شناسهٔ خبر: 72375386 - سرویس بین‌الملل
منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

طلوع حماس از هیروشیمای غزه

با وجود ویرانی غزه، اما حماس در چند ماه گذشته موفق بازیابی قدرت خود شده است.

صاحب‌خبر -

همشهری آنلاین: حدود ۱۸ ماه از آغاز جنگ و بمباران غزه می‌گذرد. از ۱۸ ماه پیش تا کنون به جز دو دوره کوتاه آتش بس چند هفته‌ای، تقریبا نیروهای مقاومت حماس هیچ روزی را بدون بمباران اشغالگران نگذرانده‌اند. آمارهای وحشتناکی از میزان تسلیحات و مواد منفجره استفاده شده در باریکه غزه از سوی متجاوزان صهیونیستی وجود دارد و غزه اکنون شبیه زمین‌های مخروبه و منفجر شده هیروشیما پس از بمباران اتمی آمریکاست. اما برخلاف هیروشیما، ساکنان غزه و بویژه مقاومت فلسطین هنوز زیر شدیدترین بمباران‌ها مشغول نبرد علیه دشمن اشغالگر و متجاوز هستند و علی رغم خواست صهیونیست‌ها، مقاومت فلسطین پس از ۱۸ ماه جنگ شبانه روزی، هنوز در حال حماسه آفرینی است و اشغالگران را تهدید می‌کند:

هیروشیما یا غزه

دو ماه پیش یک کاربر فیس بوکی از شرق آسیا با انتشار تصویری از یک انفجار بزرگ در بخشی از غزه نوشته بود که اینجا هیروشیما نیست، اینجا غزه است. واقعیت هم آن است که هیروشیما نزدیک به ۳ برابر بزرگتر از غزه است، اما اسرائیل معادل ۶ بمب اتمی که فقط یکی از آن‌ها روی هیروشیما ریخته شد، روی غزه انداخته است. در این جا نگاهی به آمار تسلیحات استفاده شده و خرابی‌های غزه خواهیم داشت تا بدانیم که مقاومت فلسطین در چه شرایطی هنوز می‌تواند با اشغالگران مقابله کند. بخشی از آمار ذیل آخرین گزارش دفتر رسانه های دولتی فلسطین درباره میزان تسلیحات و ویرانی‌ها در غزه تا ۱۶ ماه پس از آغاز جنگ است:

۱۰۰ هزار تن: میزان بمب های ریخته شده در غزه

۸۸ درصد: زیرساخت‌های ویران شده از جمله خانه‌ها، شبکه‌های آب و فاضلاب، برق و اقتصاد

۳۸ میلیارد دلار: هزینه اولیه خسارات وارد شده به غزه

۱۶۱۶۰۰ ساختمان: واحد مسکونی به طور کامل ویران شده در غزه براساس آمار ارتش اسرائیل

۱۹۴۰۰۰ ساختمان: واحد مسکونی نیمه ویران شده در غزه

۳۳۰۰۰۰ متر: شبکه آب تخریب شده

۷۱۷ حلقه: چاه آب منهدم شده توسط ارتش اسرائیل

۶۵۵۰۰۰ متر: شبکه فاضلاب ویران شده

۳۶۸۰ کیلومتر: شبکه برق منهدم شده

مقایسه بمباران غزه با بمباران‌های جنگ جهانی دوم: بمباران غزه بیشتر از مجموع بمباران جنگ جهانی دوم در شهرهای درسدن و هامبورگ آلمان و لندن در انگلیس

مقاومتِ زنده

با وجود بمباران‌های سنگین غزه، اما گزارش‌های متعددی در دست است که نشان دهنده پویایی و قدرتمندی نیروهای مقاومت فلسطین و حماس در غزه است. روز یکشنبه همین هفته نیز «محمد الصمادی»، سرتیپ بازنشسته در قطر به الجزیره گفته بود که شلیک موشک از غزه به سمت سرزمین‌های اشغالی در این شرایط را معجزه می‌نامم.

۲۵ درصد: بر اساس گزارش‌ منتشر شده در کانال ۱۲ تلویزیون عبری، ارتش اسرائیل پس از گذشت ۱۸ ماه از جنگ جاری در غزه، تنها موفق به انهدام حدود ۲۵ درصد از شبکه تونل‌های حماس در این منطقه شده است.

شلیک سه موشک به مناطق اشغالی: روز شنبه همین هفته رادیو ارتش رژیم صهیونیستی خبر از شلیک ۳ موشک از غزه به سمت شهرک‌های صهیونیستی داد.

تمرکز حماس بر ساخت بمب: روزنامه عبری زبان هآرتص براساس ارزیابی‌های امنیتی جدید در اسرائیل تاکید کرد که جنبش حماس در ماه‌های اخیر تاکتیک‌های میدانی خود را تغییر داده و به جای درگیری مستقیم در تونل‌ها، تمرکز اصلی را بر ساخت بمب گذاشته و در این مسیر نیز به موفقیت‌های جدید رسیده است.

انفجار خانه‌ مخفی اشغالگران: دو روز پیش، مقاومت فلسطین از عملیات جدید علیه نظامیان صهیونیست در غزه خبر داد. گردانهای قسام شاخه نظامی حماس بیان کردند که مبارزان ما موفق شدند یک خانه از پیش مین‌گذاری شده را هنگام نفوذ یک گروه ویژه صهیونیستی به منطقه ابو الروس در شرق شهر رفح در جنوب نوار غزه منفجر کنند. قسام از کشته و زخمی شدن شماری از نظامیان صهیونیست در جریان این عملیات خبر داد.

اعتراف به غیرممکن بودن نابودی حماس: مؤسسه مطالعات امنیت داخلی اسرائیل در پژوهشی جدید تاکید کرد که حماس نه یک پدیده خارجی، نه جدید و نه موقتی در تجربه فلسطینی است. این جنبشی ریشه‌دار است که در طول دهه‌ها توانسته آگاهی سیاسی-مذهبی-ملی را در جامعه فلسطین نهادینه کند. در این گزارش اذعان شده که نابودی کامل حماس ممکن نیست.

میلیون‌ها اسرائیلی در پناهگاه‌ها همزمان با عید پسح: دو روز پیش نیز «یاییرگولان»، رئیس حزب دموکرات اسرائیل که از احزاب معارض محسوب می‌شود اعلام کرد که تمام اسرائیلی‌ها در عید پسح در پناهگاه‌ها هستند و آژیرهای خطر فعال شده و بمباران و وحشت بر اسرائیل حکم فرماست و هنوز ۵۹ اسیر در غزه بوده و حماس در قدرت باقی مانده است.

قدرت افزایی حماس

اگر تاریخ غزه را به دو دوره قبل و بعد از حمله ۷ اکتبر تقسیم کنیم، همین تقسیم بندی را درباره نیروهای مقاومت حماس نیز می‌توان در نظر داشت. حماس قبل از ۷ اکتبر با حماس پس از ۷ اکتبر از نظر قدرت و جایگاه و نفوذ بسیار متفاوت است و دوران پس از ۷ اکتبر و طوفان الاقصی را می‌‎توان دوره قدرت افزایی حماس دانست:

۴۰ هزار نفر: گزارشی جدید از روزنامه هاآرتص حاکی از آن است که حماس در چند ماه گذشته موفق شده حدود ۴۰ هزار نیروی جوان جدید را جذب کند، که نشان‌دهنده توان بالای این جنبش در بازسازی سریع نیروهایش پس از هر موج درگیری است.

۸۲ درصد: براساس نتایج نظرسنجی مرکز اطلاع رسانی فلسطین، ۸۲ درصد از مردم فلسطین عقیده دارند که مقاومت حماس توانسته آرمان مردم فلسطین را احیا کند و این مقاومت بوده که در افزایش به رسمیت شناختن فلسطین نقش داشته است.

نگرانی اسرائیل از افزایش قدرت حماس: موسسه امنیتی رژیم صهیونیستی در گزارشی که ماه گذشته منتشر شد، نگرانی خود را از افزایش قدرت جنبش حماس و گسترش نفوذ آن در کرانه باختری اشغالی پس از توافق آتش‌بس اعلام کرده و گفته است که حماس در چند ماه گذشته قدرتمندتر از گذشته شده است.

هراس از بازسازی قدرت حماس: «شای بیخور»، روزنامه‌نگار و تحلیلگر صهیونیست از شمار بالای نیروهای حماس در نوار غزه پس از برقراری آتش‌بس اخیر اظهار شگفتی کرده و بیان داشته است که نیروهای نظامی حماس در سراسر نوار غزه حضور دارند و به عنوان قهرمانان مورد استقبال قرار می‌گیرند.