شناسهٔ خبر: 73906401 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

فشار اقتصادی بر اسرائیل موثرترین ابزار مقابله با اشغالگری و نقض مستمر حقوق بشر

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور فلسطین با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا به عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری و سرمایه‌گذار اسرائیل، این توان را دارد که از طریق اعمال فشار اقتصادی، تغییرات مهمی در سیاست‌های اسرائیل ایجاد کند، خواستار توقف توافق‌های تجاری بین اتحادیه اروپا و اسرائیل شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار بین الملل ایسکانیوز، فرانچسکا آلبانیزی -گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور فلسطین- در جلسه‌ای که با حضور نمایندگان اتحادیه اروپا و کشورهای همسایه جنوبی برگزار شد، خواستار توقف موقت توافق‌های تجاری بین اتحادیه اروپا و اسرائیل شد. او در پیام‌های پیاپی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، اشاره کرد که اتحادیه اروپا به عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری و سرمایه‌گذار اسرائیل، این توان را دارد که از طریق اعمال فشار اقتصادی، تغییرات مهمی در سیاست‌های اسرائیل ایجاد کند.

آلبانیزی این فشار اقتصادی را موثرترین ابزار اتحادیه اروپا برای مقابله با اشغالگری و نقض مستمر حقوق بشر در سرزمین‌های فلسطینی دانست. او همچنین تأکید کرد که ادامه روابط تجاری با کشوری که به گفته او به‌طور جدایی‌ناپذیر با سیاست‌های اشغال، آپارتاید و جنایت‌های نسل‌کشی مرتبط است، به نوعی همکاری در این جرایم محسوب می‌شود.

این حقوقدان ایتالیایی به رهبران اتحادیه اروپا هشدار داد که اکنون در موقعیتی حساس قرار دارند و باید بین حفظ منافع تجاری و پایبندی به ارزش‌های انسانی و حقوقی یکی را انتخاب کنند:یا این لکه ننگ وحشتناک را عمیق‌تر کنند، یا سرانجام از ارزش‌هایی که اتحادیه ادعای نمایندگی آنها را دارد، حمایت کنند.

او ادعاهای کایا کالاس، معاون رئیس کمیسیون اروپا، مبنی بر تاریخی بودن این جلسه را رد کرد و گفت: «تاریخی» جلسه‌ای خواهد بود که منجر به پایان نسل‌کشی، برچیدن اشغالگری و آپارتاید همیشگی اسرائیل و آغاز عدالت و پاسخگویی مطابق با قوانین بین‌المللی و طبق رویه‌های دیوان بین‌المللی دادگستری و دیوان کیفری بین‌المللی شود.

خبرنگار: ماری ملکی

انتهای پیام/