محمد درخشانیفرد مدیرعامل موسسه جهاد نصر اظهار داشت: امسال برای مطالعات فاز ۲ این طرح بالغ به ۱۱۸ میلیارد تومان پیشبینی شده و هرسال بودجه بهصورت قطرهچکانی در اختیار موسسه جهاد نصر قرار میگیرد.
درخشانیفرد خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای مطالعات فاز ۲ طرح ۵۵۰ هزار هکتاری اختصاص یافت که تمام این مبلغ بابت دیون سنواتی و مطالبات مشاوران پرداخت شد.
وی با اشاره به این که مطالعات کامل فاز ۲ این طرح بزرگ آب و خاک در سطح ۲۵۵ هزار هکتار به ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، اظهار داشت: تامین اعتبار برای اتمام مطالعات و اجرای عملیات در راستای آمادهسازی زیرساختهای اراضی کشاورزی در راستای افزایش عملکرد تولید و ایجاد اشتغال بسیار مهم است.
مدیرعامل موسسه جهاد نصر در همین حال گفت: از ۲۹۵ هزار هکتار فاز یک طرح ۵۵۰ هزار هکتاری اراضی خوزستان و ایلام، بیش از ۳ هزار هکتار نیز در قالب پروژه گوریه باقی مانده است که اجرای آن به ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی بر استقرار نظام بهرهبرداری در فاز یک این طرح تاکید و تصریح کرد: به علت مستقر نشدن نظام بهرهبرداری در این اراضی، ضمن این که بهرهبرداری به درستی انجام نمیشود، مسایلی همچون سرقت تجهیزات و امکانات و تخریب صورت میگیرد.
درخشانیفرد درباره اقدامات موسسه جهاد نصر در طرح نهالکاری و مرطوبسازی اراضی در کانونهای اصلی استان خوزستان اظهار داشت: در سال ۱۳۹۵ با توجه به فراگیر شدن گردوغبار در این استان و دستور مقام معظم رهبری برای حل این مشکل، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و موسسه جهاد نصر وظایفی را برعهده گرفتند.
وی ادامه داد: پس از شناسایی هفت کانون اصلی گرد و غبار با منشا داخلی در سطح ۳۶۰ هزار هکتار از سوی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، قرار شد تامین آب برای نهالکاری و مرطوبسازی اراضی توسط موسسه جهاد نصر در کانون شماره ۴ که جزو کانونهای بحرانی و اولویتدار بود با وسعت ۱۱۲ هزار هکتار و عملیات نهالکاری، مالچپاشی و قرق توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در کانونهای بحرانی انجام شود.
مدیرعامل موسسه جهاد نصر افزود: در این راستا، این موسسه در کانون اصلی شماره ۴ گردوغبار واقع در جنوب و جنوب شرقی اهواز، کانال اصلی آب به طول ۶۰ کیلومتر، کانالهای فرعی منشعب از کانال اصلی به طول حدود ۷۴ کیلومتر و ایستگاه پمپاژ آب را به منظور تأمین آب مورد نیاز آبیاری نهالها و مرطوبسازی تالاب منصوره و شریفه احداث کرد.
وی با بیان این که در کانون شماره ۴ گرد و غبار دو تالاب منصوریه و شریفه به وسعت ۲۶ هزار هکتار وجود دارد، گفت: منشا خشک شدن این تالابها گرد و غبار بود و ما توانستیم با کمک پیمانکاران و بکارگیری ماشینآلات سنگین، کانالهای آب را برای مرطوبسازی و آبیاری نهالها در تالاب منصوره در سطح ۱۴ هزار هکتار احداث کنیم.
درخشانیفرد اضافه کرد: در تالاب شریفه نیز از ۵۲۰۰ متر لولهگذاری برای آبرسانی و مرطوبسازی اراضی، ۴۲۰۰ متر آن انجام و مابقی عملیات لولهگذاری به علت نبود اعتبار از سال ۱۳۹۹ رها و تعطیل شد.
وی گفت: با اجرای عملیات احداث کانالهای آب و مرطوبسازی تالاب منصوره و کانون شماره ۴ و نهالکاری در خوزستان تا سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ گرد و غبار به میزان قابل توجهی کاهش یافت و به صورت کلی ۱۰ درصد تثبیت مهار گرد و غبار انجام شد، اما با رهاسازی این طرح، از سال ۱۴۰۳ به دلیل عدم تکمیل طرح مهار کانونهای گرد و غبار در ۷ کانون معرفی شده به ویژه کانون شماره ۴ ضمن هدررفت سرمایهگذاریهای انجام شده، شاهد منشا گرد و غبار در استان خوزستان هستیم.
انتهای پیام/