شناسهٔ خبر: 73874290 - سرویس علمی-فناوری
منبع: ایمنا | لینک خبر

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر اصفهان مطرح کرد

لزوم تعریف پروژه‌های نو و بهره‌گیری از فناوری‌های روز برای حل مسائل شهری

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: امروزه بعضی روش‌های سنتی در حل مسائل شهری نه‌تنها ناکارآمد، بلکه هزینه‌های مضاعفی را نیز به شهروندان تحمیل می‌کند، بنابراین تعریف پروژه‌های نو و بهره‌گیری از فناوری‌های روز در چارچوبی هوشمند ضرورتی انکارناپذیر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید امیر سامع امروز _ دوشنبه بیست‌وسوم تیر_ در جلسه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: در مسیر توسعه پایدار شهری بهره‌گیری از ایده‌ها و فناوری‌های نوین دیگر یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای مدیریت هوشمند شهرهاست.

وی افزود: امروزه استفاده از بعضی روش‌های سنتی در حل مسائل شهری نه‌تنها ناکارآمد است، بلکه گاه هزینه‌های مضاعفی را نیز به شهروندان تحمیل می‌کند، از این‌رو تعریف فرایندهای نو، بهره‌گیری از ابزارهای روز و سامان‌دهی اقدامات در یک ساختار سلسله‌مراتبی هوشمند ضرورتی انکارناپذیر است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه جلسه امروز با محوریت «استفاده از فناوری‌های نوین در مدیریت شهری» با حضور مجموعه خدمات شهری، اداره کل مدیریت بحران، پدافند غیرعامل حوزه محیط زیست و هفت سازمان تابعه برگزار شد، گفت: این نشست در حقیقت گردهمایی ۱۱ مجموعه تخصصی بود که هرکدام به با عرصه خدمات شهری در ارتباط هستند.

سامع تصریح کرد: در این جلسه دستاوردها و برنامه‌های متعددی مطرح شد؛ به‌عنوان مثال در حوزه فضای سبز شهری از روش‌های نوین تیمار درختان، دستگاه‌های تزریق کود مایع، سیستم‌های درون‌نگاری درختان و مقابله با آفات سخن به میان آمد؛ راهکارهایی که می‌تواند وضعیت پوشش گیاهی شهری را به‌طور محسوسی بهبود ببخشد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه آتش‌نشانی نیز گام‌های بلندی در مسیر هوشمندسازی برداشته شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به سامانه‌های مکان‌یابی سریع حادثه‌دیدگان از طریق تماس تلفنی، نمایش لحظه‌ای مسیر حرکت خودروهای امدادی، نقشه‌برداری ساختمان‌های هدف و استفاده از پهپادهای شناسایی اشاره کرد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: به‌زودی پهپاد آتش‌نشان نیز وارد چرخه عملیاتی خواهد شد؛ سیستمی که می‌تواند مواد اطفا را تا ارتفاع ۷۰ تا ۸۰ متری پاشش کند، همچنین استفاده از ربات‌هایی برای ورود به مناطق پرخطر و با دمای بالا گام مهم دیگری در این حوزه است.

سامع بیان کرد: در حوزه مدیریت پسماند نیز بهره‌گیری از سامانه‌هایی همچون «اصپاک» با بیش از ۳۰ هزار مشترک، نشان‌دهنده نقش مهم مشارکت مردم و فناوری در بهینه‌سازی خدمات شهری است، در همین راستا استفاده از فناوری‌های نو برای تبدیل پسماند به ماده و انرژی در حال توسعه است.

وی تاکید کرد: در بخش انرژی بیش از ۵۰ سامانه تولید انرژی تجدیدپذیر در حال فعالیت بوده که اطلاعات تولید آن‌ها به صورت لحظه‌ای قابل اندازه‌گیری است، همچنین سامانه‌های مربوط به تولید و بازیافت آب، خطوط انتقال و اندازه‌گیری دبی جریان نیز در ۲۰ نقطه شهر به‌صورت همزمان پایش و کنترل می‌شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: تمام این اطلاعات به‌زودی در قالب «اتاق عملیات شهر» تجمیع خواهد شد، اتاقی که از نظر سخت‌افزاری آماده بهره‌برداری است و با اتصال به پلتفرم مدیریت شهری داده‌ها را به‌صورت لحظه‌ای دریافت کرده و هشدارها و گزارش‌های مورد نیاز را صادر خواهد کرد.

سامع عنوان کرد: امیدواریم برگزاری این‌گونه جلسات میان حوزه‌های کسب‌وکار شهری و نهادهای برنامه‌ریزی موجب افزایش سرعت و دقت اجرای پروژه‌ها شود و گامی مؤثر در راستای ارتقای کیفیت خدمات شهری برای شهروندان باشد.