به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان البرز؛ شرایط و نحوه انتخاب همکار از بخش غیردولتی به شرح ذیل اعلام میگردد:
اشخاص حقیقی دارای مدرک کارشناسی شنوایی و بالاتر که دارای پروانه فعالیت باشند.
تبصره: در یک شهرستان در صورت عدم وجود شنوایی شناس یا شنوایی شناسانی که مایل به همکاری نباشند، استفاده از شنوایی شناسان بند ۱ در شهرستانهای دیگر استان با تأیید کمیته استانی بلامانع است.
۲. مؤسسات حقوقی شامل سازمانهای مردم نهاد و CBO ها و قسمتی از موضوع ماده ۲۴ قانون مدیریت خدمات کشوری و مشخصاً مجتمع های خدمات بهزیستی که در اساسنامه مؤسسه به پیشگیری از معلولیتها یا ارتقاء سلامت اشاره شده باشد و حداقل یک سال سابقه فعالیت در زمینههای پیشگیری از معلولیت ها را داشته باشند.
وظایف بخش غیردولتی:
۱- نیروی انسانی:
الف) معرفی مجری غربالگری شنوایی با تحصیلات حداقل لیسانس در گروه پیراپزشکی و ادیولوژیست
ب) معرفی مسئول پیگیری و هماهنگی دارای مدرک حداقل دیپلم که وظیفه ثبت اطلاعات، تکمیل فرمها، پیگیری موارد ارجاعی و تهیه گزارش را بعهده خواهد داشت.
۲- رعایت استانداردهای کمی در مراحل مختلف طرح (مطابق با سیاستهای اتخاذ شده در هر سال توسط دفتر پیشگیری از معلولیتها)
۳- ارسال منظم آمار و اطلاعات بصورت هفتگی از طریق مودم به سرور مرکزی و تا زمان انجام کامل این پروژه، ارسال بصورت ماهیانه می باشد.
۴- در صورتی که همکاری با بخش غیردولتی غیر از مرحله غربالگری، مراحل تشخیص و مداخله را نیز شامل شود، حضور یک ادیولوژیست جهت مراحل بعد از غربالگری و هماهنگیهای سه مرحله ضروری است.
۵- ارائه خدمات غربالگری بصورت سیاری بخصوص در مناطق محروم و روستاها در صورت نیاز استان.
۶- تعهد جهت غربال رایگان کودکان (با تأیید و تشخیص معاون توانبخشی و کارشناس مسئول برنامه، ریاست بهزیستی شهرستان) که حداکثر ۵% موارد غربال سالیانه را شامل خواهد شد.
۷- مرکز غیردولتی موظف به اجرای برنامه غربالگری در زایشگاه یا بیمارستانهای دولتی یا هر مکان معرفیشده توسط کمیته استانی است.