به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، محمدعلی طالبی امروز _سهشنبه بیستوچهارم تیر_ در ستاد سرمایه گذاری استان، اظهار کرد: تمرکز ما بر شناسایی و اجرای پروژههای سرمایهگذاری است که بتواند گروههای مختلف جامعه را در بر بگیرد و بیشترین منافع آن عاید مردم استان شود.
وی با تأکید بر اینکه سرمایهگذاریها باید به گونهای هدایت شود که به توسعه پایدار و ایجاد اشتغال در مناطق محروم کمک کند، افزود: پروژههایی که مناطق مسکونی، جامعه تحت پوشش نهادهای حمایتی و همچنین دهیاریها و شرکتهای دهیاری را شامل شود، از اولویت ویژهای برخوردارند.
استاندار کرمان با اشاره به دیدار با معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، گفت: در این دیدار مقرر شد مساعدتهایی در حوزه انرژیهای خورشیدی به استان کرمان ارائه شود تا دهیاریها و روستاهای استان بتوانند از این سرمایهگذاریها بهرهمند شوند.
طالبی انرژیهای تجدیدپذیر را یکی از اولویتهای اصلی کشور و مورد تأکید شخص رئیسجمهور دانست و تصریح کرد: این حوزه یکی از راهبردهای اساسی توسعه استان کرمان محسوب میشود، از این رو همه دستگاههای اجرایی موظفند با حداکثر همکاری در صدور مجوزها و تسهیل فرآیندها، زمینه را برای گسترش این صنعت فراهم کنند.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در ماههای اخیر از تسریع در اجرای پروژهها و صدور مجوزها ابراز رضایت و تاکید کرد: استان کرمان در حال حاضر در بحث صدور مجوز، واگذاری زمین و بهرهبرداری از نیروگاههای خورشیدی در صدر استانهای کشور قرار گرفته است که این دستاورد بسیار ارزشمند است.
استاندار کرمان ادامه داد: در بعضی مناطق جذاب استان برای سرمایهگذاری در حوزه انرژی خورشیدی، با کمبود زمین و ظرفیت نیروگاهها و پستهای برق روبهرو هستیم، بنابراین ضروری است که پایش فوری در رابطه با زمینهای واگذاری و مجوزهای صادره صورت گیرد.
طالبی بر لزوم شفافسازی وضعیت پروژههایی که مجوز آنها صادر شده است اما راکد ماندهاند، تأکید کرد و گفت: منابع طبیعی در زمینه ابطال واگذاری زمینهایی که مورد استفاده قرار نگرفتهاند، همکاری لازم را مبذول دارند تا این زمینها در اختیار سرمایهگذاران جدید قرار گیرند.
وی خاطرنشان کرد: گاهی مجبوریم به درخواست سرمایهگذاران در مناطق خاص پاسخ منفی دهیم، هرچند تلاش میکنیم آنها را به مناطق با پتانسیل بیشتر هدایت کنیم. اما در همین مناطق نیز زمینها و مجوزهایی وجود دارند که بلاتکلیف ماندهاند.
استاندار کرمان اضافه کرد: از مسئولان حوزه برق و منابع طبیعی انتظار داریم که با جدیت این موضوع را پیگیری کرده و زمینه را برای بهرهبرداری بهینه از منابع فراهم آورند.
طالبی با اشاره به اهمیت راهاندازی صنایع پاییندستی پتروشیمی برای کرمان و با بیان اینکه صنایع پایین دستی پتروشیمی و صادرات محصولات آن برای استان کرمان یک مزیت محسوب میشود، اظهار کرد: یکی از جهتگیریهای توسعه استان در حوزه صنایع پتروشیمی است.
وی افزود: صنایع پاییندستی پتروشیمی به مراتب اشتغال بسیار بالاتری نسبت به راهاندازی پتروشیمیها با توجه به میزان اعتبار و سرمایهگذاری در آن دارند.
استاندار کرمان با تاکید بر تهیه کالاها و اقلام مورد نیاز از تولیدات داخل استان، عنوان کرد: استان کرمان از تولیدکنندگان ممتاز در تولید لولههای پلیاتیلن برخوردار است، اما ۴۰ درصد ظرفیت تولید آنها خالی مانده و موجب از بین رفتن اشتغال نیز شده است در حالی که دستگاههای دولتی خرید خود را از خارج استان انجام میدهند.
به گزارش ایمنا، گفتوگو با سه تن از سرمایهگذاران در حوزه طرح گردشگری در محدوده شهر بم، تولید فیلتر و لولههای پلیاتیلن از دیگر برنامههای استاندار کرمان در نشست امروز سهشنبههای سرمایهگذاری در ستاد سرمایه گذاری استان بود.