شناسهٔ خبر: 73395553 - سرویس بین‌الملل
منبع: میزان | لینک خبر

قطعنامه سیاسی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران

شورای حکام آژانس بین‎المللی انرژی اتمی در یک اقدام سیاسی قطعنامه‌ای را درباره ایران که پیش‌نویس آن از طرف تروئیکای اروپایی ارائه شده بود، تصویب کرد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه، ۲۲ خرداد، قطعنامه‌ای را درباره ایران را تصویب کرد.

پیش‌نویس این قطعنامه از طرف تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) با همراهی آمریکا ارائه شده بود.

این قطعنامه با ۱۹ رای موافق ۳ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع در شورای حکام تصویب شد.

پیش از این سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این پرسش که واکنش ایران به قطعنامه احتمالی شورای حکام چه خواهد بود، گفت: دفعه قبل هشدار دادیم و توجه نکردند و تولید ۶۰ درصد را ۷ برابر کردیم؛ اکنون هم فهرستی از اقدام‌ها را تهیه کردیم و به آنان هم گفتیم.

همچنین محمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، چهارشنبه، ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ در حاشیه نشست هیئت دولت در پاسخ به پرسش میزان درباره پاسخ ایران به صدور احتمالی قطعنامه در شورای حکام، اظهار کرد: مانند گذشته اقدام‌های عملیاتی و اجرایی را به محض صدور قطعنامه انجام می‌دهیم.

وی تاکید کرد: هر موقع طرف‌های مقابل راه تقابلی بروند، حتما ما اقدام متقابل انجام خواهیم داد؛ هیچ‌گونه رفتار غیرقانونی و غیرحقوقی را نمی‌پذیریم؛ ایران همواره به‌صورت داوطلبانه و با حسن نیت در تعاملات خود با آژانس و این کشور‌ها عمل کرده است؛ توصیه می‌کنیم موکد که دست از این روش بردارند و بیش از این به اعتبار و حیثیت نهاد سازمان ملل آسیب وارد نکند.

وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی بیانیه مشترکی را در واکنش به تصویب قطعنامه در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران صادر کردند.

در همین حال بهروز کمالوندی، معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در واکنش به تصویب قطعنامه در شورای حکام گفت: این اولین بار نیست که قطعنامه علیه کشور ما صادر شده است، قبل از این هم تذکر دادیم اگر روش تقابلی پیش بگیرند ما هم متناسب با ان اقدام‌های خود را تنظیم می‌کنیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: رئیس سازمان انرژی اتمی به همکاران اعلام کردند پرسشنامه طراحی مربوط به دو اقدام موثر را به آژانس دادیم و آن راه‌اندازی سایت سوم امن است؛ در حال حاضر دو مجتمع غنی سازی داریم و این سومین مجتمع غنی سازی ما است که ضریب امنیتی ان فوق العاده بالاست.

انتهای پیام/