شناسهٔ خبر: 73351998 - سرویس بین‌الملل
منبع: میزان | لینک خبر

شکایت نهاد حقوق بشری از رژیم صهیونیستی درپی ربودن کشتی مادلین

یک گروه مدافع حقوق فلسطین از رژیم صهیونیستی برای ربودن کشتی ناوگان آزادی و نقض قوانین بین‌المللی شکایت کرد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

بنیاد هند رجب (HRF)، یک گروه مدافع حقوق فلسطین، درپی حمله نیروی دریایی رژیم صهیونیستی به کشتی مادلین از ناوگان آزادی با پرچم انگلیس در آب‌های بین‌المللی، شکایتی مبنی بر جنایت‌های جنگی به واحد جنایت‌های جنگی پلیس انگلیس ارائه کرد.

این شکایت، واحد دریایی شایتت ۱۳ رژیم صهیونیستی و فرمانده آن را به نام دیوید سارسلامه هدف قرار می‌دهد.

بنیاد هند رجب خواستار آزادی فوری ۱۲ فعال بازداشت‌شده، از جمله گرتا تونبرگ، فعال محیط زیست، لیام کانینگهام، بازیگر، و ریما حسن، نماینده پارلمان اروپا از فرانسه، شد که همچنان در اراضی اشغالی بازداشت هستند.

مادلین، که ائتلاف ناوگان آزادی آن را اداره می‌کند، حامل لوازم پزشکی، غذا، شیر خشک کودک و سایر کمک‌ها به غزه بود که در فاصله بیش از ۶۰ مایل دریایی از ساحل ربوده شد.

کشتی مادلین که از سیسیل حرکت خود را آغاز کرده بود، قصد داشت در بحبوحه جنگ و محاصره مداوم رژیم صهیونیستی بر غزه که از اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شد، کمک‌های بشردوستانه را به غزه برساند. این محاصره، کمک‌رسانی به این منطقه را به‌شدت محدود کرده و این درحالی است که این جنگ تاکنون به شهادت حدود ۵۵ هزار فلسطینی (به‌طور عمده زنان و کودکان) منجر شده است.

نظامیان صهیونیست وارد کشتی شدند، مسافران آن را ربوده و کمک‌ها را مصادره کردند. بنیاد هند رجب در شکایت خود به تخلف‌هایی ازجمله استفاده از مواد شیمیایی محرک، بازداشت اجباری، عدم دسترسی قانونی و کنسولی و رفتار تحقیرآمیز اشاره کرده است. 

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که برخی از فعالان برای اخراج به فرودگاه بن‌گوریون منتقل شده‌اند و برخی دیگر در صورت امتناع از ترک داوطلبانه با مراحل قضایی رو‌به‌رو خواهند شد. 

این وزارتخانه گفت: کسانی که از امضای اسناد اخراج و ترک اسرائیل امتناع ورزند، طبق قانون اسرائیل، برای صدور مجوز اخراج به مرجع قضایی معرفی خواهند شد. 

مبنای قانونی شکایت

بنیاد هند رجب در انگلیس علیه واحد ویژه شایتت ۱۳ به‌دلیل حمله رژیم صهیونیستی به کشتی امدادی مادلین با پرچم انگلیس و ربودن ۱۲ نفر شکایت کیفری ارائه کرد.

این شکایت که تحت قانون کنوانسیون‌های ژنو ۱۹۵۷، قانون دادگاه کیفری بین‌المللی ۲۰۰۱ و بخش ۱۳۴ قانون عدالت کیفری ۱۹۸۸ ثبت شده است، به جنایت‌های جنگی و نقض صلاحیت قضایی انگلیس، از جمله موارد زیر، اشاره دارد:

  • استفاده از مواد شیمیایی محرک با پهپادها.
  • بازداشت و حبس انفرادی غیرنظامیان.
  • مصادره کمک‌ها و وسایل شخصی.
  • عدم دسترسی قانونی و کنسولی. 

بنیاد هند رجب این حمله را با حادثه ماوی مرمره در سال ۲۰۱۰ مقایسه می‌کند و به گزارش شورای حقوق بشر سازمان ملل (A/HRC/۱۵/۲۱) استناد می‌کند که اقدام‌های رژیم صهیونیستی را غیرقانونی می‌داند. گفته می‌شود که حمله به مادلین موارد زیر را نقض کرده است:

  • ماده ۲۳ کنوانسیون چهارم ژنو.
  • قوانین ۵۵ و ۵۶ حقوق بین‌الملل بشردوستانه عرفی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ.
  • ماده ۹۲ کنوانسیون حقوق دریا‌ها در مورد صلاحیت کشور صاحب پرچم.
  • دستور‌های دیوان بین‌المللی دادگستری (ژانویه، مارس، می ۲۰۲۴) مبنی بر دسترسی بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به غزه.

انتهای پیام/