شناسهٔ خبر: 72403877 - سرویس علمی-فناوری
منبع: آنا | لینک خبر

رئیس مرکز ملی فضای مجازی توضیح داد

از آخرین وضعیت سند راهبردی فضای مجازی تا تکذیب هک بانک سپه

سید محمد امین آقامیری درباره آخرین وضعیت پیشرفت سند راهبردی فضای مجازی گفت: تاکنون ۶۰ درصد از پیش‌نویس‌های مورد نظر برای سند راهبردی فضای مجازی تدوین و به مرکز ملی فضای مجازی ارسال شده است.

صاحب‌خبر -

 رئیس مرکز ملی فضای مجازی افزود که از مجموع ۳۹ سند ذیل سند راهبردی فضای مجازی، تاکنون ۲۵ پیش‌نویس به مرکز رسیده است. وزارت ارتباطات (نظام اقتصاد دیجیتال)، معاونت حقوقی (نظام حقوقی)، وزارت امور خارجه (دیپلماسی خارجی) و وزارت ارشاد (نظام تبلیغات) از جمله دستگاه‌هایی هستند که اسناد به‌روزرسانی‌شده خود را ارسال کرده‌اند.

همکاری با دستگاه‌های ذی‌ربط برای تحقق اهداف
دبیر شورای عالی فضای مجازی توضیح داد: «برخی دستگاه‌ها مسئولیت تدوین چند سند را بر عهده دارند. وزارت ارتباطات، وزارت ارشاد، وزارت علوم، وزارت کار، وزارت اقتصاد، فرماندهی نیروی انتظامی و معاونت حقوقی از جمله دستگاه‌هایی هستند که اقدام به ارسال اسناد کرده‌اند. ما همچنان منتظر دریافت اسناد از وزارت کشور، آموزش و پرورش، افتا و قوه قضائیه هستیم. مرکز ملی فضای مجازی با همکاری مشترک با دستگاه‌های ذی‌ربط، در حال پیگیری و تسریع فرآیند تدوین و اجرای این اسناد است.»

تسهیل فعالیت در فضای مجازی
آقامیری درباره فعالیت‌های جاری در حوزه فضای مجازی بیان کرد: «فعالیت‌ها تنها به تصویب سند‌ها محدود نمی‌شود. ما برای تسهیل فعالیت فعالان حوزه فضای مجازی، فرصت محیط آزمون (سندباکس) را ایجاد کرده‌ایم.»

این رویکرد به فعالان این حوزه اجازه می‌دهد تا در چارچوب‌های مشخص، ایده‌ها و پروژه‌های خود را آزمایش کنند و به تدوین اسناد کمک کنند.

دیپلماسی سایبری، بخشی ضروری از سند راهبردی فضای مجازی
آقامیری با اشاره به اهمیت دیپلماسی در فضای مجازی، توضیح داد: «ما یک دیپلماسی سایبری و یک دیپلماسی عمومی در فضای مجازی داریم که هر دو نقش مهمی در سند راهبردی ایفا می‌کنند.دیپلماسی سایبری بر عهده وزارت امور خارجه است و در این راستا، سند دیپلماسی دیجیتال از سوی وزارت خارجه به مرکز ملی فضای مجازی ارسال شده است.»

دیپلماسی دیجیتال شامل مباحث دوجانبه و چندجانبه است و هدف آن روایت‌سازی و معرفی کشور، فرهنگ و تاریخ ایران از طریق مردم است.

دفاع سایبری، امنیت سایبری و ارتقای سند مقابله
رئیس مرکز ملی فضای مجازی اذعان داشت: «سه سند مرتبط با ایمن‌سازی فضای مجازی تدوین شده‌اند که شامل دفاع سایبری، امنیت سایبری و ارتقای سند مقابله است. تمامی کشور‌ها در حوزه امنیت سایبری با چالش‌هایی مواجه هستند. در ایران، حملات سایبری از سال ۱۴۰۱ سه برابر شد و در سال بعد چندین برابر افزایش یافت. ایران جزو کشور‌هایی است که بیشترین حملات سایبری را تجربه کرده است.»

آقامیری افزود: «ما جزو کشور‌هایی هستیم که کشور‌های دیگر علاقه‌مند به بستن پیمان امنیت سایبری با ما هستند. این موضوع نشان‌دهنده ظرفیت‌های دفاعی ما در حوزه فضای مجازی است.»

بانک سپه هک نشده است
در پاسخ به سؤالات مربوط به نشت اطلاعات بانک سپه، آقامیری گفت: «چند روز پس از اعلام خبر حمله، مشخص شد که اتفاق اخیر هک نبوده بلکه سرقت داده بوده است. خوشبختانه به نتایج خوبی درباره این موضوع رسیده‌ایم که به‌زودی اعلام خواهد شد.»

وی همچنین اعلام کرد:«شورای عالی فضای مجازی به‌زودی مصوبه‌ای مهم در حوزه امنیت سایبری اعلام خواهد کرد.»

داده، معادل پول و قدرت‌آفرین در عصر جدید
آقامیری با اشاره به اهمیت داده در عصر جدید، گفت: «داده‌ها در عصر فعلی معادل پول و قدرت‌آفرین هستند. کشور‌ها در حال قانون‌گذاری در این حوزه هستند و توجه به حریم خصوصی، توسعه و دسترسی به داده‌ها باید در سند حکمرانی داده مدنظر قرار گیرد.حکمرانی داده، ستون فقرات حکمرانی فضای مجازی است و باید به‌عنوان اولویت در نظر گرفته شود.»

توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی در شبکه ملی اطلاعات
آقامیری درباره جایگاه ویژه شبکه ملی اطلاعات در فضای مجازی کشور گفت: «شبکه ملی اطلاعات، اولین بند از سند راهبردی است که از سال ۱۴۰۰ ردیف بودجه دریافت کرده و به‌روزرسانی شاخص‌های آن از اسفند ۱۴۰۲ در مرکز ملی فضای مجازی در حال پیگیری است. یکی از موارد ارتقا این است که برای توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی باید شرایط ویژه‌ای در شبکه ملی اطلاعات در نظر گرفته شود.»

وزارت ارتباطات متولی مصوبه ایجاد دسترسی به سکو‌های خارجی است

وی با اشاره به مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره ایجاد دسترسی به سکو‌های خارجی گفت: وزارت ارتباطات متولی این امر است و جلسات منسجم و منظمی در این خصوص در حال برگزاری است تا آثار هر اقدام در نظر گرفته شود. امیدواریم در چارچوب‌های تدوین‌شده بتوانیم به نتیجه برسیم.

انتهای پیام/