دکتر حمیدرضا حاجیزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق اصول و قوانین بینالملل عرفی از جمله ماده ۲ بند چهار منشور ملل متحد و اصل بنیادین ممنوعیت تهدید یا توسل به زور علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی یک کشور، حمله اسرائیل به ایران هیچ مبنای قانونی ندارد و حمله به سایتهای هستهای کشورمان بر اساس ماده ۵۶ پروتکل الحاقی اول مصوب سال ۱۹۷۷ ممنوع است و رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی آقای گروسی هم به این موضوع تصریح کرد.
وی اظهار کرد: علاوه بر این که کشتار غیرنظامیان و مردم و دانشمندان هستهای جنایت جنگی است حتی حمله و کشتار نظامیان در شرایط غیر جنگی بر خلاف ماده ۶ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی و قتل های فراقضایی است و جنایت جنگی تلقی میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه و استاد حقوق بینالملل پیامنور کاشان بیان کرد: کار اسرائیل در حقوق بینالملل اقدام تجاوزکارانه و جنایت جنگی است و محکومیت بینالمللی دارد، اما دفاع مشروع ایران ضمن اعلام به شورای امنیت اقدامی قانونی است.
حاجیزاده گفت: ماده ۵۱ منشور بینالملل میگوید ما میتوانیم پاسخ حملات اسرائیل را در قالب دفاع مشروع بدهیم، هیچ کشوری نمیتواند بدون رعایت موازین حقوق بینالملل عرفی با عنوان دفاع پیشدستانه به کشور دیگری حمله کند.
وی افزود: شورای امنیت، مجمع عمومی سازمان ملل و دیوان بینالمللی کیفری مکانیزم های حقوقی بینالمللی هستند و باید اقدام اسرائیل از این مراجع پیگیری و محکوم و همزمان پاسخ به اسرائیل با رعایت قوانین بینالملل و برای دفع تجاوز انجام شود.
وی اظهار کرد: در حال حاضر موضوع تجاوز اسرائیل به ایران از طریق شورای امنیت در حال پیگیری است.
به گزارش ایرنا، بامداد جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ در پی حمله تروریستی رژیم صهیونی به تهران و تعدادی از شهرهای کشور، شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان و مردم غیرنظامی به شهادت رسیدند.