شناسهٔ خبر: 73902937 - سرویس استانی
منبع: ایسنا | لینک خبر

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان:

سواد خودمراقبتی، حیاتی‌ترین گام حفظ سلامت روانی و جسمی افراد است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: سواد خودمراقبتی نخستین و حیاتی‌ترین گام برای حفظ سلامت روانی و جسمی افراد و تقویت تاب‌آوری جمعی است.

صاحب‌خبر -

مریم کوشکی چهارشنبه، ۲۵ تیر، با اشاره به شعار ماه خودمراقبتی در سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: ماه خودمراقبتی از ۳ تیر آغاز شده و تا ۲ مردادماه ادامه خواهد داشت و « سواد خودمراقبتی گام اول مشارکت اجتماعی و تاب‌آوری جامعه» شعار امسال آن انتخاب شده است.

وی خاطرنشان کرد: خودمراقبتی شامل اعمال و رفتاری است که افراد برای محافظت خود و خانواده‌شان دربرابر بیماری‌ها و عوامل آسیب زننده انجام می‌دهند و ماه خودمراقبتی برای تاکید و یادآوری اهمیت این امر مهم انتخاب شده است.

معاون بهداشت دانشگاه عنوان کرد: سواد خودمراقبتی نخستین و حیاتی‌ترین گام برای حفظ سلامت روانی و جسمی افراد و تقویت تاب‌آوری جمعی است که در شرایط جنگی این امر نمود بیشتری خواهد داشت.

کوشکی اضافه کرد: وقتی جنگ و بحران‌های ناشی از آن جوامع را درگیر می‌کند، نخستین چیزی که آسیب می‌بیند احساس امنیت، آرامش روانی و دسترسی به خدمات بهداشتی و حمایتی است.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی، هر فرد اگر توانایی مراقبت آگاهانه از خود را داشته باشد، چه در مدیریت استرس، چه در کنترل ترس، چه در حفظ سلامت جسمی و تغذیه‌ای، نه‌تنها بهتر از خود محافظت می‌کند، بلکه به منبعی از آرامش و پایداری برای خانواده، همسایگان و جامعه‌اش تبدیل می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه تاکید کرد: سواد خودمراقبتی یعنی دانستن اینکه در شرایط بحرانی چگونه اضطراب را کنترل کنیم، چطور به کودکان و سالمندان آرامش دهیم، چگونه از بدن و ذهن خود در برابر فشارهای روانی مراقبت کنیم، چه زمانی و چگونه کمک بخواهیم یا به دیگران کمک کنیم.

به گزارش ایسنا و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی لرستان، کوشکی تصریح کرد: افرادی که این توانمندی را دارند، کمتر دچار فروپاشی روانی می‌شوند و بهتر می‌توانند به بازسازی اجتماعی و حمایت از دیگران بپردازند و تاب‌آوری جامعه از تک‌تک انسان‌های مقاوم ساخته می‌شود و این مقاومت، از سواد خودمراقبتی آغاز خواهد شد.

انتهای پیام