شناسهٔ خبر: 73921688 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایرنا | لینک خبر

در پی سیل مرگبار تگزاس

شکایت ۲۰ ایالت آمریکا از دولت ترامپ برای حذف بودجه پیشگیری از بلایای طبیعی

نیویورک - ایرنا- ۲۰ ایالت آمریکا از دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور به دلیل تصمیم برای لغو یک برنامه کمک مالی چند میلیارد دلاری با هدف تقویت زیرساخت‌های مقابله با بلایای طبیعی شکایت کردند که بر خلاف ادعای مقامات واشنگتن، توان این کشور را برای مقابله با این بلایا کاهش می دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، این شکایت که در دادگاه فدرال بوستون ثبت شده است، می گوید که آژانس مدیریت بحران فدرال (FEMA) به طور غیرقانونی برنامه «ساخت زیرساخت‌ها و جوامع مقاوم» (BRIC) خود را در اوایل سال جاری حذف کرده و از اختیارات کنگره سوءاستفاده کرده است.ایالت‌ها می‌گویند تأثیر تعطیلی دولت «ویرانگر» بوده است.

بر اساس گزارش رسانه های آمریکایی، در این شکایت آمده است: «جوامع در سراسر آمریکا مجبور شده‌اند صدها پروژه کاهش اثرات بلایای طبیعی را بسته به این بودجه به تاخیر بیندازند، کاهش دهند یا لغو کنند. پروژه‌هایی که سال‌ها در حال توسعه بوده‌اند و جوامع میلیون‌ها دلار برای برنامه‌ریزی، صدور مجوز و بررسی‌های زیست‌محیطی در آنها سرمایه‌گذاری کرده‌اند، اکنون در معرض خطر قرار دارند و در عین حال، آمریکایی‌ها در سراسر کشور با خطر بیشتری از آسیب ناشی از بلایای طبیعی روبرو هستند.»

پیش از آغاز قرن جدید، کنگره و آژانس مدیریت بحران فدرال یا فیما (FEMA) شروع به اجرای طرح کاهش اثرات بلایای طبیعی به عنوان تاکتیکی در برابر بلایای طبیعی، به جای واکنش پس از بحران‌ها، کردند.

در این شکایت آمده است که برنامه کشورهای عضو بریک (BRIC) که در سال ۲۰۱۸ به عنوان تکرار برنامه‌های گذشته ایجاد شد، در کنار سایر کمک‌های مالی فدرال برای کاهش اثرات بلایای طبیعی، به جلوگیری از بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار هزینه کمک کرده است. در چهار سال گذشته، فیما نزدیک به ۲۰۰۰ پروژه را از «نقاط مختلف کشور» برای دریافت حدود ۴.۵ میلیارد دلار بودجه انتخاب کرده است.

در ماه آوریل، دولت ترامپ این برنامه را لغو کرد و آن را «بی‌فایده» و «سیاسی‌کارانه» خواند.

در این دادخواست آمده است: «ایالت‌ها نه تنها قادر به پیشبرد بسیاری از پروژه‌های برنامه‌ریزی شده خود نیستند، بلکه در معرض خطر هدر دادن زمان، تلاش و پولی هستند که قبلاً در این پروژه‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌اند و اعتمادی را که با جوامع محلی و شرکای صنعتی ایجاد کرده‌اند، تحت تاثیر قرار می دهند که انجام پروژه‌هایی اینچنینی را در آینده دشوارتر خواهد کرد.»

در اوایل دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ، او اعلام کرد که اصلاحات اساسی در فیما قریب‌الوقوع خواهد بود و احتمالاً منجر به انحلال آن خواهد شد. با این حال، در پی سیل‌های مرگبار در تگزاس، دولت او لحن خود را به اصلاح این آژانس به جای حذف کامل آن تغییر داده است.

در این دادخواست آمده است که کنگره مجوز خاتمه برنامه بریک یا کاهش قابل توجه «وظایف و قابلیت‌های» فیما در زمینه کاهش خسارات را صادر نکرده است.

در ادامه این شکایت آمده است: «در واقع، کنگره به طور خاص آن را ممنوع کرده است. بنابراین، خاتمه بریک این قوانین و تفکیک قوا را نقض می‌کند.»

در حالی که گرمایش زمین و تشدید شرایط آب و هوایی با سرعت ادامه دارد، کارشناسان هشدار می‌دهند که دولت ترامپ در حال نابودی توان واشنگتن در مقابله با بلایا است.

کارشناسان حوزه بلایای طبیعی اعلام کرده اند که ترامپ و جمهوری‌خواهان کنگره در راستای تلاش برای کوچک کردن دولت فدرال، اقداماتی را انجام داده‌اند که توان آمریکا را در پیش‌بینی، آمادگی و واکنش به سیل‌های مرگبار و سایر رویدادهای شدید آب و هوایی تضعیف می‌کند.

کارشناسان ماه‌ها است نسبت به کاهش بودجه سرویس ملی هواشناسی هشدار می‌دهند. این امر به ویژه پس از سیل مرگبار اوایل ماه جاری تگزاس افزایش یافته است.

براساس گزارش‌ها، از زمان روی کار آمدن ترامپ، سرویس ملی هواشناسی نزدیک به ۶۰۰ شغل از نیروی کار حدود چهار هزار و ۲۰۰ نفری را حذف کرده که این بخشی از اخراج دو هزار نفری کارکنان اداره ملی اقیانوسی و جوی است.

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به افزایش گرمایش زمین و تاثیر آن بر آمریکا نوشت: با وجود شرایط جدید، دولت «دونالد ترامپ» با هدف کوچک سازی دولت فدرال و کاهش بودجه آژانس های مرتبط، توان آمریکا را جهت مقابله با تهدیدهای ناشی از بلایای طبیعی تضعیف کرده است.

به نوشته این روزنامه، کاهش شمار کارکنان، کاستن از بودجه و سایر تغییرات ایجاد شده در دولت دوم ترامپ از ماه ژانویه (بهمن ماه)، خلاء هایی را در «سرویس ملی هواشناسی» ایجاد کرده است که مسئولیت پیش بینی و هشدار نسبت به شرایط وخیم آب و هوایی را برعهده دارد.

براساس بودجه پیشنهادی ترامپ برای سال مالی آینده، ۱۰ آزمایشگاه تحت مدیریت «اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده» که در مورد چگونگی تغییرات آب و هوایی پژوهش می کنند، تعطیل خواهند شد. کارشناسان هشدار داده اند که تحقیقات این مراکز برای پیش‌بینی دقیق‌تر خطرات تهدیدکننده ضروری است.

در بودجه پیشنهادی ترامپ برای سال ۲۰۲۶، همچنین کاهش‌های اساسی بسیاری در یک برنامه فدرال که از معیارهای سطح آب رودخانه ها برای پیش‌بینی سیل استفاده می‌کند، به چشم می خورد.

ترامپ علاوه بر تمامی اقدامات یاد شده، در حال پیش‌بینی برای کوچک کردن یک آژانس مدیریت اضطراری فدرال و کاهش بودجه آن است که نقش بسیاری در واکنش به بلایای طبیعی دارد.

کاخ سفید در توجیه این اقدامات گفته است که در حال ایجاد تغییرات بسیار ضروری در کاغذبازی‌های اداری است که دیگر در خدمت منافع و رفاه مردم آمریکا نیستند.