شناسهٔ خبر: 73896300 - سرویس سیاسی
منبع: ایسنا | لینک خبر

نوش آبادی مطرح کرد

عراقچی در «چین»؛ گامی در جهت استحکام ستون بنیادین نظم نوظهور جهانی

سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در عمان، تاکید کرد: سازمان همکاری شانگهای به عنوان یک نهاد چندجانبهٔ منطقه‌ای و بین‌المللی که قادر است با یک‌جانبه‌گرایی و تهدیدات نوظهور مقابله کند، جایگاه مهمی داشته و پیشنهاد وزیر امورخارجه در شورای وزیران خارجه شانگهای اهمیت ویژه ای دارد.

صاحب‌خبر -

حسین نوش آبادی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به سفر وزیر امورخارجه کشورمان به چین به منظور شرکت در شورای وزیران امورخارجه سازمان همکاری شانگهای، بیان کرد: سفر آقای عراقچی به چین بسیار مفید، جامع و اثربخش است؛ بطوری که در دیدار های ایشان با رئیس جمهور و وزیر خارجه این کشور،  طیف گسترده‌ای از موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.تاکید بر اراده رهبران دو کشور برای تحکیم و توسعه روابط راهبردی دو کشور، آخرین وضعیت روابط در حوزه‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری، انرژی، حمل و نقل، راه‌های تقویت مناسبات دوجانبه و گسترش همکاری‌ها در چارچوب برنامه همکاری جامع دو کشور، از موضوعاتی بود که در این سفر مورد بررسی قرار گرفت.

سخنرانی وزیر خارجه در نشست شورای وزیران شانگهای بسیار اثربخش بود

وی در ادامه اظهار کرد: سفر دکتر عراقچی به چین و سخنرانی مهم وی در نشست شورای وزیران امور خارجهٔ سازمان همکاری شانگهای بسیار مهم و اثر بخش بود. سازمان همکاری شانگهای به عنوان یک نهاد چندجانبهٔ منطقه‌ای و بین‌المللی که قادر است با یک‌جانبه‌گرایی و تهدیدات نوظهور مقابله کند، جایگاه مهمی دارد. هماهنگی برای بهره‌مندی از ظرفیت اعضای این سازمان در مقابله با تروریسم و افراط گرایی و جرائم سازمان یافته، یک ضرورت است.

سازمان همکاری شانگهای می تواند با قاطعیت در برابر جنگ طلبی بایستد

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، تصریح کرد: سازمان همکاری شانگهای  ستون بنیادین نظم نوظهور چندقطبی جهانی است. این سازمان می تواند با قاطعیت در برابر یک‌جانبه‌گرایی، جنگ‌طلبی و تلاش‌ قدرت های سلطه‌گر برای تضعیف حاکمیت کشورها بایستد و با اتخاذ موضعی فعال‌تر، مستقل‌تر و ساختاریافته‌تر از منافع کشورهای عضو محافظت کند.

وی در ادامه با اشاره به چالش‌های متعدد منطقه خاورمیانه و غرب آسیا که مسئله فلسطین هسته اصلی آن است، بیان کرد: تلاش سازمان همکاری شانگهای برای آتش بس فوری در غزه و ارسال کمک‌های انسان دوستانه، از مهم‌ترین اولویت های تصمیم گیری این سازمان است. سازمان همکاری شانگهای به دلیل عضویت مجموعه‌ای از کشورهای مهم و اثرگذار در تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، از جمله دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد با اقتصادهای بزرگ و چند بازیگر مهم منطقه‌ای، می‌تواند نقشی تاثیرگذار و فزاینده در ارتقای چندجانبه‌گرایی و تقویت همکاری بین کشورهای عضو در حوزه‌های مختلف امنیتی، سیاسی و اقتصادی داشته باشد.

پیشنهاد وزیر خارجه ایران برای تشکیل مجمع امنیت منطقه ای شانگهای

وی افزود: تشکیل «مجمع امنیت منطقه‌ای شانگهای» با مشارکت نهادهای دفاعی و اطلاعاتی کشورهای عضو به‌منظور بررسی تهدیدات مشترک همچون تروریسم، افراط‌گرایی، جرایم سازمان‌یافته و تهدیدات سایبری و تعمیق همگرایی رسانه‌ای و فرهنگی میان کشورهای عضو به‌عنوان ابزاری برای مقابله با جنگ ادراکی و روایت‌های یک‌سویه‌ای که توسط بازوهای رسانه‌ای قدرت‌های سلطه‌گر ترویج می‌شوند، از نکات مهمی بود که وزیر خارجه کشورمان به صراحت در سخنرانی خود در نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری شانگهای بیان کرد.

انتهای پیام