایش، کتابخانه، نگارخانه و بخشهای کارگاهی و نمایشگاهی در این عمارت فعال است. برگزاری کنسرت، نشستهای فرهنگی هنری، کارگاه و نمایشگاههای مختلف در این مرکز فرهنگی هنری، آن را به پاتوقی محبوب برای علاقهمندان به برنامههای فرهنگی هنری تبدیل کرده است. در گالری این عمارت نمایشگاههای متنوعی از آثار هنرهای تجسمی برپا میشود.