شناسهٔ خبر: 73886548 - سرویس اجتماعی
منبع: برنا | لینک خبر

انتقال ۶ هزار نفر از بهزیستی به نقاط امن در جریان جنگ ۱۲ روزه

برنا - گروه اجتماعی؛ رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: بهزیستی نیز با استفاده از ظرفیت‌های قانونی فرزند خواندگی یا خانواده میزبان ۶ هزار نفر را به نقاط امن منتقل کرد. برنا - گروه اجتماعی؛ رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: بهزیستی نیز با استفاده از ظرفیت‌های قانونی فرزند خواندگی یا خانواده میزبان ۶ هزار نفر را به نقاط امن منتقل کرد.

صاحب‌خبر -

نشست خبری سازمان بهزیستی کشور امروز (سه شنبه ۲۴ تیر) با حضور سید جواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور و جمعی از خبرنگاران به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی برنا، سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به پاسخگویی سامانه ۱۴۸۰ به بیش از ۲۰ هزار تماس مربوط به آثار حملات ۱۲ روزه گفت: علاوه بر این که در شرایط حملات ۱۲ روزه، سامانه ۱۴۸۰ نیز شبانه روزی شد؛ امکان پاسخگویی در خانه نیز فراهم شد. به عبارت دیگر پاسخگویان این سامانه توانستند در خانه و با رایانه به ارائه خدمات بپردازند.

وی با اشاره به ارائه خدمات به جامعه عمومی گفت: قطع منابع انرژی از جمله دغدغه‌های مراکز بهزیستی در جریان حملات بود. از همین رو با کمک خیرین دستگاه نان‌ساز به منظور جلوگیری از ایجاد اختلال در فرآیند ارائه خدمات، طراحی شد. از سوی دیگر مددجویان نیز در امنیت کامل بودند. 

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به مصادف شدن هفته بهزیستی با قیام عاشورا و حملات نظامی ۱۲ روزه ادامه داد: علاوه بر این که حملات نظامی تمام مردم ایران را درگیر کرد؛ بهزیستی نیز مسئولیت نگهداری شبانه روزی ۳۰ هزار بیمار مبتلا به اختلالات روانی را بر عهده داشت.

حسینی با اشاره به افتتاح ۱۰ هزار و ۵۶۰ پروژه اشتغال زا، مسکن، اجتماعی و توانبخشی به ارزش ۵۲ همت در هفته بهزیستی ادامه داد: بهزیستی نیز با استفاده از ظرفیت‌های قانونی فرزند خواندگی یا خانواده میزبان ۶ هزار نفر را به نقاط امن منتقل کرد. در وضعیت انفجار ساختمان شیشه‌ای سازمان صدا و سیما نیز شیرخوارگاه آمنه هم منتقل و جابجا شد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه این پروژه‌ها از چهارشنبه جاری تا چهارشنبه هفته آینده در استان‌های مختلف افتتاح می‌شوند، گفت: در میان آن‌ها استان کرمان از نظر تعداد پروژه‌ها در صدر قرار دارد و پس از آن استان‌های لرستان، اصفهان، قزوین و کرمانشاه قرار دارند. از منظر ارزش ریالی اما استان مرکزی، خراسان رضوی، کردستان، کرمان و اصفهان بیشترین سهم را دارند.

حسینی به تدوین و استقرار نظام جامع برنامه‌ریزی در سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: ما یک برنامه استراتژیک ۵ ساله از سال ۱۴۰۷ را تدوین کرده‌ایم که شامل ۲۳ راهبرد و ۱۱۴ فعالیت در حوزه‌هایی چون ارتقای سلامت، استعدادیابی، دسترسی فراگیر به خدمات، پیشگیری، توانبخشی، اورژانس اجتماعی، بهره‌وری فناورانه، مداخلات مددکاری، کیفیت زندگی کودکان و نوجوانان، و مشارکت‌های مردمی است.

 وی افزود: این برنامه‌ها در ۴۷۰ شهرستان کشور پیاده‌سازی خواهند شد و گام مهمی در مسیر تحقق حکمرانی مبتنی بر عدالت اجتماعی خواهد بود.حسینی از رشد ۵۶ درصدی بودجه سازمان نسبت به بودجه عمومی دولت خبر و ادامه داد: بودجه بهزیستی از ۱.۹ صدم درصد به ۲.۴ صدم درصد افزایش یافته که این امر مرهون همراهی دولت و نمایندگان مجلس است.

استخدام ۵ هزار معلول با اجرای قانون ۳ درصد

حسینی از استخدام نزدیک به ۵ هزار نفر از افراد دارای معلولیت در ۴۶ دستگاه دولتی خبر داد  و خاطرنشان کرد: این اتفاق در ادامه اجرای قانون ۳ درصد اشتغال افراد دارای معلولیت رقم خورده و گامی ارزشمند در مسیر اشتغال‌زایی برای جامعه هدف بوده است. در گذشته، مجموع استخدام‌ها از این طریق تنها ۱۶۵۵ نفر بوده است.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به کاهش تعداد پشت‌نوبتی‌های دریافت مستمری اظهار کرد: بیش از ۸۰ هزار نفر که در صف دریافت مستمری بودند، در سال گذشته وارد چرخه پرداخت شدند و فعلاً صف پشت نوبتی‌ها به صفر رسیده است.

وی اعلام کرد: در سال جاری میزان یارانه مستمری‌بگیران ۴۰ درصد، یارانه خانوارهای خانواده‌محور ۴۳ درصد و فرزندان شبه خانواده‌ها ۸۰ درصد افزایش داشته است که گامی مهم در بهبود وضعیت معیشتی جامعه هدف به‌شمار می‌رود.

حسینی  در حوزه توانبخشی از تجهیز ۱۶۱۰ مرکز توانبخشی به اتاق‌های هنری خبر داد که در حال حاضر ۶۰ هزار مددجو از خدمات آن بهره‌مند می‌شوند. همچنین ۱۳۰ پایگاه هنری در روستاها ایجاد شده و قرار است ۳۶ پایگاه دیگر نیز در سال جاری اضافه شود.

حسینی گفت: بزرگ‌ترین خانه هنر ویژه افراد دارای معلولیت در کشور و همچنین در تهران راه‌اندازی خواهد شد تا خدمات توانبخشی هنری به شکلی تخصصی و گسترده ارائه شود. با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، تلاش ما بر این است که هیچ فرد دارای معلولیتی در کشور بدون دسترسی به مدرسه، خدمات یا حمایت لازم باقی نماند.

وی  با اشاره به توسعه خدمات توانبخشی، اشتغال و اجتماعی، از اجرای طرح‌های گسترده‌ای در حوزه معلولیت خبر داد و گفت: تمام افراد دارای معلولیت از خدمات توانبخشی مانند اندام‌های مصنوعی، کمک‌هزینه وسایل توانبخشی، ارائه خدمات کاشت حلزون و… بهره‌مند خواهند شد. به گفته وی، حداقل ۳ هزار نفر از کاشت حلزون برخوردار می‌شوند.

حسینی افزود: در حوزه توانبخشی، برنامه‌ای برای حمایت از خانواده‌های دارای کودک اوتیسم آغاز شده که هدف آن کاهش فشار روانی و کمک به توانمندسازی این خانواده‌هاست. حسینی ادامه داد: برنامه‌هایی در قالب سفرهای زیارتی، اردویی و اقامتی نیز برای گروه‌های سنی ۵ تا ۱۴ سال و بالاتر از ۱۵ سال در دست اجراست که امسال نیز توسعه پیدا خواهد کرد. 

رئیس سازمان بهزیستی کشور تأکید کرد: سازمان بهزیستی بر خانواده‌محوری تأکید دارد و مراکز باید شبیه ساختار خانواده طراحی شوند. در همین راستا، توسعه خانه‌های توانبخشی در دستور کار قرار گرفته و با ایجاد ۳۸ خانه جدید، تعداد این مراکز به ۲۷۷ رسیده است. 

وی تصریح کرد: در بحران‌ها، توانمندترین امدادگر همسایگان و افراد مجاور هستند. اگر امدادرسانی مبتنی بر محله و جامعه را تقویت کنیم، عوارض بحران‌ها به‌شدت کاهش پیدا می‌کند.

حسینی با اشاره به اهمیت مشارکت والدین در روند توانبخشی گفت: ما دبیرخانه‌ای برای کیفیت‌بخشی به آموزش خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم راه‌اندازی کرده‌ایم و این مسیر را با جدیت ادامه خواهیم داد.

حسینی همچنین از توسعه برنامه CBR (توانمندسازی مبتنی بر جامعه) خبر داد و بیان داشت: در حال حاضر، پوشش این برنامه در مناطق روستایی به ۹۵ درصد و در مناطق شهری نیز به ۱۰ درصد رسیده است. امسال این رقم به ۳۰ درصد خواهد رسید.

توسعه خدمات اورژانس اجتماعی

حسینی با بیان اینکه اورژانس اجتماعی در جنگ ۱۲ روزه اخیر و پیامدهای پس از آن، اهمیت دوچندانی یافته گفت: تعداد مراکز اورژانس اجتماعی از ۳۷۵ مرکز به ۳۸۶ مرکز رسیده و امسال ۲۹ مرکز دیگر نیز اضافه خواهد شد تا به ۴۱۵ مرکز برسیم. 

رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: در کنار آن، ساختار اداری مراکز اورژانس اجتماعی نیز گسترش یافته و از ۳۲ مرکز استانی، اکنون به ۳۷۰۵ واحد شهرستانی رسیده است که توسعه‌ای بی‌سابقه در این بخش به شمار می‌رود. 

وی تاکید کرد: برای اولین بار در تاریخ سازمان بهزیستی، غربالگری بیماری‌های شایع دوران رشد در تمامی استان‌ها انجام شده است. با تلاش‌های سال گذشته توانستیم تعداد زنان سرپرست خانوار بیمه‌شده در مناطق روستایی و عشایری را به ۶۲ هزار نفر برسانیم.

 وی افزود: در سال جاری نیز این طرح به شهرهای زیر ۲۳ هزار نفر گسترش خواهد یافت و بیمه سایر مددجویان نیز در دستور کار است. به گفته وی، تعداد بیمه‌شدگان از ۶۰۰ هزار به ۷۷۰ هزار نفر رسیده که رشد ۲۹ درصدی را نشان می‌دهد.

جهش در اشتغال و مسکن مددجویان 

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به فعالیت‌های مسکن‌سازی گفت: در سال گذشته، نزدیک به ۱۴ هزار مددجو و فرد دارای معلولیت صاحب مسکن شدند. در همین هفته، هزار واحد مسکونی دیگر نیز به بهره‌برداری خواهد رسید.

حسینی همچنین اعلام کرد: تعداد واحدهای مسکونی اختصاص‌یافته به جامعه هدف از ابتدای انقلاب تاکنون به ۲۰۴ هزار واحد رسیده است، که از این تعداد ۱۴۴ هزار واحد به افراد دارای معلولیت تعلق دارد و ۴۵ هزار و ۹۶۶ واحد نیز در حال ساخت است. 

وی با اشاره به راه‌اندازی صندوق حمایت و ضمانت از فرصت‌های شغلی معلولین اظهار داشت: تاکنون نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر از طریق سازمان بهزیستی به اشتغال رسیده‌اند. در سال گذشته، ۷۱ هزار فرصت شغلی ایجاد شد که رشد ۱۳۳ درصدی نسبت به سال قبل داشته است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور سهم بخش‌ها از اشتغال ایجاد شده را ۱۲ درصد در حوزه صنعت، ۲۵ درصد در کشاورزی و دامپروری و ۶۲ درصد در بخش خدمات دانست.

حسینی از اجرای طرح جدیدی نیز خبر داد و گفت: تصویرگر شغلی برای پایدارسازی مشاغل مددجویان به استان‌ها اعزام شده و در سال جاری، بیش از ۶۰ هزار اشتغال جدید ایجاد خواهد شد.

حسینی در ادامه با اشاره به اهمیت اجرای دقیق قوانین حمایتی گفت: در مورد مواجهه با اقدامات رژیم صهیونیستی، عقیده بر این است که بیش از آنکه به اصلاح قوانین نیاز داشته باشیم، باید قانون موجود را به‌درستی اجرا کنیم. قانون اگر به‌درستی اجرا شود، بسیاری از مشکلات ما برطرف خواهد شد.

وی تأکید کرد: اکنون کمیته هماهنگی اجرای قانون با مسئولیت معاون رئیس‌جمهور و دبیری سازمان، ظرفیت بسیار خوبی دارد که باید از آن بهره‌برداری کامل شود.کودکان اتباع با رأی دادگاه و طبق قانون ساماندهی می‌شوند.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به ساماندهی حدود ۱۶۰ کودک از اتباع خارجی خاطرنشان کرد: این کودکان بر اساس رأی دادگاه‌های صالحه به سازمان سپرده و طبق قانون حمایت از کودکان و نوجوانان، بدون رأی قضایی امکان نگهداری یا انتقال وجود ندارد. تمامی این کودکان دارای کارت اقامت یا برگه سبز قانونی هستند و در هیچ‌کدام از تصمیمات بدون دستور قضایی اقدامی صورت نگرفته است. در ۶۶۶ مرکز نگهداری سراسر کشور، حدود ۹۸۰ تا ۱۰۰۰ نفر از مهاجرین نگهداری می‌شوند که از این تعداد، حدود ۱۹۴ نفر زیر پوشش سازمان ملی مهاجرین قرار دارند.

انتهای پیام/